DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BEŞİR DERNEĞİ AFRİN’DE

BEŞİR DERNEĞİ AFRİN’DE

Beşir Derneği, Zeytin Dalı harekâtıyla zafer kazanılmasının ardından güven ve huzur içerisinde normal yaşamlarına dönen Afrinli mazlumlara ekmek ve gıda yardımında bulundu. Savaşın en büyük mağduru olan çocuklar ise aldıkları hediyelerle tebessüm etti

Suriye iç savaşının ilk başladığı günlerden itibaren Suriye’de kalan veya Türkiye’ye sığınan savaş mağduru insanlara gıda, giyim, sıcak yemek, ekmek, yakacak, bayramlık gibi yardımlarda bulunan Beşir Derneği, Zeytin Dalı harekâtıyla zafer kazanılmasının ardından güven ve huzur içerisinde normal yaşamlarına dönen mazlumlara Afrin’de ekmek ve gıda yardımında bulundu.

Yapılan yardım organizasyonuyla ilgili açıklamalarda bulunan Beşir Derneği Yurtdışı Koordinatörü Abdülhakim Gökhan Bayram, “Günde 200 bin ekmek üretme kapasiteli fırınlarımızdan ve yine günde 21 bin kap sıcak yemek üretme kapasiteli aşevlerimizden Suriyeli savaş mağduru kardeşlerimize savaşın ilk yıllarından beri yardımlarda bulunuyoruz. Ayrıca giyim, yakacak, bayramlık, battaniye, soba gibi yardımlarımızı da belirli dönemlerde gerçekleştiriyoruz. Eriha, Etarip, Cerablus, Azez, İdlib ve diğer bölgelerde sürdürdüğümüz bu insani yardım çalışmaları, Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin zaferiyle sonuçlanan Zeytin Dalı harekâtından sonra hamdolsun bugün burada, Afrin’de de başladı. İnşallah bu yardımlarımızın devamı gelecek.” dedi.

Bir yandan kurtarılmış Afrinli mazlumlara gıda kolisi ve ekmek dağıtımında bulunan Beşir, diğer yandan da Afrin sokaklarında dolaşan çocuklara meyve suyu, çikolata, bisküvi ikramlarında bulunarak iki aydan fazla süredir devam eden operasyonların ardından başlayan normalleşme sürecine katkı sağladı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.