DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Bilgievi öğrencileri 1 Mart Vapur Faciasını unutmadı

Bilgievi öğrencileri 1 Mart Vapur Faciasını unutmadı

Karamürsel Alp Bilgievi öğrencileri, 1 Mart Üsküdar Vapur Faciasının yıldönümünü unutmadı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olan Karamürsel Alp Bilgievi öğrencileri, 1 Mart Üsküdar Vapur Faciasının yıldönümünü unutmadı. Facianın 60. yıldönümünde Karamürsel sahilinde buluşan öğrenciler, bir dakikalık saygı duruşunun ardından, üzerlerinde kazada hayatlarını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu kâğıttan gemileri denize bıraktı.

BİLGİ VERDİLER

Bilgievi eğitmenleri 1 Mart Vapur Faciasının yıldönümü nedeniyle öğrencilerine bilgilendirme yaptı. Faciada 76’sı öğrenci 272 kişinin hayatını kaybettiği ve bu olayın 17 Ağustos depremi gibi kenti derinden etkilediği kaydedildi.

TÖREN DÜZENLEMEK İSTEDİLER

Bilgievinin duyarlı öğrencileri, bu yıl kendilerinin de faciada hayatlarını kaybedenler için bir anma töreni düzenlemek istediklerini kaydetti. Öğrencilerinden gelen bu anlamlı talebi memnuniyetle karşılayan eğitmenler, anma töreni için hazırlık yaptı. Öğrenciler anma töreni için elleriyle kağıttan gemiler yaptı ve üzerlerine faciada hayatlarını kaybedenlerin isimlerini yazdı.

1 Mart günü Karamürsel sahilinde buluşan Karamürsel Alp Bilgievi öğrencileri ilk olarak faciada hayatlarını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından yaptıkları kağıttan gemileri denize bıraktı. Oldukça duygulanan öğrenciler hayatlarını kaybedenler için dualar etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.