DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Çakmak, “Cumhuriyet destanını kadınlar yazdı”

Çakmak, “Cumhuriyet destanını kadınlar yazdı”

Gölcük Niğdeliler Derneği Başkan Yardımcısı Cemil Çakmak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Zafer kadınların birlik ve beraberliği ile kazanıldı

Gölcük Niğdeliler Derneği Başkan Yardımcısı Cemil Çakmak, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, sömürüye Karşı mücadele günüdür! Yılda bir gün salon toplantıları yaparak ülkemizin bu felaketlerden kurtulamayacağını biliyoruz. Ülkemizde kadınlar, 8 Mart’ı emekçi kadınların canları pahasına verdikleri onurlu mücadelenin yıldönümü olarak ele almalıdır. Bugün kadınların mücadelesi cinsiyet ayrımcılığına karşı mücadele ile sınırlandırılamaz. Kurtuluş savaşı ve Cumhuriyet Devrimi ile kazandığımız ekonomik, sosyal ve siyasal haklarımız birer birer elimizden alınmaktadır. Her konuşmalarında, her davranışlarında değerleri yok sayıp“ Kadın-Erkek eşitliği yaratılışa ters” diyen yöneticiler, toplumu parçalama adımlarını açıkça ifade etmekten çekinmiyorlar. Mustafa Kemal Atatürk, 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı bir konuşmada şöyle diyordu: Yurdumuz dört bir yandan emperyalist ordularla işgal edilmişti. Türk kadını sadece cephelere oğullarını göndermekle kalmadı. Cephelere cephane taşıyan kağnı taburlarının çoğu kadınlardan oluşuyordu. Elde silah savaşan Fatma Seher hanımlar, Gördesli Makbuleler destan yazdılar. Ve Zafer böyle kazanıldı” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.