DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE ANLAMLI ANMA TÖRENİ

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE ANLAMLI ANMA TÖRENİ

Atatürk Anadolu Lisesi Öğrencileri ayakta alkışlandı

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Gölcük Atatürk Anadolu Lisesi 10-11 ve 12. Sınıf Öğrencilerinin, Edebiyat, Tarih, Müzik ve Resim Öğretmenleri eşliğinde  Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezi’nde anlamlı ve muhteşem bir etkinliğe imza attılar.

İlçe Protokolü yerini aldı

Dün Kazıklı Kervansaray’da gerçekleştirilen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinliğine Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Alptekin, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü İsmet Ormancıoğlu, ilçemizin Siyasi Parti Başkanları, Temsilcileri, Okul Müdürleri, çok sayıda öğrenciler ve veliler ile davetliler katılım sağladı.

Duygusal bir atmosferde gerçekleşti

Öğrencilerin gerçekleştirdiği etkinliğe 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlandı. Akabinde Sunucu Aslıhan Tekeş, ‘Şanlı tarihimizde ve dünya tarihinde önemli bir yere sahip olan Çanakkale Zaferini kutlamak ve Şehitlerimizi anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bugün buraya katılım sağlayan değerli İlçe Protokolümüze ve siz değerli dostlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Doğan, ‘Bu zafer Türk Milletinin uyanış zaferidir”

Gölcük Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Doğan, etkinlikte günün anlamı ve önemi hakkında konuşma yaptı. Doğan, Çanakkale Savaşının efsane ve mucizelerle dolu bir savaş olduğunu belirtti. Çanakkale topraklarının vatan sevgisi taşıyan imanlı askerlerin can verdiği topraklar olduğunu belirtti. Doğan, ‘Bugün ecdadımız tarafından tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümüne ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi Türk Milletine zincir vurmak isteyen işgalci güçlere karşı inançla, cesaretle tek vücut olup, şahlanışın simgesidir. Bu destanın her safhasında insanlık onuru vardır. Çanakkale’de sadece Üniversiteliler değil, Liseliler de kalemini defterini bırakarak, ‘bu savaşta biz varız’ dediler. Çanakkale demek Yarbay Mustafa Kemal, 57. Alay, Nusret Mayın Gemisi, Seyit Onbaşı, Tokat’ın on beşlileri demektir. Bu zafer Türk Milleti’nin uyanış zaferidir, inanış zaferidir. ‘Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum’ diyen Atalarımızın zaferidir” dedi.

Büyük beğeni topladılar

Müdür Doğan’ın konuşmasının sonrasında öğrencilerin hazırladığı Drama gösterisi, şiir ve türkülerle birleştirildi. Öğrenciler gösterileri ile başta İlçe Protokolü ve tüm katılanlardan ayakta alkış aldı.

Öğrencilere ödülleri takdim edildi

Programın sonunda 18 Mart Çanakkale Haftası münasebetiyle gerçekleştirilen Şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Öğrencilerin ödüllerini ilçe protokolü verirken, öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu. Liselilerin yaptığı gösteri izleyenler tarafından büyük takdir topladı.

İsim: Afşin ŞENEMRE

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.