DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ÇETİN KOCATÜRK’ÜN ZİYARETİ

22.03.2018
1.036
A+
A-

Gazetemize okurlarımızın, siyasilerin, eş dostun, vatandaşın ziyaretleri günün hemen hemen her saatinde olur. Onlarla sohbet etmek, görüş alışverişinde bulunmak son derece keyifli ve doyurucu oluyor. Dün, bu yıl Gölcük Dernekler Platformu Başkanlığını üstlenen Çetin Kocatürk ziyaretimize geldi. Bayburtlular Derneği Başkanlığını yürüten ve Platformun Dönem Başkanı olan Çetin Kocatürk, uzun yıllar Almanya’da yaşamış batıdaki gelişmeleri de yakından takip etmiş önemli bir isim. Platform olarak Gölcük Kaymakamı ve Belediye Başkanına çalışmalarında verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorlar. 20 derneğin bir araya gelerek bir platform oluşturması son derece önemli. İşin en güzel yanı da her yıl, dönem başkanlığını o 20 dernek başkanından birinin üstlenerek uyumlu bir çalışma sağlanması. Kuruluşundan bu yana olan gelişmeleri sevgili kardeşim Çetin Kocatürk uzun uzun anlattı. Gölcük’te amaç ve hedeflerini bizlerle paylaştı. Doğal olarak, bizlerde gazete olarak o ziyareti haberleştirerek geniş bir şekilde sizlerle paylaşıyoruz. Güzel bir birliktelik için olan Dernekler Platformu’na da  başarılar diliyoruz.

YEREL SEÇİMLER İŞBİRLİĞİ

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleriyle ilgili olarak siyasi partiler ittifak yapacaklar. Görünen o ki, AK Parti MHP’yle, Muhalefette yine birbirleriyle ittifaklar kurarak seçimlere ağırlık koymak isteyecekler. Uzun zamandır Yerel Seçimlerde de bu ittifakın olup olmayacağı konuşuluyordu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan’ın yerel seçimlerde de bir gönül ittifakı olabileceği ve MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’yle de görüştüklerini açıklamasından sonra muhalefetin de aynı yolu takip edip, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin bir üçlü oluşturacağı ifade ediliyor. 2019’un Mart ayında Yerel Seçimler olacak. Bunun resmi tarihi bu. Aynı yılın Kasım ayında da Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri yapılacak. Lakin, daha önce 2018’in Temmuz’unda bu seçimlerin yapılacağı ciddi bir şekilde dile getirilirken, görünen o ki Temmuz ayına yetişme imkanı çok zor. Şimdi konuşulan tarih bu seçimlerin 2018’in Kasım ayında yapılacağı şeklinde. Eğer bunlar gerçekleşirse, Nisan ayından itibaren Gölcük’te de siyasetin önemli bir ivme kazanacağı adayların da isimlerinin zikredileceğini düşünüyorum.

Her iyilik sadakadır

Cizre’de Bir yıl önce gerçek yaşanmış bir olay

Fakir kadın ve yaşlı annesi Kırmızı Medrese yolunda ilerlerken kaldırımda kapalı bir poşet bulurlar. Kadın poşetin içine bakar poşetin içi para dolu , kadıncağız olduğu yere oturur ve şok olur, beklemeye başlar. Belki paranın sahibi parasını aramak için tekrar geri döner. Kaldırımda oturmaya başlar, bir müddet geçtikten sonra gözünde yaş akan bir adam ağlayarak oradan gelen geçen insanlardan:; paramı kaybettim bir poşetin içindeydi böyle bir poşeti gördünüz mü diye sağa sola kaçışıyor. Kadın kaldırımda oturarak adamı seyrediyor. Artık kadın emin olmuştur bu paraların bu adama ait olduğunu,

-Amca diyor poşetin rengi nedir içinde ne var ki sen bu kadar üzgün şekilde arıyorsun.

-Evimi sattım tapudan gelirken yolda siyah poşetin içinde 50 milyar var paramı düşürdüm, paramı arıyorum.

-Kadın hemen çarık (çarşafının) altında poşeti çıkararak adama verir.

-Adam bu sefer Sevincinden göz yaşı dökmeye başlar poşetin içinden bir miktar para çıkartıp kadına vermek ister, kadın bu paraları almaz, kadın adama şöyle der:

-Ben bunu Allah için yaptım, der. ve evine gider. Akşama doğru kadının eşi eve gelince.

-Hanım bugün beni Allah korudu.

-Kadın hayırdır der,

-Bugün mezarlıkta patlamamış mayına bastım mayın patlamadı. Demek ki verilmiş bir sadakamız varmış.

-Kadın ağlamaya başlar. Allaha hamdu senalar ederek.

Başından geçen olayı eşine söyler.

“Demek ki Rabbim Seni bizlere bağışladı” der ağlamaya devam eder.

Sadaka, Allah’ın rızasına niyet ederek ve karşılık beklemeden her türlü iyilikte, ihsanda bulunmadır. Öyleyse “Her iyilik sadakadır.”

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.