DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP İlçe Örgütü 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi mesajı yayınladı

CHP İlçe Örgütü 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi mesajı yayınladı

CHP İlçe Örgütü 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi mesajı yayınladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, Yönetimi adına 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıldönümü hakkında basın açıklaması yayınladı.

Tarihin tanıklık ettiği zafer

Yayınlanan mesajda, “Döneminin en çetin şartları karşısında, adeta imkansızın başarıldığı Çanakkale Zaferi tarihte benzeri görülmemiş bir destandır.18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Deniz Zaferiyle elde edilen başarı tarihin akışında çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. Yok edilmek istenilen milletimiz, tarih sahnesinde yerini   koruyacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.Bu güzel topraklar bizlere vatan ve özgürlük için ,canını seve seve  veren şehitlerimiz, gazilerimiz ve kahramanlarımızın mirasıdır. Bu yıl 103. yıldönümü olan, dünya tarihine damgasını vuran Çanakkale Deniz Zaferi, halkımızın birlik ve beraberlik içerisinde emperyalizme karşı neler başarabileceğini gösteren parlak bir örnektir. “Çanakkale geçilmez” diyen kahramanlarımız, bağımsızlık ve özgürlük aşkıyla bir destan yazmıştır. Büyük Atatürk’ün dehasını, komuta yeteneği ve vatan aşkını gösterdiği bu büyük zafer,  daha sonra Kurtuluş Savaşı’nın yol haritası olmuş, Cumhuriyetimizin temelleri bir anlamda Çanakkale’de atılmıştır.Bilinmelidir ki; milletimizin büyük zorluklar ve eşi benzeri olmayan fedakârlıklarla kazandığı ,vatan ve Cumhuriyet  sonsuza kadar varlığını sürdürecektir. Çanakkale’de en açık şekilde gözüktüğü gibi, karşı karşıya olduğumuz zorluklar ne kadar büyük, tehditler ne kadar yüksek olursa olsun, milletimiz bu tehditleri yok edecek kudrete sahiptir. Çanakkale Savaşı bir özgürlük direnişidir. Bizi bağımsızlığa taşıyacak adımların ilki olan bu onurlu zaferin 103. yılı kutlu olsun!
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde ,Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını ,canından aziz bilen tüm şehitlerimizi minnet ve saygıyla  anıyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.