DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Cumhuriyet İlkokulu’ndan Afrin Şehitlerimize Dua

Cumhuriyet İlkokulu’ndan Afrin Şehitlerimize Dua

Cumhuriyet İlkokulu 4. Sınıflardan oluşan 80 öğrenci Okul – Cami buluşmaları kapsamında Kavaklı Camisini ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Kavaklı Cami Din Görevlisi Gencağa Eren Caminin bölümlerini tanıttı ve namazın sonunda Afrin şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Eren, ‘’Namaz nasıl kılınır, uygulamalı bir biçimde çocuklarımıza anlatmaktayız’’

Cami Din Görevlisi Gencağa Eren yaptığı konuşmasında, ‘’İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün “Tercih Etmen Gerektiğinde Önce Namaz” çalışmasını canı gönülden desteklemekteyiz. Bu tarz çalışmalarla çocuklarımız kendi mahallesindeki cami ve din görevlisi ile tanışmaktadır. Bunlar, bu yaşlarda cami atmosferi ile tanışan çocuklarımızın ileriki yaşlarında hiç unutamayacakları güzel hatıralar olarak kalacaktır. Namaz bilinci küçükten verilmesi gereken bir bilinçtir. Ağaç yaşken eğilir, atasözünün bir nevi hayata geçirilmesidir bu çalışma. Bizler aynı zamanda camimizi de öğrencilerimize tanıtmaktayız. Minber, mihrab, kürsü nedir, bu bölümlerde neler yapılır bunların da tanıtımını yapmaktayız. Namaz nasıl kılınır, uygulamalı bir biçimde çocuklarımıza anlatmaktayız. Namazlarımızın sonunda da Afrin şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okuyup şehitlerimizin ruhlarına armağan etmekteyiz” dedi.Duaların bitiminde cami çıkışında öğrencilere gül suyu tutulması ve şeker ikram edilmesi öğrencileri mutlu etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.