DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

ENFLASYON EMEKLİ MAAŞLARINA DOĞRU ORANDA YANSIMIYOR”

ENFLASYON EMEKLİ MAAŞLARINA DOĞRU ORANDA YANSIMIYOR”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç,

Türkiye Emekliler Derneği(TÜED) Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç Şubat Ayı Enflasyon oranının 0.73 açıklanmasına yönelik açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, “ Enflasyon oranı doğru belirlenemediği gibi emekli maaşlarımıza da doğru oranda yansımıyor” dedi.

Kılıç, “Türk askerlerinin Allah yar ve yardımcısı olsun”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç Enflasyon oranı ile ilgili açıklama yapmadan önce Afrin Zeytin Dalı Operasyonu’nda gören yapan askerlerimiz için, “ Milletimizin duasıyla, Türk ordusu Afrin’de yeni bir zafer yazmaktadır. Ülkemizin güvenliğini ve Afrin Bölgesinde ki barışı sağlamak amacıyla tüm terör unsurlarına karşı mücadele eden Türk askerlerinin Allah yar ve yardımcısı olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum.

Emekliler milli gelirden pay istiyor

“Temmuz ayında emeklilere uygulanacak 2018 yılı ikinci zam öncesinde emekliler olarak biz milli gelir artışından pay verilmesini istiyoruz. Enflasyon zammı zaten kanunun bize verdiği bir hak olmasına rağmen yinede maaşlarımıza doğru yansıtılmıyor. Bu nedenle Refah’tan pay verilmesini istiyoruz. Şubat ayında sadece ilaçlara % 15 oranında zam geldi ama enflasyon nasıl olduysa 0.73 olarak açıklandı. Ocak ayı enflasyon oranı da 1.02 olarak açıklanmıştı. Şu anda toplamda enflasyon oranı 1.75 olarak gözüküyor. Temmuz ayına kadar bu tablo nasıl gelişir bilemiyoruz. Emeklilerimizin daha iyi şartlarda yaşamaları için enflasyon artı milli gelirden yani büyümeden pay verilmesini istiyoruz” dedi.

2016’dan sonra emekli olanlara seyyanen zam isteniyor

Başkan Kılıç sözlerinin devamında, “ Biz ayrıca emeklilerden alınan hastane ve ilaç katkı paylarının tamamen kalkmasını istiyoruz. Emekli demek yaşlı veya hasta demektir. Bu nedenle hastanelerden ve ilaçlardan alınan katkı paylarının kaldırılmasını talep ediyoruz. Genel Merkezimiz bu konu üzerinde çalışmalarını devam ediyor. Biz ayrıca 2016 yılına kadar emekli olanlara verilen 100 lira seyyanen zammın 2016 yılından sonra emekli olanlara da verilmesini talep ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.