DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Geleceğin çevreci mucitlerine, çevreci robotlar

Geleceğin çevreci mucitlerine, çevreci robotlar

 Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde yürütülen “Kocaeli Sera Gazı Envanteri ve İklim Değişikliği İnisiyatifi Projesi” kapsamında 12 ilçeden 12 okul öğretmenine robotik set ve bilgisayar dağıtım programı gerçekleştirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Kocaeli Sera Gazı Envanteri ve İklim Değişikliği İnisiyatifi Projesi” kapsamında 12 ilçeden 12 okula robotik set ve bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildi. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen projeyle Kocaeli’nin sera gazı envanteri çıkarılarak iklim değişikliği eylem planının hazırlanmasıyla birlikte iklim ve bilim faaliyetleri çerçevesinde öğrenci ve öğretmenlerin farkındalığının arttırılması hedefleniyor. Verilen robotik setler ile ise, ikilim değişikliği, çevre, yenilenebilir enerji, atıkların bertarafı gibi konularda okullardan seçilen 25 öğrencinin proje yapmasını sağlamak amaçlanıyor.

PROJE KOCAELİ’NDE BÜYÜKŞEHİR ÖNCÜLÜĞÜNDE YÜRÜTÜLÜYOR

İzmit İlçesi Ramada Otel’de gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, proje kapsamında belirlenen okulların yöneticileri ve protokol üyeleri katıldı. Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve ana faydalanıcı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olan “İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi Projesi” alt bileşeninde uygulanıyor. “Türkiye’de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafından yürütülen “Kocaeli Sera Gazı Envanteri ve İklim Değişikliği İnisiyatifi” isimli proje 2017 yılı Eylül ayında başlandı.

ÇEVRE VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNDE FARKINDALIK

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projeyle Kocaeli’nin sera gazı envanteri çıkarılarak iklim değişikliği eylem planı oluşturulacak. Projeyle ayrıca iklim ve bilim faaliyetleri çerçevesinde proje üretecek olan öğrenci ve öğretmenler destekleniyor. Böylece farkındalığın ve kurumsal kapasitenin arttırılması hedefleniyor.

12 İLÇEDEN 12 OKUL PROJE KAPSAMINDA DESTEKLENİYOR

Proje çalışmaları kapsamında Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından komisyon marifetiyle belirlenen, 6 Ortaokul ve 6 Lise ve her ilçeden bir okul olmak üzere toplamda 12 ilçeden 12 okul belirlendi. Bu 12 okuldaki bilişim öğretmeni ve 25 öğrenci proje kapsamında desteklenecek. Projeyle bu okullardaki öğretmen ve öğrencilerden, belirlenen konular içerisinde çalışma yapılması hedefleniyor. Komisyon tarafından belirlenen okullar aynı zamanda TÜBİTAK ve diğer kamu, özel kuruluşların yarışmalarında başarı gösteren veya kendi ilçelerinde başarılı olan okullar olarak öne çıkıyor.

Proje kapsamında seçilen okullar;

No İlçe Okul Adı
1 Derince Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
2 Darıca Darıca İmam Hatip Ortaokulu
3 Gebze Dumlupınar İmam Hatip Ortaokulu
4 İzmit İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
5 Kandıra Kandıra Anadolu Lisesi
6 Kartepe Kartepe Pirelli Anadolu Lisesi
7 Körfez Körfez Fen Lisesi
8 Gölcük Mecit Kavan İmam Hatip Ortaokulu
9 Karamürsel Nazmi Oğuz Ortaokulu
10 Çayırova Şehit Davut Ali Karadağ Mes.veTek.Anadolu Lisesi
11 Başiskele Yuvacık Aydınkent Ortaokulu
12 Dilovası Ziya Toplan Ortaokulu

 

BELİRLENEN OKULLARA ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMİ VERİLDİ

 Proje kapsamında belirlenen okulların bilişim öğretmenlerine, kalite planı seçme kriterleri uyarınca eğitimler verildi. Eğitim programları doğrultusunda öğretmenlere Büyükşehir Belediyesi uzmanları tarafından Robotik Kodlama Eğitimleri de sunuldu.

ÖĞRENCİLERİN KULLANIMI İÇİN EĞİTİM MALZEMELERİ VERİLECEK

Büyükşehir Belediyesi, projeye olan desteğini sadece öğretmenlere eğitim vererek gerçekleştirmiyor. Büyükşehir, aynı zamanda proje kapsamında belirlenen okullardaki öğrencilerin kullanması amacıyla; “Robotik Eğitim Seti, Robotik Yenilenebilir Enerji Seti, Programlanabilir İnsansı Robot Seti, Programlanabilir Premium Robot Seti ve bilgisayar” malzemeleri verecek. Yine proje kapsamında Kocaeli Bilim Merkezine Programlanabilir İnsansı Robot Seti, Çizim Robotu Seti, Üst Düzey Robot Seti, İki eksenli Çizim Robot Seti, 6 Ayaklı Robot Paketi ve Drone Robot Seti” malzemeleri robotik ve kodlama eğitimi amacıyla kullanılmak üzere verildi.

BAYRAM “ÖNEMLİ VE BAŞARILI BİR PROJE”

İl Milli Eğitimin gençlerle ve çocuklarla Büyükşehir Belediyesi her fırsat bir araya getirdiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram “Büyükşehir Belediyesi olarak şehirleşme anlamında ve çevre anlamında birçok yatırım yapıyoruz. Birçok projeler üretiyoruz. Projeler içerisinde insan olmazsa sürdürülebilirliği bulunmamaktadır. Bu proje önemli bir proje ve gördüğüm kadarıyla başarılı da bir proje. İklim değişikliğiyle ilgili dünyanın birçok ülkesi 1980’li yıllardan itibaren çalışmalar başladırlar. Dünya bu konuda değişik ve alternatif kaynaklar üretmeye çalışıyor. Kocaeli’nde su kaynaklarının kullanımına ve sera gazı salımına dikkat edilmesi gerekiyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu konular üzerinde dikkatli ve hassasiyetle duruyoruz. Bu şehirde su kullanım kültürünün oluşturulması ve sanayinin de kurallara uyarak, belirli limitlerin belirlenmesi gerekmektedir. Büyükşehir Belediyemizin yenilenebilir enerjiyle ilgili birçok projesi ve faaliyeti bulunmaktadır” dedi.

BÜYÜKŞEHİRLE BİRÇOK BAŞARILI PROJEYE İMZA ATILDI

Eğitimin beşikten mezara kadar olduğunu belirten Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik “Öncelikle eğitimi büyük katkıları olan Büyükşehir Belediyesi Başkanına, Genel Sekreterime ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Kocaeli’nde eğitim bir mesafe kat ettiysek, eğitimde bir yere gelmişsek bunun en büyük paylarında birisi de Büyükşehir Belediyemize aittir. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte eğitim alanında Türkiye’ye örnek teşkil edecek projelere imza attık. Bu projeyle çevre bilinci çocuklarımıza aşılanıyor. O yüzden bu proje çok önemlidir. Çevre bilincini okul öncesi çağdan itibaren aşılamak gerekiyor” dedi.

TÜRKİYE’DEKİ 45 PROJEDEN BİRİSİ

Programda projeyle ilgili ayrıntıları paylaşan ve sunum gerçekleştiren İzmit Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Hasan Burçin Menteş “Bu proje Türkiye’de kabul edilen 45 projeden birisidir. Yaklaşık 190 bin avro hibe aldığımız bu projenin genel hedefi, yerel düzeydeki iklim değişikliğiyle mücadele alanında kapasite geliştirmeye katkıda bulunmak, araştırmak ve bununla ilgili eylem planı hazırlamaktır. Projeyle öğrencilerin, öğretmenlerin, kamu ve tüzel kişiliklerin ve Kocaeli halkının farkındalığının arttırılması hedefleniyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin eş başkanı olduğu projeye valilik, il milli eğitim müdürlüğü gibi birçok kurum destek sağlamaktadır” dedi.

ÖĞRETMENLERE BİLGİSAYAR VERİLDİ

Program sonunda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ve Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç tarafından, proje kapsamında seçilen okulların öğretmenlerine bilgisayar verildi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.