DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GEMDER’den KEO Başkanı Alpay Hacıoğlu’na hayırlı olsun ziyareti

GEMDER’den KEO Başkanı Alpay Hacıoğlu’na hayırlı olsun ziyareti

2 sene önce Ahmet Pekin tarafından kurulan Kocaeli Emlakçılar Odası (KEO) 11’Mart’ta gerçekleştirdikleri kongrede yeni başkan olarak seçilen Alpay Hacıoğlu’na Gölcük Emlakçılar Derneği (GEMDER) Başkanı Necmi Kandemir ve yönetimi hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

11 Mart’ta gerçekleştirdikleri 2. Olağan kongrede mevcut başkan Ahmet Pekin’i geçerek yeni başkan seçilen Alpay Hacıoğlu’na GEMDER yönetimi hayırlı olsun ziyaretini gerçekleştirdiler. Oldukça sıcak bir atmosferde geçen ziyarette Gölcüklü emlakçılar yeni başkana yaşadıkları sıkıntılar hakkında bilgi vererek çözüm yollarını aradılar.

Kandemir, “KEO ve GEMDER Emlakçıları el ele birlikte çalışarak sorunları gidereceğimize  inancımız ve desteğimiz tamdır”

GEMDER Başkanı ve Yönetimi tarafından gerçekleşen ziyarette GEMDER Yönetimi tarafından KEO Başkanı Alpay Hacıoğlu’na Gölcükspor’un atkısı hediye edildi. Ziyarette konuşan GEMDER Başkanı Necmi Kandemir, “Saygıdeğer Başkanım, Gölcük Emlakçılar Derneği GEMDER Yönetim Kurulu ve Gölcük KEO üyeleri ile birlikte burada sizlere hayırlı olsun ziyaretine geldik.  Sevgili Başkan Alpay Hacıoğlu, öncelikle KEO başkanlığınızı kutlar ve yeni yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun diyoruz. Et tırnaktan ayrılmaz sözümüzle yine birlik beraberliğimizi sürdüreceğiz.  Gölcük emlakçıları yıllarca Kocaeli KEMDER’e ve KEO’ya desteğini esirgemedi. Kocaeli Emlakçılar Odası 11 Mart KEO 2.0lagan kongrede Gölcük birlik ve  beraberliği gösterdiği gibi bugünde burada desteklerini sürdürecek. Gölcük Emlakçıları  Kocaeli’de 12 ilçeye her zaman örnek oldu . Gölcüklü iki meslektaşımız Abdullah Kanpara ve Hakan Helvacıoğlu KEO yeni yönetimde  görev alması gurur verici. Bu başarı hepimizin. Tabi  Sayın KEO Başkanı Alpay Hacıoğlu’ndan isteklerimiz var.  Bu istekler, sorunlar aslında hep aynı henüz çiçeği burnunda yeni KEO yönetimi ile KEO ve GEMDER Emlakçıları el ele birlikte çalışarak sorunları gidereceğimize  inancımız ve desteğimiz tamdır. Muhtemelen yakında KEO Gölcük İlçe Başkanlığı için GEMDER ve KEO üyeleri sizlerden haber bekliyor. Biran  evvel birlikte çalışarak kayıt dışı ve ayakçı tabiri çalışanları yok etmek ve daha güçlü bir şekilde birlikte el ele tüm sorunları çözeceğimize inanıyoruz” dedi.

Başkan Kandemir GEMDER çalışmaları hakkında bilgi verdi

GEMDER Başkanı Necmi Kandemir sözlerinin devamında, “ Gerçekleştirdiğimiz ziyarette Gölcük’ün sorunları, kentsel dönüşüm bilgileri, emlakçıların sorunları ve birlikte KEO üyeleri ve GEMDER üyeleri ile birlikte Gölcük’te güzel bir yerde bir panel hazırlamayı planlıyoruz. Sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız. Ayrıca Nisan ayı sonunda Gölcük Emlakçılarına yönelik birlik ve beraberliğimizi arttırmak adına bir Türk Sanat Müziği konseri düzenlemeyi düşünüyoruz” dedi.

Hacıoğlu, “ KEO olarak çalışmalarımıza başladık”

GEMDER Başkanı Necmi Kandemir ve Yönetiminin gerçekleştirmiş olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyet belirten KEO başkanı Alpay Hacıoğlu, “ Bildiğiniz gibi 11 Mart seçim sürecini hep birlikte bitirdik. Meslektaşlarımızın bize vermiş olduğu teveccüh seçim sonucunu çok olumlu bir şekilde etkiledi ve sandıktan güçlü bir şekilde çıktık. Şimdi sizlerin vermiş olduğu bu teveccüh, vermiş olduğu bu destek bizlerin omuzlarında daha fazla bir yük oldu. Daha fazla sorumluluk sahibi olduğumuz hissettik ve bu düşünce ve anlayışla da hareket edeceğiz. Şimdi kısa, orta ve uzun vadeli programlarımızın bir çoğunu geliştirdik. Bir çoğununda projelere aldık. Yarın ilk işimiz Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne gitmek. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünde kentimizle ilgili çok büyük problemler olmasa da ama ufak tefek sorunlarımızı masaya yatıracağız. Bununla ilgili dosyamızı da hazırladık. Farklı bir anlayışla farklı bir düşünceyle farklı bir hizmet açısıyla biz gerçekten Kocaeli Emlakçılar Odası, meslek odası olduğunu hissettirecek ve meslektaşlarına bu durumu hissettireceğine inanıyoruz. Biz geçmişte de Gölcük’ede Darıca’ya da Karamürsel’ede her yere yetiştik, yetiştiğimizi de düşünüyorum. Tabi seçim öncesi yine Necmi Kandemir Başkan’a bizler aslında tek çatı altında buluştuk. Ben 7 yıl kadar Kocaeli Emlakçılar Dernek Başkanlığı görevini yürüttüm. Benden önce değerli abimiz Necat Bayhan bu görevi yapıyordu ve kendisini de çok emeği vardır. O dönemde Necmi Kandemir Başkanımız 2. Başkan olarak görev yapıyordu, bizde yönetim kurulundaydık ve Kocaeli’de ciddi bir sinerji yaratmıştık. Kocaeli’de çok farklı bir yapıya getirmiştik. Yine GEMDER sayesinde, tabi ki herkes birbirini tanıyordu, biliyordu ama dernek olarak daha yakın ilişkiler içine girdik. Şimdi bizim dernek olarak yapabileceklerimiz çok farklı meslek odası olarak yapabileceklerimiz çok farklı. Bu gücü hep birlikte yani ben demeden biz diyerek, bizler diyerek sektör adına mücadelemizi vereceğiz” dedi.

Başkan Hacıoğlu sözlerinin devamında, “Sizlerin Gölcük’te kurmuş olduğunuz dernek tamamen gönüllülük esasına dayalı bir dernektir. Kendi ilçenizdeki sorunları daha hızlı bir şekilde çözmek adına kendi içinizde ki meslektaşlarınızla dayanışmayı kaynaşmayı daha hızlı bir şekilde yaymak adına böylesi bir mücadeleye girdiniz.  Burada da vaktinizi ve nakdinizi bireysel harcıyorsunuz. Şimdi bizde meslek odası olarak her birimizin odası burası. Benim değil hepimizin odası burası. Gölcük bizim için neyse diğer ilçelerde bizim için aynıdır. Elbette ki Gölcük Dernek Başkanımız ve yönetimi biraz daha renkli, biraz daha hızlı, dinamik bir yapıdadır. Tabi ki düzenlenecek olan panelden yüzeysel bir bilgimiz var. Başkanım sağ olsun bana   ulaşamasa da yönetim kurulu üyesi arkadaşlara ulaşıyor. Dertleşiyor konuşuyor bizlerle ilgili. Biz  sektörle ilgili ne zaman nerede olmamız gerekirse seve seve yanınızdayız zaten. Sizler bizlerin büyüklerimizsiniz, arkadaşlarımızsınız, geçmişte bu yapıyı nasıl oluşturduysak bundan sonraki süreçte de bu düşünde ile devam edeceğiz. En büyük sorunumuz mesleğimiz yasal bir kriteri yasal bir zeminden oluşmamasından dolayı büyük sıkıntılarımız var. Bunları meslek odaları olarak işte ilk adımını yarın atacağız. Türkiye’de ki diğer oda başkanları ile birlikte tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nden başlayacağız. Ondan sonra Bakanlık nezdinde geçtiğimiz yıllarda bildiğiniz gibi emlak kanunu gibi bir çalışma yapmıştık. Bununda yine takipçisi olacağız. Elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız” dedi.

Hacıoğlu, “Bizlerde sizleri iade-i ziyarette bulunacağız”

Bizleri birbirimizi tanıyoruz ve bu konuda bir bütün olarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz şeklinde konuşan Başkan Hacıoğlu,  “Biz bu bir iki hafta da sürecek olan hayırlı olsun ziyaretlerimiz olacaktır. Burası meslektaşlarımızın evleri her zaman gelip gideceklerdir. Fakat biz önümüzde ki haftadan sonra biz nasıl seçimlerde onlara gidip ellerini sıktıysak biz yeniden birebir kendilerine iade-i ziyarette bulunacağız. Zaten ben sizin bir kardeşinizim 7/24 telefonum açıktır. Dilediğiniz zaman arayabilirsiniz. Ekipte genç ve dinamik bir ekip, onlarla da görev bölümü yapacağız. Bizler elimizden geldiği kadar tapuda, belediyede, ilgili kurumlarda sorun sıkıntı varsa bunu bireysel anlamda değil meslek odasının gerek yazışmalarıyla gerekse görüşmelerimizle çözüm noktasına ulaştıracağız. Ben tekrar ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bize seçim sürecinde ayrıca güçlü bir şekilde vermiş olduğunuz desteklerden katkılardan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum, iyi ki geldiniz diyorum” dedi.

 

Hacıoğlu, “Kocaeli Emlakçılar Odası olarak merkeze uzak bu noktalara birer temsilcilik açmayı düşünüyoruz”

KEO Başkanı Alpay Hacıoğlu sözlerini devamında, “Kocaeli Emlakçılar Odası olarak az öncede bahsettiğim gibi çalışmalarımıza başladık ve gerekli olan toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Hep birlikte odamızı en iyi yere getireceğimize inanıyorum. Bunun için bize biraz zaman vermenizi istiyoruz. Şimdi biz Gölcük, İzmit, Karamürsel gibi ilçe odası değiliz. İlçelerde farklı farklı yapılar oluşturmaya çalıştık. En azından Darıca’da bir arkadaşımız var yönetimde. Gebze’de bir arkadaşımız var yönetimde, Kandıra’dan bir arkadaşımız var yönetimde. İşte Gölcükten ve Derince’den var. Biz bu konuda da güzel bir sinerji yakaladık. En azından bize oralardan bir köprü oluyorlar. Şimdi bizler bu konuda bir araştırma yapıyoruz. Gölcük’te sizler varsınız. Sizlerin sayesinde Gölcük, Karamürsel ve Başiskele’de yaşanan sıkıntıları sizlerin sayesinde bizlere ulaşacaktık. Fakat bir Gebze ya da Kandıra’da buraya çok uzak. Bugün üç kişi faaliyet belgesini almakla ilgili odaya geliyorlar. Gebze, Dilovası, Kandıra gibi ilçelerimiz buraya uzak olan ilçelerimiz ve bu faaliyet belgeleri için gelmek zorunda kalıyorlar. Bu faaliyet raporu olmadan da çek karnesi alamıyor, pasaport alamıyor, bankadan kredi çekemiyor. Yani birçok işlemini yapamıyor. Bu nedenle Kocaeli Emlakçılar Odası olarak merkeze uzak bu noktalara birer temsilcilik açmayı düşünüyoruz. Bunun sözünü zaten vermiştik ve en kısa zamanda hayata geçirmeyi planlıyoruz. Seçim öncesi Necmi Başkanımla görüşmüştük. Gölcük bizim için önemli bir nokta ve depremde en çok hasar almış ve yaralarını sarabilmiş bir ilçemiz. Aynı zamanda donanma kentimiz olduğu için ayrı bir özelliği var. Sizler zaten Gölcük sevdalıları olarak yapmış olduklarınız ortada. Sizler sayesinde hem Gölcük’e hem Karamürsel’e hem Başiskele’ye sizler sayesinde var olacak olan sorunları beraber çözüm noktasına ulaştıracağımıza inanıyorum. Sizler nasıl dün katkılarınızı sağladıysanız yarında destek ve katkılarınızı bekliyoruz. İnşallah el ele omuz omuza odamızı en güzel yere getireceğiz” dedi.

İsim: Serap DURUKAN           

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.