DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

GÖLCÜK’TE OKUMA YAZMA KALMAYACAK

GÖLCÜK’TE OKUMA YAZMA KALMAYACAK
11.03.2018
1.088
A+
A-

Okuma Yazma Kursuna katılanlar sertifikalarını aldı

GÖLCÜK’TE OKUMA YAZMA KALMAYACAK

Gölcük Tersane İlkokulu´nda düzenlenen törende okuma yazma kursunu tamamlayanlara sertifikaları verilirken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kursiyerlere protokol üyeleri tarafından çiçek takdiminde bulunuldu.

Düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Burçak Kırca, Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hafiz Arvas, okul idaresi, veliler ve öğrenciler katıldı.

Değirmenci, “Gölcük Belediyesi olarak eğitime katkı koyuyoruz

Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Biz belediye olarak eğitime bu zamana kadar katkı sunduk, sunmaya da devam edeceğiz. Göreve geldiğimizden bu yana okulları yenileme çalışması yaptık. Bunlardan bir tanesi de Tersane İlkokulu. Geçmişte zor şartlar altında okuyan öğrencilerimizi, yeni okullarına kavuşturduk. Okuma yazma kursunda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Altıntaş, “Okuma yazma bilmeyen kalmayacak”

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş kısa bir konuşma yaparak kursiyerleri kutladı. Konuşmasında “Sizlere bu gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Kendi kendinizi bilgili kılacaksınız, bilgili insan topluma ve çevresine yararlı insandır. Çoluk çocuğunuza, torunlarınıza faydalı olacaksınız, onlarla iletişimi daha kolay sağlayacaksınız. Çevrenizde okuma yazma bilmeyenler varsa onları da bu kurslara yönlendirmenizi istiyoruz. Başta Cumhurbaşkanımızın himayelerinde tüm insanımız okuma yazma bilsin. Halk Eğitim Müdürlüğümüz, Belediyemiz, Okul Müdürlüğümüz sizlere her türlü kolaylığı sağlayacaktır. Sizleri tebrik ediyorum. Ayrıca 8 Mart Dünya kadınlar gününüzü de kutluyorum” dedi.

“Bu kursları açanlardan Allah razı olsun”

Okuma yazma seferberliğini duyduklarını çok heyecanlandıklarını anlatan kadınların ortak hikayesinde ise hayat şartları nedeniyle eğitim görememek vardı. Okuma Yazma kursularına katılan Emine teyze duygularını şu sözlerle anlattı “Benim bütün yeğenlerim üniversite mezunu, biz okuyamadık. Babam vefat ettiğinde ben 2 yaşındaydım en büyük abime bizi niye okutmadınız diye sorduğumda o zamanlar böyle imkanların olmadığını söylüyor. Bende bu kurslar açılınca o hevesle başladım. Herkes okuyor ben neden okumayacağım diye kendi kendime sordum. Şimdi ise Kur-an kursuna ayrı gidiyorum, buraya ayrı vakit ayırıyorum. Bu kursları açanlardan Allah razı olsun. Okumak çok önemli bir şey. İlk okumaya başladığımda takvim yaprağını kopardım daha yeni yeni okumaya başlamıştım. Takvim yaprağının arkasında  Ümmeti Muhammed yazıyordu. O kadar duygulandım ki anlatamam. Herkesi bu kurslara katılmaya davet ediyorum” dedi.

Gülsuyu, “Okumak nimettir”

Okuma ve yazmanın önemine vurgu yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, “Okumak nimettir. Kardeşlik, barış, bayrak, vatan nimettir. Bu anlamda bu nimetlere sahip çıkıp, topluma da faydalandıran hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Oku hükmünü yerine getirmeli, her yaşta bir şeyler öğrenmeliyiz. Öğrencilerimizi de tebrik ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.