DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

HAFIZLIK YOLUNDA” PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

HAFIZLIK YOLUNDA” PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gölcük Eyüp Sultan Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı “Hafızlık Yolunda” programı gerçekleştirildi.

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve sema gösterisi ile devam etti. Gölcük Eyüp Sultan Hafız İmam Hatip Ortaokulunda bu sene başlayarak yüzüne eğitimini bitirip hafızlık eğitimine başlayacak olan öğrencilere belgeleri taktim edildi.

Yoğun katılım olan programa Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İl Müftüsü Yusuf Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Müftüsü İlyas Öztel, 20. dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve Öğrenci velileri katıldı.

GELECEK BİZLERİ UMUTLANDIRIYOR

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş konuşmasında “Proje okulu olarak seçilen Gölcük Eyüp Sultan Hafız İmam Hatip Ortaokulunda yetişen evlatlarımızı milli, manevi değerler ile yetiştirerek yarınımızı, geleceğimizi teslim edeceğiz. Hafız Öğretmenlerimiz, Hafız Mimar, Hafız Mühendislerimiz olacak, yarınımızın yöneticileri olacaklar. İşte bu vesile ile ben bu projeyi gönülden destekliyorum, önemsiyorum. İnşallah gelecek daha da bu açıdan bizleri umutlandırıyor. Bu duygu ve düşünceler ile çocuklarımızın bu güne gelmesinde emeği, katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Hafızlık yolunda çocuklarımızın yolu açık olsun. Rabbim yar ve yardımcıları olsun” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZ KUR ’ANIN MUHAFIZI OLACAKLAR

Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz “Yavrularımızın bu güzel anına tanıklık etmek üzere hepimiz burada toplandık. Onlara her daim cesaret vereceğiz. Onların her daim yanlarında olduğumuzu, hem büyükleri, hem öğretmenleri hemde idarecileri olarak hissettireceğiz. Bugün burada bu küçük yaşlarına rağmen zor bir göreve talip oldular. İsteyerek Hafızlık yoluna girdiler, isteyerek Allah’ın bizlere emaneti olan Kur ’anın muhafızı olacaklarını, kendi kararları ve ailelerinin destekleriyle karar vererek çok büyük bir şerefe ulaşmak için çaba sarf ediyorlar. Allah zihin açıklığı versin. Kolaylıklar diliyorum” dedi.

ÜLKEMİZİ DAHA İLERİYE GÖTÜRMEK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ

Son olarak Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş konuşmasında “Bu okulumuz Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Müftülüğümüz ve Mikav’ın ortak girişimleri ve siz değerli velilerimizin katkıları sonucunda bu günlere geldi. İnşallah hep beraber bu kurumu yüceltmek ve yükseltmek için uğraş vereceğiz. Öğrenci sayısının arttırılması konusunda çalışmalar yapılması gerekiyor. Burada hem dini bilgiler hem fenni bilgiler öğretiliyor. Bunlar toplumumuzun, yaşadığımız Türkiye Cumhuriyetinin en ileriye gitmesi, dünyadaki olması gereken yere gitmesi için önemli. Çocuklarımız bilgili olması lazım. Milli ve manevi duygular ile bezenmesi gerekiyor. Ayrıca haktan, hukuktan, iyilikten, doğruluktan, adaletten, birbirini sevmekten ve biraz önce vekilim bahsetti barıştan yana eğitim almaları lazım. Bizlerde onlara gerekli desteği vermeye her zaman hazırız” dedi.

Program sonunda İl Müftüsü Yusuf Doğan tarafından hafızlık duası yaptırılarak, yüzüne eğitimini bitirip hafızlık eğitimine başlayacak olan 20 öğrenciye protokol üyeleri tarafından belgeleri taktim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.