DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden farkındalık sağlayacak etkinlik

İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden farkındalık sağlayacak etkinlik

Kronik böbrek hastalığı, böbrek fonksiyonlarında ya da glomerular filtrasyon hızında önemli bir azalma olduğunda ortaya çıkar. Bu da yüksek tansiyon, kansızlık, kalp ve kan damarı hastalıklarına neden olur. Dünya Böbrek Günü tüm dünyada her yıl Mart ayının ikinci Perşembe günü kutlanmaktadır.

Açılan standa katılım oldukça yoğun oldu

Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü bu yıl da kadınlarda böbrek sağlığı ve gebelikte hiper tansiyon olarak konular işleyerek Dünya Böbrek Günü dolayısıyla Kaymakamlık giriş katında stand kurup vatandaşlara böbrek sağlığının korunması ve gebelikte su içmenin önemini vurgulayarak ücretsiz su dağıtımı yapıldı ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla broşürler dağıtıldı. Açılan standa Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Sabri Medişoğlu ve İlçe Sağlık Müdürü Personelleri katılım sağladı. Açılan standa katılım sağlayan Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, böbreklerin vücudun en önemli organlarından birisi olduğuna vurgu yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.