DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“KADINLARIMIZ ÇOK DEĞERLİ VARLIKLAR, ONLARIN DEĞERİNİ BİLMELİYİZ”

“KADINLARIMIZ ÇOK DEĞERLİ VARLIKLAR, ONLARIN DEĞERİNİ BİLMELİYİZ”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün iş birliğiyle düzenlenen “Kadının Gücü- Kadın ve Yaratıcılık temalı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı, Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Sayın Hülya Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy’un yanısıra, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak ve eşi Elif Özak, Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci ve eşi Aliye Denizci, İl Jandarma Komutan Vekili Alb. Salih Akbaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü ve eşi Müzeyyen Yümnü, Kültür Turizm İl Müdürü Adnan Zamburkan, daire müdürleri, şehit aileleri, koruyucu aileler, Sivil Toplum Kuruluşlarının kadın temsilcileri  ve çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü’nün konuşmasının ardından Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bu anlamlı günde kadınlarımızın gününü kutluyorum. Kadınlarımız toplumun ve ailenin en temel unsurlarından birisidir. Çocuklarımızın yetiştirilesinde en önemli görevi üstlenen ve onları geleceğe hazırlayan insanlardır. Kadınlarımızın bu denli yoğun çalışmalarının en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi bakımından onların eğitim, kültür düzeyinin daha üst noktaya taşınması da hepimizin ortak arzusudur. Özellikle kadınlarımızın eğitimi konusunda üniversite ve daha üst noktalarda eğitime ulaşabilmeleri adına ülkemizde önemli gelişmeler sağlandı. Okur yazar olmayan insanlarımız artık kalmama noktasında, çok önemli mesafeler alındı. Son süreçte okur yazar olmayan insanlarımızın okur yazar olması noktasında Sayın Cumhurbaşkanımız ve değerli eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde yeni bir okur yazarlık kampanyası başlatıldı. Kocaeli olarak bizlerde bütün kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Okur yazar olmayan bir insanımızın varlığı hepimizi üzmektedir.

Kadınlarımızın daha iyi bir noktaya taşınması konusunda bir çok kurum ve kuruluş ile Bakanlığın yürüttüğü çalışmalar var. Bugün sadece Türkiye’de değil, dünyada da toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yürütülen çalışmalar var. Kadınlarımıza ayrımcılık yapmadan, erkeklerle birlikte aynı şartlarda ve aynı imkanlara ulaşmaları hepimizin ortak arzusudur. Kadınlarımız iş dünyasında daha iyi bir yerde bulunmaları hepimizin isteğidir. Bunların gerçekleştirilebilmesi adına bir çok çalışma yürütülüyor. KOSGEB tarafından yürütülen girişimcilik kurslarımızın özellikle kadınlarımızın eğitim almaları ve girişimci olmaları hepimizin beklentisidir. Daha çok istihdam alanında kadınlarımızı görebilme bakımından özellikle Organize Sanayi Bölgelerimizin içerisinde anaokulu ve kreş yapımı konusunda Organize Sanayi Bölgelerimiz ile görüşüyoruz. Çünkü çocuğunu bırakacak yer bulamayan anne çalışmaktan uzak kalmakta. Seçimle gelinen yerlerde ve kamu yönetiminde kadınlarımızın sayısının daha çok olması hepimizin arzusudur.

“KADINA KARŞI ŞİDDET HİÇBİR GEREKÇEYLE KABUL EDİLEMEZ”

Kadınlarımızın en iyi olduğu alan Akademik dünyadır. Uluslararası karşılaştırmalara baktığımızda özellikle Türkiye epey mesafe almış durumda. Kadına yönelik şiddet hiçbirimizin arzu etmediği, konuşmaktan bile hicap durduğumuz konudur. Kadına karşı şiddet hiçbir gerekçeyle kabul edilemez. Bu konuda duyarlılık ülkemizde oluşmaya başladı. Bu duyarlılığın daha üst noktalara taşınması büyük önem taşımaktadır. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda devletin ilgili birimleri tarafından önemli çalışmalar yürütülmektedir. Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme Merkezinde şiddete uğrayan kadınlarımızın başvurabilecekleri bir merkez oluşturulmuştur. Bu merkezde onların talepleri alınmakta ve işlemler büyük bir titizlikle yürütülmektedir. Çeşitli nedenlerle ailelerinden ayrılıp, gidecek yerleri olmayan kadınlarımıza Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, Büyükşehir ve ilçe belediyelerimize bağlı kadın sığınma evleriyle sorunların giderilmesi noktasında yardımcı olunuyor.

“KADINLARIMIZ; GELECEĞİMİZİ EMANET EDECEĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZIN YETİŞTİRİLMESİNDE EN FAZLA YÜKÜ TAŞIYAN VARLIKLARDIR”

Şiddete uğrayan çocuklara yönelik olarak Çocuk İzlem Merkezimiz var. Kadınlarımıza Kadın İzlem Merkezi açma çalışmasını yürütüyoruz. Bunu da önümüzdeki günlerde hizmete sunmayı hedefliyoruz. Türkiye’de ki ilk Kadın İzlem Merkezi olacak. Hiçbir kadınımızın şiddete maruz kalmamasını temenni ediyoruz ama temel hedefimiz olumsuzlukla karşılaşan kadınlarımızın oradaki ilgili uzmanlarla tüm işlemlerini tek bir noktada tamamlamak ve o insanlarımızın mağduriyetlerini gidermektir. Kocaeli’yi Kadın Dostu Kentler kapsamı içerisine alabilme adına yürüttüğümüz bazı faaliyetler var. Büyükşehir Belediyemizin “Haydi Anneler Spora” çalışmasıyla 50 bine yakın kadınımızı sporla buluşturarak onların sağlıklı yaşamalarını amaçlayan bir çalışma var. 25 Ekim tarihi itibariyle Kocaeli Valiliğimiz ve değerli eşim Hülya Hanımın koordinasyonunda yürütmekte olduğumuz Kadın Sağlığı projemiz var. Burada hedef 15-69 yaş grubundaki bütün kadınlarımıza ulaşmak ve onlara kadın sağlığı konusunda bilgiler vermektir. Ulaştığımız kadın sayımız 65 bine yaklaşmıştır. İl Genelinde toplam 42 kişiden oluşan ekipler oluşturuldu. Kadının olduğu her noktada eğitim çalışmalarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.  Kadınlarımız çok değerli varlıklar ve onların toplum içindeki değerini hepimiz bilmeliyiz. Kadınlarımız geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın yetiştirilmesinde en fazla yükü taşıyan varlıklardır. Başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere bütün kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum” diyen Sayın Valimizin konuşmalarının ardından Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki Kadın ve Yaratıcılık” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Sayın Hülya Aksoy, şehit annesi Huriye Çetingöz, engelli annesi Özlem Yenen, koruyucu aile Hayrunisa Sezikli ve kadın istihdamı konusunda örnek firma olan Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Cem Temel’i tebrik ederek, plaket verdiler.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.