DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“KENARDA DURURSAK SONUÇLARINA RAZI OLURUZ”

“KENARDA DURURSAK SONUÇLARINA RAZI OLURUZ”

ADD’den CHP’ye hayırlı olsun ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Örgütü geçtiğimiz akşam Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı İsmet Bucak ve Yönetimini kabul etti. Ziyarette iki başkan ülke gündemi ve yaşanan süreç hakkında önemli bilgiler verdi.

Bucak, “Bir hareket tarzı belirlemek gerekiyor”

Ziyarete ADD Gölcük İlçe Başkanı İsmet Bucak, Kadın Komisyonu Başkanı Hilal Acar Ardıçer ve ADD Yönetimi katılım sağladı. Ziyarette konuşma yapan ADD Gölcük İlçe Şubesi Başkanı İsmet Bucak, ‘Yerel seçimler öncesi yol haritası belirlemek gerekiyor. 2019 süreci herkes tarafından çok önemli. Siyaseten de, dünya konjonktürü açısından da kritik bir dönem. Bu yüzden herkes önemli bir sürece girdiğimiz konusunda hemfikir. Bu konuda bulunduğumuz bölgede farklı konuları değerlendirerek kendimize bir çalışma programı, bir hareket tarzı belirlemek gerekiyor. Bu anlamda ADD Genel Merkezi’nin açıklamaları var. CHP Genel Merkezi açısından da bu konular üzerinden aynı düşünceleri paylaşıyorum. Ama biz dernekler olarak daha farklı çalışma yürütüyoruz. Biz ADD Gölcük Şubesi olarak 2019 sürecine mutlaka siyaset üstü müdahil olacağız. Çünkü kenarda duran, oyunu seyreden bir duruma düşmek istemiyoruz. Kenarda durursak sonuçlarına razı oluruz. Bu süreçte kendi prensiplerimizi ortaya koyup o doğrultuda; diğer kurumlarla, derneklerle, partilerle oluşum sağlayıp, kendi kamuoyumuzu oluşturma misyonu içinde olacağız.”

 Değerlerimiz çok önemli

Bucak, “Bu yeni süreci değerlendirerek üstüne koysak bile yine de Atatürkçü Düşünce Sistemi içinde kalmalıyız. Türkiye’de sorunların kaynağının Atatürkçü Düşünce sisteminden ayrılmak Cumhuriyet değerlerinden uzaklaşmaktan kaynaklandığını düşünüyoruz. Hangi sorunumuzun üzerinde durursak duralım mutlaka çözüm yine Cumhuriyet değerlerine dayanıyor. Biz kamuoyu oluşturmaya çalışırken, bu değerler üzerinden yol almak zorundayız. Bütün bu seçimlerde bizim kriterimiz belediye başkanı seçeceksek Cumhuriyet değerlerine bağlı, hukuku ve hukukun üstünlüğünü benimsemiş, bağımsız bir ekonomi öngören, sanatı bilimi öne koyan profilleri düşüneceğiz” dedi.

“Bir takım şeyler elimizden alındı”

Bucak, “Cumhurbaşkanlığı noktasında geçtiğimiz dönemde gayri meşru bir seçimle bir takım şeylerin elimizden alındığını biliyoruz. Daha doğrusu milletin egemenliği elinden alındı. Bugün ihtiyaç olanı saraydan alıp, milletin hakkı olanı millete teslim etmeliyiz. Hedef kitlemiz tüm Gölcük halkı.  Bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi’ne de teşekkür ediyoruz. Bu çalışmalarımıza en yakın kurum CHP olacaktır.”

 

İşeri, “Kadir Mısırlıoğlu denen insanın söylediği sözler yenilir yutulur değil”

CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, “Atatürkçü Düşünce Derneği sivil toplum örgütleri arasında çok farklı bir yeri olan bir kurum, Atatürk’ün evi. Atatürkçü Düşünce’nin yaygın ve yoğun bir şekilde ilkelerinin sahiplenildiği önemli bir kurum. Ne yazık ki bugün gelinen noktada zaman zaman Atatürk’ü sahiplenme duyguları ortaya çıkıyorsa da çok samimi olmadıklarını hepimiz görüyoruz. Siyasi olarak ülke çok önemli bir süreçten geçiyor. Siyasi kişilik olarak değil, bir ülkenin bir vatandaşı olarak Kadir Mısırlıoğlu denen insanın söylediği sözler yenilir yutulur değil. Böyle bir insan saraya danışman ve bu insan en büyüğü tarafından ziyaret ediliyor. Bu kabullenilebilir bir durum değil. Atatürk’ün Nutuk’unu iyi okusaydık anlamakta zorlanmayacaktık. Kur’an-ı Kerim’in mealini bilmiş olsaydık din ve bazı manevi değerler bu kadar siyasi malzeme olarak kullanılamazdı. Ülkenin geldiği nokta budur! Asla umudumuzu yitirmeyeceğiz. Mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

“Bir taraf yüzde 10 mücadelesi verirken, diğer tarafta yüzde 51’i elinde tutmanın mücadelesini veriyor”

“Bu ittifakı anlamak mümkün değil. Aslında 16 Nisan referandumunda şunu ifade etmediler mi? ‘Artık bundan sonra koalisyonlar dönemi kapanıyor’ peki bu ittifakın amacı ne? Bu ittifak bir koalisyon değil mi? Hangi doğrultuda bu ittifak amacı duyuldu? Bir taraf yüzde 10 mücadelesi verirken, diğer tarafta yüzde 51’i elinde tutmanın mücadelesini veriyor. Demokratik ülkelerde anayasaya tamamen aykırı durumlarda yani ittifak ettiği partiyle beraber kümülatif oyları dikkate alıp ona göre milletvekili çıkaracak, sonra aldığı oy oranında ona milletvekilliği lütfedeceksiniz. Böyle bir şeyin kabulü asla mümkün değildir. Böyle bir yaklaşım tarzı Cumhuriyet Halk Partisi’nde mümkün değildir. Zaten böyle bir birliktelik kendiliğinden yansıyacaktır. Yüzde 5 olan parti ittifaktan ötürü barajı aşmış sayılacak, diğer taraftan yüzde 8-9 alan parti parlamento dışında kalacaktır. Temsil açısından da korkunç bir şey. Önümüzdeki süreç şunu ön görecek. Referandum sürecinde birçok ziyaret ettiğimiz STK’lar, kamu kurum niteliğindeki odaların ortaya çıkıp, bu konudaki tavırlarını ortaya koymaları gerekir. Geçtiğimiz gün Anıtpark’ta 28 Şubat sürecinin TÜGVA tarafından fotoğraflarla anlatıldığı etkinliğe tepki gösteren Başkan İşeri, “Zor bir süreçten geçilen bu dönemde geçmişin bu şekilde ortaya çıkarılmaya çalışılması ülkenin birlik ve beraberliği açısından olumsuz bir durum ortaya koyuyor. Bunlar yapılan anketlerde birlikte ittifak yapısına rağmen ciddi bir şekilde istenilen netice elde edilemeyeceğini görünce potansiyel karşılığını oluşturmak kendi bloğunu dinamik kılmak için gerçekleştirilmeye çalışılan nafile çabalardır. Ülkemizin iç barışı için kaygı verici bir durum” dedi.

Bucak, “İnsanlar rejim değişikliği durumunda neler kaybedeceklerini bilmiyorlar”

Ülkemizde rejime saldırı olduğunu belirten Başkan Bucak, “Ülkemizde 16 yıldır Cumhuriyete saldırılarak rejim değişikli için mücadele veriyorlar. İnsanlar rejim değişikliği durumunda neler kaybedeceklerini bilmiyorlar. Kadınlarımıza, gençlerimize bunları ifade etmek zorundayız. Kariyer siyaseti değil, siyaset üstü çaba içinde olmak gerekiyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.