DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KO-MEK’le model uçaklar gökyüzünde

KO-MEK’le model uçaklar gökyüzünde
25.03.2018
1.271
A+
A-

KO-MEK’le model uçaklar gökyüzünde

İlk kez Kandıra KO-MEK Kurs Merkezi’nde Model Uçak (Ata) Yapım Kursu açan KO-MEK bu alanda yeni bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor

316 farklı branşta 42 kurs merkezinde meslek ve sanat eğitimi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları, ilk kez Model Uçak (Ata) Yapımı kursu açarak eğitim modülüne yeni bir branş daha eklemiş oldu. Kandıra KO-MEK Kurs Merkezi’nde Türk Hava Kurumu ile iş birliğinde açılan kursun şimdilik 19 kursiyeri var. Model Uçak Rehber Öğretmeni Kübra Uztürk tarafından verilen derslerde kursiyerler ilk etap da proje üzerinde çalışmayı öğreniyorlar.  Kursiyerler kurs boyunca çıtalardan proje üzerinde kanat yapımı, gövde yapımı ve uçağın tamamının yapımını öğrenme fırsatı buluyorlar.

MODEL UÇAK (ATA) YAPIM KURSU AÇILDI

Her fırsatta kendini geliştirerek yeni modüller oluşturan KO-MEK kendi bünyesinde ilk kez Model Uçak Yapımı kursu açarak bu alana hobisi olan kursiyerlere öğrenmeleri için fırsat sağlamış oldu. Kursiyerlerin çoğunun öğretmen ve çalışan olduğu kurs 32 saatlik eğitim sonunda sona erecek. Yapılan model uçakların gökyüzüne bırakılacağı kurs sonunda kursiyerlere birde sertifika verilecek. Model Uçak Yapım Kursu bitirme sertifikası alan kursiyerler çalıştıkları okullarda öğrencilerine model uçak yapım eğitimi verebilecekler.

ARTIK KENDİ UÇAKLARIMIZI GÖKYÜZÜNE BIRAKABİLECEĞİZ

KO-MEK sayesinde yıllardır öğrenmek istediği model uçak yapımını öğrenme fırsatı bulduğunu belirten bankacı Seval Şimşek, “Artık hobi haline getirdiğim bu alanda kendi model uçaklarımı yaparak gökyüzüne bırakabileceğim. Bize bu fırsatı sağlayan başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’na ve KO-MEK ailesine teşekkür ediyorum” dedi. Bir diğer kursiyer Mehmet Alp Odabaşı ise konuşmasında Kandıra’da öğretmenlik yaptığını ifade ederek “Burada öğrendiklerim sayesinde okulda öğrencilerime model uçak yapımını öğretme fırsatı buldum. Artık öğrencilerimde bu alanda kendilerine hobi oluşturarak kendi uçaklarını özgürce bulutların arasına bırakabilecekler” diye belirtti. Sizde 326 farklı branşta 42 kurs merkezinde eğitimlerini sürdüren KO-MEK ailesinde yerinizi almak için www.komek.org adresinden online olarak kaydınızı yaptırarak kısa sürede istediğiniz branşta eğitim almaya başlayabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.