DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kocaelili kadınlar 8 Mart’ı tek yürek kutladı

Kocaelili kadınlar 8 Mart’ı tek yürek kutladı

 Büyükşehir ve Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği Kadınlar Günü etkinliğine Türk kadının gücü damgasını vurdu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kocaelili kadınlar tarafından tek yürek halinde kutlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlik, Kocaeli’ndeki her kesimden kadını bir araya getirdi. Kadınlar her zamanki duyarlılıkları ve birleştirici özellikleriyle Kocaeli’nden tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verdi. Etkinliğe, Afrin annelerine yönelik kaleme alınan ve şehit Emre Kaan Arlı’nın annesinin okuduğu mektup damgasını vurdu. Özellikle kadına şiddete yönelik yaptığı konuşma ile dikkat çeken Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ise, “Kadına şiddet medeni bir toplumda olamaz. Medeniyim diyen hiçbir erkek asla kadına şiddet düşünemez” dedi.

İLK DURAK BAĞÇEŞME ŞEHİTLİĞİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinliğin ilk durağı Bağçeşme Şehitliği oldu. Burada şehitlerimiz için dualar eden kadınlar, kabirlerine karanfiller bıraktı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ İLE OLUŞAN MUHTEŞEM GÖRÜNTÜ

Ardından etkinliklere evsahipliği yapan Milli İrade Meydanı’na geçildi. Ellerindeki Türk bayrakları ile alanı dolduran kadınlar, üzerlerinde şehitlerimizin isimlerinin yazıldığı kırmızı beyaz yelekleriyle muhteşem bir görüntü oluşturdu. Bu anlamlı güne, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, AK Parti Kocaeli Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Adnan Uyar, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Işıl Bozca, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Yılmaz il ve ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİTLER İÇİN DUALAR EDİLDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç şehitlerimiz için dua yaptırdı.

KADININ GÜCÜ

İlk konuşmayı Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Işıl Bozcağ yaptı. Türk kadının gücüne değinen ve Milli Mücadeleden bu yana vatanının her zaman yanında olduğunu kaydeden Bozcağ, bundan sonra da bu topraklar için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

NE KADININ NE ERKEĞİN BİRBİRİNE ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR

Başkan Karaosmanoğlu da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında son derece anlamlı bir konuşma yaptı. Sözlerine; “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyorum” diyerek başlayan Başkan Karaosmanoğlu, “Allah’ın yarattığı en değerli varlık insandır. Ne kadının ne de erkeğin birbirine üstünlüğü yoktur. Sevgili peygamberimiz en çok annenize, sonra yine annenize ve sonra da babanıza değer verin diyor. Bu son derece güzel bir ölçü” dedi.

ANNENİN YÜZÜ GÜLERSE, TOPLUMUN YÜZÜ GÜLER

Başkan Karaosmanoğlu, bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerinin de anneler ve kadınlar için önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini hatırlattı. “Anne sağlıklı olursa aile sağlıklı olur. Anne mutlu olursa aile mutlu olur, anne bilinçli olursa aile ve toplum bilinçli olur” diyen Başkan Karaosmanoğlu “Annenin yüzü gülerse toplumun yüzü güler” dedi.

KADINA ŞİDDETİ KONUŞMAYACAĞIZ BİLE

Konuşmasında kadına yönelik şiddete yer veren Başkan Karaosmanoğlu bu konudaki düşünceleriyle önemli bir sosyal yaraya dikkat çekti. “Kadına önem vermeyen bir medeniyet ilerleyemez” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Huzurlu, gelişen bir toplum olmak istiyorsak anneyi yücelteceğiz. Sözde değil özde her yerde bunu yapacağız. Kadınımız bir adım önde olacak. Bilinçli, sağlıklı, bedenen ve ruhen sağlıklı bir anne oluşursa toplumda herkesin yüzü gülecek. Kadına şiddeti konuşmayacağız bile o zaman. Kadına şiddet medeni bir toplumda olamaz. Medeniyim diyen hiçbir erkek asla kadına şiddet düşünemez” dedi.

 GÜÇLÜ OLMAK İSTİYORSAK

“Güçlü bir toplum olmak istiyorsak, kadını güçlü hale getireceğiz” diyen Başkan Karaosmanoğlu şöyle konuştu: “Biz de bu nedenle üzerimize düşen görevleri yapıyoruz. Kadınlarımıza spor yaptırıyoruz. Sporla birlikte sosyalleşme ve problemlerimizi çözme gibi konularda gelişme kaydediyoruz. Kadınlarımızın dört duvar arasında kalmasını istemiyoruz. Özgüveni güçlü olsun istiyoruz. Bunun için çok çalışmamız gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda ülkenin önünü açan adımlar atıyor. Kadına sıkıntı veren işlerde değil, onurlu işlerde, ona yakışan işlerde kadını çalıştıracağız. Kadın erkeğinin yanında görev alacak ona göre kadınımızı yetiştireceğiz”.

AFRİN ANNESİNE ANLAMLI MEKTUP

Öte yandan etkinlikte, Afrin annelerine yönelik kaleme alınan “Tek Mektup” okundu. Mektubu Derinceli şehit Emre Kaan Arlı’nın annesi Emine Arlı okudu. “Sevgili Afrinli kardeşim, biliyoruz çok zor günler geçiriyorsun” diye başlayan mektupta, özetle şu ifadelere yer verildi: “ülkende önce zalim Esed ve ardından iç savaş neticesi ortaya çıkan terör örgütlerinin baskısı altındasın. Malın, canın, evlatların, eşin, namusun tehdit altında. Korkma! Özgürlüğe ve refaha ereceğin günler yakın. Mehmetçik, seni bu zalimlerin elinden kurtarmaya geliyor. Nasıl Çanakkale’de dedelerimiz, ninelerimiz emperyalistlere karşı omuz omuza şehadet şerbetini içtiyse, tam 100 yıl sonra bugün de yine omuz omuza Afrin’de dua ediyoruz. Sevgili Kardeşim, buradan sana yardıma gönderdiğim Mehmetçik’e iye bak. Onu önce Allah’a, sonra sana emanet ediyorum. Kardeşin Kocaelili Anneler.”

DÖRT AYRI DİLDE YAZILDI

Türkçe, İngilizce, Arapça ve Kürtçe olmak üzere dört ayrı dilde yazılan mektup okunduktan sonra kadınlar tarafından imzalanarak Afrin’e gönderilmek üzere alanda bulunan PTT görevlisine teslim edildi.

IŞILAK VE KABAKDAN KAHRAMANLIK EZGİLERİ

Milli İrade Alanındaki Kadınlar Günü etkinliğinde Uğur Işılak ve Esat Kabaklı da etkinlikte yer aldı. Sanatçılar en güzel kahramanlık ezgilerini bu anlamlı gün için seslendirdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.