DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

ODTÜ KYÖD DE BİLİM ŞENLİĞİ

ODTÜ KYÖD DE BİLİM ŞENLİĞİ

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel KYÖD İlkokulu; öğrencilerinin bilimsel bilinçlilik sahibi, doğal dünyayı anlayan, bilim ile ilgili pozitif tutumlar geliştiren ve analitik düşünce yapısına sahip bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak amacıyla 05-09 Mart haftası içerisinde “Bilim Şenliği” etkinlikleri düzenledi.

Bilim Şenliğinin ilk gününde, 1.ve 2. Sınıf öğrencileri; 2.gününde ise 3.ve 4. Sınıf öğrencileri; gruplarıyla birlikte seçtikleri deneyleri gerçekleştirme ve anlatma fırsatı buldular. Bilim şenliğinin amacına uygun olarak öğrenciler küçük bir bilim insanı edasıyla sunumlarını gerçekleştirdiler, deneylerini sundular, yöneltilen soruları yanıtladılar ve başarılı bir akran aracılı öğretim örneği sergilediler. Bilim Günlerinin kapanışında tüm sınıfların yaptıkları deneylerin sunuları, okul konferans salonunda izlendi. Ve ardından Kocaeli Üniversitesi  Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Seda Karayünlü Bozbaş’ın ve Kimyager Dr. Evrim Sarı’nın yaptıkları sunum ve etkileyici deneyle; bilimin gözleyebildiğimiz, içinde yaşadığımız bu dünya üzerinde sadece gözleme, deneylere ve mantığa dayanarak bilgi edinmek  olduğunu hissettirdiler. Ulu Önder Atatürk’ün “Bilim, gerçeği bilmektir.” Sözlerinde işaret ettiği gibi; ODTÜ KYÖD öğrencileri gerçeği bilmek adına hayatlarının her alanında bilimsel düşünmenin öneminin büyük olduğunu bir kez daha hatırladılar ve Bilim Şenliği sonunda yaptıkları paylaşımlarla bunu ispatladılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.