DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

PASAPORT VE EHLİYETLER ARTIK NÜFUSTAN VERİLECEK

PASAPORT VE EHLİYETLER ARTIK NÜFUSTAN VERİLECEK
25.03.2018
1.161
A+
A-

Nüfus Müdürlükleri yeni bir döneme giriyor

PASAPORT VE EHLİYETLER ARTIK NÜFUSTAN VERİLECEK

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemlerin Nüfus Müdürlüğü’ne devredilmesine karar verilmesi ile birlikte İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde yeni görev için hazırlıklar başladı.

Alınan yeni karar ile pasaport ve sürücü belgelerinin Emniyet Genel Müdürlüğü yerine Nüfus Müdürlüğü tarafından verilmesine karar verildi. Alınan bu yeni karar sonrasında İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde yeni görev için tahsis edilen iki ayrı odada test çalışmaları başladı.

Aydın, “Emniyet müdürlüğümüzce ortak bir çalışma ile test işlemleri yapılmaktadır”

Gölcük İlçe Nüfus Müdürü Ersin Aydın Nisan ayı içerinde başlanacak olan yeni işlemler hakkında bilgi verdi. Yaptığı açıklamada Ersin Aydın, “ Sürücü belgesi ve pasaport iş ve işleyişleri ile ilgili belgelerin Nüfus Müdürlüklerine devri ile ilgili cihazlar kurulmaya başlanmış olup tüm yurt genelinde test çalışmalarına başlanmıştır. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü’nün emirleri doğrultusunda pasaport ve sürücü belgelerinin Nüfus Müdürlüklerinde verilme işlemine başlanacaktır. Başlama tarihi ayrıca bildirilecektir. Bu yeni uygulama için iki ayrı oda tahsis edilmiştir. Pasaport ve sürücü belgelerinin verilme işlemlerinin başlamasından önce personelimiz test çalışmalarına başladı. Emniyet Müdürlüğümüzce ortak bir çalışma ile test işlemleri yapılmaktadır” dedi.

Nüfus Müdürlüğü’nde pasaport ve sürücü belgeleri için hazırlıklar devam ediyor

Gölcük İlçe Nüfus Müdürü Ersin Aydın sözlerinin devamında “ Sürücü belgesine ait talimat ve ikinci nesil pasaport uygulama talimatı yayınlanmıştır. Buna bağlı olarak yayınlanan talimatta amaç olarak; sürücü belgelerinin tasarımı, temini, dağıtımı, teslimi ile üretim ve kişiselleştirilmesine ilişkin işlemler ile sürücü belgesinde yer alacak bilgiler ve bunlara dair usul ve esaslar belirlemektir. Ayrıca bu uygulama talimatı ile pasaport ve pasaport yerine geçen belgelerin türlerine göre başvuruların alınması, kişiselleştirilmesi, dağıtımı, teslimi, imhası ve biyometrik verilerin alınmasına ilişkin usul ve esasları kapsamaktadır” dedi.

T.C. Kimlik Kartı başvurularından bağımsız olarak yürütülecek

Gölcük İlçe Nüfus Müdürü Ersin Aydın son olarak, “Nüfus Müdürlüklerine verilen pasaport ve sürücü belgesi dışında diğer iş ve işlemler yürütülmeye devam etmektedir. Yeni Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvuruları için ayırdığımız üç masa başvuruları kabul etmekte olup pasaport ve sürücü belgeleri başvuruları bağımsız olarak yürütülecektir. Bu konuda Nüfus Müdürlükleri yoğun bir döneme gireceği için alt yapı ve personel ihtiyacının karşılanması gerekmektedir. Bu konu da Bakanlığımız tarafından gerekli tedbirler alınmaktadır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.