DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

RÜZGÂR ENERJİ SANTRALİ İSTEMİYORUZ

RÜZGÂR ENERJİ SANTRALİ İSTEMİYORUZ

Gölcüklü Mahalle Muhtarları RES’ler konusunda açıklama yaptı

Gölcük’ün Mahalle Muhtarları dün Gölcük Muhtarlar Derneği’nde bir araya gelerek, yapılması gündemde olan Rüzgâr Enerji Santrali konusunda ortak bir açıklama yaparak, ‘Rüzgar Enerji Santrali istemiyoruz’ mesajı verdi.

Dün Gölcük Muhtarlar Derneğinde gerçekleştirilen açıklamaya, Bursa’dan Doğa ve Çevreyi Koruma Derneği Eski Başkanı Murat Demir, Gönüllü Bülent Üçok, İlçemizin Mahalle Muhtarları katılım sağladı.

Gölcük’te bu konu hakkında kimsenin bilgisi yok

Gölcüklü Mahalle Muhtarları şu açıklamayı yaptılar: “Öncelikle bu konu için İznik’ten gelen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bizler Köylerimizde Rüzgâr Enerji Santrali istemiyoruz. Bu konu şu anda mahkemelik. Gölcük’te ne yazık ki bu konu hakkında kimsenin bilgisi yok. Bizler bugün bunun mücadelesini vermek için bir araya gelmiş bulunuyoruz” dediler.

“Gölcük Rüzgar Enerji Santrali’ne uygun yer değil”

Nüzhetiye Mahalle Muhtarı Mehmet Sertoğlu, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: ‘Rüzgar enerjisi elbetteki ülkemiz için enerji türüdür. En masum enerji türüdür. Fakat kurulacak yer önemlidir. Bizim muhatap olduğumuz RES’ler daha önce Yuvacık’ta yapılmaktaydı. Yuvacık bölgesi bu yatırımı istemedi ve şirket koordinat değişimiyle bu bölgeye aldılar. Doğu tarafı İznik, bu bölümde Gölcük bölgesi oluyor. Bizler RES’lere karşı değiliz. Fakat seçilen yer doğru değil. Bizi çeşitli sıkıntılarla baş başa bırakacaklar. Rüzgar Enerji Santrali 3 dereceli ısı artışı meydana getirecek ve bu yüzden çevredeki su kaynaklarını kurutacaktır. Bir diğer sıkıntıda türbülansa neden olduğu için arıların yönünü şaşırtacak, arıların yok olması da doğanın yok olması demek olacaktır. Ayrıca yaban hayatını olumsuz etkileyecek. Kurulacak Rüzgar Enerji Santrali yaban hayvanlarını barınamaz hale getirecek.”

“RES’ler Gölcük’ün gelişimine engel olacak”

Açıklamalarına devam eden Sertoğlu, “En önemlisi bizim Gölcük’ün ve İznik bölgesinin gelişimine en önemli katkı sağlayacak turizm’dir. Dağ turizmi olabilmesi için geniş alanlara ihtiyaç vardır. Şimdi o alanları RES’lere bırakıp, o alanlarda müthiş gürültü kirliliği oluşacak. Eğer bu gürültülü ortam meydana gelirse insanlar o bölgeye asla gitmezler. Yani sen asırlık ağaçlarımızı kesip, buranın gelişimine engel olacaksın. Tamam enerjiye ihtiyaç var ama RES’ler enerji ihtiyaçlarının yüzde 10’unu sağlıyor. Gitsinler İzmit’in kıraç daha rüzgar alan yerleri tercih etsinler. İznik’ten gelen arkadaşlarıma ve İzmit’ten gelen Avukat hanım arkadaşıma teşekkür ediyorum. Mücadele edeceğiz, inşallah sonuca ulaşacağız. Biz kavgamızı vereceğiz. Bizler yeri gelir orada da direniriz. Kesinlikle RES’e karşı değiliz ama doğru yerde yapılmalı, bunun için Gölcükümüzü asla feda ettirmeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.