DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SAHTE MÜJDECİLERE SAĞLIK ÇALIŞANI GEREKEN DERSİ VERMELİ

SAHTE MÜJDECİLERE SAĞLIK ÇALIŞANI GEREKEN DERSİ VERMELİ
18.03.2018
850
A+
A-

SAHTE MÜJDECİLERE SAĞLIK ÇALIŞANI GEREKEN DERSİ VERMELİ

14 Mart’ta Sağlık çalışanlarına yıpranma payı müjdesi vereceklerini açıklayan Malum Sen’in torbasından kamu çalışanlarına sakal bırakma, Kravat takmama serbestisi  çıkması hakkında Şube Başkanı Ömer Çeker şubede basın açıklaması yaptı.

Çeker, “14 Mart Tıp Bayramını geride bıraktık. Yıllardır her 14 Mart yaklaştığın da sağlık çalışanlarına “Müjde 14 Mart’ta yıpranma payı geliyor“ diyerek yaygara koparan sözde yetkili sendika Malum Sen’in bu sene de sözlerinin yalan olduğu bir kez daha ortaya çıktı.Malum Sen 5 senedir her yıl hep aynı müjdeyi verip, üyelerine hayırlı olsun mesajları atan üyesi olmayanları ise yalanları ile kandırarak üye kazanmaya çalışan bu zihniyetin sağlık çalışanlarını yine “14 Mart için verilecek müjdelerin sahte olduğu hakkında “ kandırdığını halkımızda sağlık çalışanları da bir kez daha gördü.Ankara’da siyasilerin ve bürokratların önlerinde  bin bir takla atarak  kendilerini resmi törenlerde ziyaretçi localarına aldırtan, sonra da memleketlerine döndüklerinde “Ankara’ya gittik yıpranma payını aldık geldik”  diyeceğiz diye hesap yapan Malum Sen “Sarı Sendikanın” hesapları yine şaştı. Yalanları bit pazarın da alıcıya çıktı.Kendileri inandı mı bilmiyoruz ama yalanları 14 Mart’ta yatsı namazından hemen sonra ortaya döküldü. Sağlık çalışanlarının çekmiş oldukları ekonomik sıkıntılar, enflasyon canavarına karşı yenik düşmeleri, çalışma koşullarının gittikçe ağırlaşması, Sarı Sendikanın umurunda olmadığını bir kez daha gördük. Sihirbazlar gibi torbadan tavşan çıkaramadılar. Her yıl olduğu gibi bu yılda Sağlık çalışanına vermiş oldukları sözler çerçevesinde torbadan yıpranma payını çıkaramadılar. Ama torbadan bol yalan, vaat, ve sağlık çalışanı için önem ve ehemmiyet arz eden sakal bırakma, kravat takmamayı çıkarabildiler.

“Torbadan çıkarmış oldukları sakal bırakma ve kravat takmama talepleri karşısında   Yüzleri kızarmış mıdır, biraz utanmışlar mıdır bilinmez ? Bildiğimiz bir şey vardır. O da, hak verilmez alınır gerçeğidir. Bunu, bizim mücadele ile elde ettiğimiz kazanımlarımız kadar, Malum-Sen’in eylem yapmadan, sağlık çalışanları için hiçbir çalışma yapmadan, emek harcamadan 5 yıldır yıpranma payını alıyoruz diyerek oyalaması da göstermiştir ki. Müjde ve yalanlarla kazandık diyenlerin, hep kaybettirdiğini çalışanlar görmüştür. Oturarak başarıya ulaşan tek varlığın tavuk olduğu gerçeğini Malum-Sen “Sarı Sendikaya”  hatırlatırız.  Hastanede koltuk tutup, Ankara’da siyasetçi ve bürokratların ziyaretçi koltuklarına sıkı sıkıya yapışarak sorunlar çözülmez. Sağlık çalışanlarına da bir gerçeği hatırlatma ve gereğini yapmaları için çağrıda bulunuyoruz.  5 yıldır yıpranma payı müjdesi verip,14 Mart’ları zehir eden, toplu sözleşmede attığı imza ile çalışanların ekonomisini alt üst eden Malum Sen’e daha ne kadar katlanacaksınız? Sağlık çalışanları Sarı Sendikaya üye olarak kalmaya devam ettiği müddetçe sağlık çalışanlarının sorunları katmerli bir şekilde artmaya devam edecektir.Anadolu da bir söz vardır. Şahıslar Zalimin zulmüne katlanırlarsa zulüm daha da artarak devam eder.”  Sağlık çalışanları Malum Sen’e üye olarak kaldıkları sürece diğer 500 bin çalışanın da vebalini almaktadırlar.Onlara çağrımız bu sahte müjdeci Malum-Sen’e gereken, hak ettiği dersi vermeleridir. Gerçek ve doğru sendikacılığın tek adresi, hak, hukuk ve Adalet mücadelesinin verildiği yer olan Türk Sağlık Sen’i tercih etmeleridir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.