DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Sarıbay, “Bu destan, bir ölüm kalım savaşının ötesinde bir toplumun özgürlük ve gelecek destanıdır”

Sarıbay, “Bu destan, bir ölüm kalım savaşının ötesinde bir toplumun özgürlük ve gelecek destanıdır”
18.03.2018
754
A+
A-

Sarıbay, “Bu destan, bir ölüm kalım savaşının ötesinde bir toplumun özgürlük ve gelecek destanıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, Çanakkale Zaferi’nin, 103. Yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

AZİZ KAHRAMANLARIMIZA ŞÜKRAN BORÇLUYUZ

Bizi bağımsızlığa taşıyan adımların ilki bir özgürlük direnişi ve onurlu bir zaferin destanı olan Çanakkale Zaferi’nin, 103. yılında, kınalı elleriyle cepheye çıkan evlatlarımızın, yurdumuzu düşmana teslim etmeyen aziz kahramanlarımızın anısı önünde şükran ve saygı ile bir kez daha eğiliyoruz.

EGEMEN GÜÇLERE DİRENMENİN SAVAŞIDIR

Mustafa Kemal öncülüğün de ki milli mücadelenin temelleri “Çanakkale geçilmez” sözleri ile destanlaşmış, sadece bizim tarihimizi belirleyen bir zafer değil, dünya tarihini belirleyen önemde bir zafer haline gelmiştir. Bu destan, bir ölüm kalım savaşının ötesinde bir toplumun özgürlük ve gelecek destanıdır. Bir toplumun egemen güçlere direnmesinin savaşıdır. Bu nedenle bu savaş, hepimizin en önemli kutsal savaşıdır.

ULUS OLMA BİLİNCİNİN TOHUMLARINI ATMIŞTIR

Dünya, Çanakkale’de Türk insanının kahramanlığına, cesaretine, onurlu direnişine tanıklık etmiştir. Türk halkının çok sayıda şehit vermesine karşın, Çanakkale’de gösterdiği üstün başarı, Ulus olma bilincinin de tohumlarını atmıştır. Yurdun farklı bölgelerinden gelen insanlar, Çanakkale’de ortak bir ülküyle hareket etmişler, atalarımızın emaneti kutsal yurt toprakları uğruna seve seve şehit olmuşlardır.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Atalarımızın, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan güzel yurdumuzu ve Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumak temel sorumluluğumuzdur. Yüce Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesinden ödün vermeden, Türk Ulusu olarak, evrensel barışın egemen olduğu ve gelecek kuşaklara savaşın, şiddetin olmadığı, tüm insanların dostça ve kardeşçe yaşayacakları barış dolu bir dünya bırakılması için üzerimize düşeni yapmayı sürdüreceğiz.

DİLEĞİMİZ SAVAŞLARA SON VERİLMESİ

Dileğimiz, savaşlara son verilmesi, tüm ulusların huzur ve sevgi içinde bir arada yaşayacakları barış dolu bir dünyanın temellerinin atılmasıdır. Biz, insan sevgisini de savaşla beraber tarihin sayfalarına yazdıran bir ulusuz. Eğer bu ülkenin minarelerinde beş vakit ezan okunuyorsa, ülkenin insanları eşit yurttaş olarak cadde ve sokaklarda rahat gezebiliyorsa, kadın erkek eşitliğini sağlayabiliyorsak, Cumhuriyet’i demokrasiyle taçlandırıyorsak bunların temelinde, kazanılan büyük zaferler ve yazılan destanlar vardır.

SAYGI VE GÖNÜL BORCUYLA ANIYORUZ

Çanakkale’de yapılan mücadelenin arkasında hiçbir ayrılığın olmadı, burada şehit olanların kimlik, inanç, yaşam tarzı farkı gözetilmeksizin bir ideal uğruna, gelecek nesillere daha güzel bir Türkiye bırakmak için ölüme gittiklerini unutmadan, bizler, onların mirasçıları olarak daha güzel bir Türkiye’yi çağdaş uygarlığın ötesine taşımak zorundayız. Çanakkale ruhuyla bize verilen miras, derin bir hoşgörü ile tarih sayfalarında kalmamalı ve gelecek nesillere de ilham vererek yaşatılmalıdır diyor ve bu duygularla Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde, Yüce Atatürk ve silâh arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyor, vatandaşlarımıza esenlikler diliyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.