DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

TÜRKİYE’DE İLK KEZ KOCAELİ’DE

TÜRKİYE’DE İLK KEZ KOCAELİ’DE

Basın Şehidi Güneş’in eşyaları Kocaeli Basın Müzesi’nde yaşayacak

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasında Şehit olan İHA Muhabiri İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş, geçtiğimiz gün Kocaeli Basın Müzesine gelerek, eşinin eşyalarını müzeye bağışladı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu, 2009 Yerel Seçimlerinden kısa bir süre önce Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine giderken içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Helikopterde bulunanlardan İHA Muhabiri İsmail Güneş, kazanın hemen ardından 112 ve 155’i aramış ancak olay yeri bir türlü tespit edilememişti. Muhabir Güneş’in telefonda dakikalarca konuşmasına rağmen yerleri tespit edilemeyince parti yetkilileri de olmak üzere toplamda 6 kişinin bulunduğu helikopter kazasında kurtulan olmamıştı.

Anıları yaşatılacak

Basın Şehidi İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş, helikopter kazasından 9 yıl sonra, Büyük Birlik Partisi ve Kocaeli Alperen Ocakları’nın ortaklığında düzenlenen Muhsin Yazıcıoğlu Liderlik Akademisi’ne katılmak üzere ilimize geldi. Program öncesinde Kocaeli Basın Müzesi’ni ziyaret eden Yasemin Güneş, burada Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ve yönetimi ile bir araya geldi. Ziyarete Güneş’in yanı sıra; arkadaşı Esra Yırtıcı, BBP İl Başkanı Serhat Duyar, BBP İzmit İlçe Başkanı Sezgin Özmen, Kocaeli Alperen Ocakları Başkanı Baran Aslan, BBP Kadın Kolları Başkan Vekili Sibel Özmen de eşlik ederken ziyarette Kocaeli Türk Ocakları Başkanı Yücel Alpay Demir de katıldı. Güneş, eşine ait olan basın kartı, boyunluk ve saati Basın Müzesi’ne bağışladı.

Duyar, “Basın Şehidimiz hala gönüllerde”

Ziyarette ilk konuşan Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Serhat Duyar, “Tam 9 yıl oluyor. Helikopter düştükten sonra Şehit Gazeteci İsmail Güneş’in ismi çok önemli. Türkiye’de 112 ile yaptığı konuşmalar hepimizin hala kulağında. Biz de bu yıl hem Kocaeli Alperen Ocaklarımız hem Büyük Birlik Partisi olarak Kocaeli’de birçok ismi kürsüde buluşturduğumuz Muhsin Yazıcıoğlu Liderlik Akademisi’nde özellikle bu süreci aktarmakla alakalı şehidimizin eşi Yasemin Güneş’i davet ettik. O da ilk aradığımızda çok heyecanlandı, memnuniyetini ifade etti. Biz de Kocaeli’ye gelmişken bir şehit gazetecinin eşi olması sebebiyle ilk önce Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret edelim dedik. Kendilerine hoş geldiniz diyoruz” dedi.

Yasemin Güneş,“Eşimin hatıralarının Müzede yaşayacak olması beni çok mutlu ediyor”

İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş ise, “Gerçekten Türkiye’de olması gereken basın üzerine müze yapılması çok anlamlı. Basın çok sahipsiz geliyor bana. Basın tarihtir, hiçbir şey kaybolmaz. Müzede büyük gazetecilerin emanetlerini gördük. Nesiller boyunca aktarılacak. İsmail’in kartı, saati ve boyunluğunu hediye ettim. İsmail’in adı maalesef Amerika’da bir müzede geçiyor, Türkiye’de yoktu. Amerika’da görev başında rahmetli olan gazetecilerin bir yeri var. Uğur Mumcuların olduğu bir alanda İsmail’in adı da geçiyor. Türkiye’de Kocaeli’de de Basın Müzesi’nde İsmail’in adının olması benim için mutluluk verici. Sayenizde bir isteğimi de yerine getirmiş oldum. Çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Gürol, “En büyük servet anıların yaşatılması”

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ise, “Bir basın şehidinin materyalinin müzede sergilenmesi bize güç verecek. Desteğiniz için teşekkür ederim. En büyük servet anıların yaşatılması. Biz burada binlerce çocuğu ağırlıyoruz, müzedeki her eseri tek tek anlatıyoruz. Biz gazetecilerin en büyük serveti anılarımızın yaşatılması. İsmail Güneş’in anısını yaşatmak üzere gelecek nesillere aktarmak için çaba sarf edeceğiz” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Basın Müzesi hep birlikte gezildi.

İsim: Arif ÖZTOK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.