DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

VATANDAŞIN KAFASI KARIŞIK

VATANDAŞIN KAFASI KARIŞIK

Gölcüklü vatandaşlar GSS’yi değerlendirdi

VATANDAŞIN KAFASI KARIŞIK

1 Ocak 2012 yılında yürürlüğe giren ve ister çalışsın ister çalışmasın ülke nüfusunun tamamını kapsayan bir sigorta sistemi olan Genel Sağlık Sigortası hakkında Gölcüklü vatandaşların düşüncelerini aldık. Vatandaşların bazıları bu uygulamayı yerinde ve doğru bulurken bazı vatandaşlar ise uygulamanın gereksiz ya da hatalı olduğunu dile getirdiler.

Sargın, “Devletin borcu olan kişilere taksitlendirme imkanı sunması da vatandaşlar için yararlı bir uygulamadır”

İsmail Sargın, “ Türkiye’de benim asıl istediğim sağlık konusunda her vatandaşın maddi durumuna bakılmadan devlet tarafından bütün sağlık giderlerinin karşılanmasını isterim. Malefes ülkemizde bu aşamaya gelemediğimiz için devlet kurumlarının yanında özel kurumlarda hizmet vermektedirler. Fakat özel kurumlarda maddi durumu müsait olan kişiler istifade edebilmektedir. Günümüzdeki sisteme göre sağlık alanını değerlendirdiğimizde Genel Sağlık Sigortası elbette ki güzel bir uygulamadır. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan çoğu birey devamlı çalışma imkanı bulamadığı için dışarıdan primini ödeyerek Genel Sağlık Sigortası’ndan yararlanması güzel bir uygulamadır. Devletin borcu olan kişilere taksitlendirme imkanı sunması da vatandaşlar için yararlı bir uygulamadır. Tabi ki gönül ister ki vatandaşımız sağlık hizmetlerinden tamamıyla cebinden para ödemeden yararlanabilsin ama maalesef bu olamıyor” dedi.

Öztürk, “Geliri olmayan ya da çok az olan bir insan bu parayı nasıl ödeyecek bunu hiç düşünmüyorlar”

Yusuf Öztürk, “ Aslına bakarsanız Genel Sağlık Sigortası’ndan pekte memnun değilim. Ben zaten çalışamıyorsam doğal olarak bir gelirim de yoktur. Yani geçinmek için uğraşırken devletin benden sigorta parası adı adlında bir ödeme almasını anlamıyorum. Üstelik bu ödemenin benim emekliliğime hiçbir faydası da olmayacak. Hatta bir akrabam konu hakkında hiç bir bilgisi olmadı için gerekli araştırmaları ve sorgulamaları yaptırmadığı için 3 bin lira gibi bir borcu çıktı. Geliri olmayan ya da çok az olan bir insan bu parayı nasıl ödeyecek bunu hiç düşünmüyorlar. Tamam taksit imkanı sunuyorlar ama yeri geliyor bu insanlar evlerine bir lokma ekmek götürmek için uğraşan insanlar. Bir de anlamadığım Genel Sağlık Sigortası adı altında insanlardan para alıyorlar hem de hastane katkı payı ve ilaç katkı payı alıyorlar. Bu nedenle biz bu işten bir şey anlamıyoruz. Bu toplanan paralar nereye gittiğini de bilmiyoruz. Ayrıca bu alınan Genel Sağlık Sigortası parasının bizim emekliliğimize bir faydası yok. Sadece sağlık hizmetleri için alınıyormuş. Bu nedenle çok gereksiz bir uygulama olduğunu düşünüyorum” dedi.

Dülger, “Bu uygulamada çok boşluklar ve hatalar var”

Neşe Dülger, “ Genel Sağlık Sigortası uygulaması sigortası olmayan kişiler için çok faydalı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Fakat çalışmayan kişilerin toplu borçlarının çıkması bu kişileri oldukça zorluyor.  Abim bu uygulamadan sonra borcu olup olmadığına baktığı zaman bin liradan fazla borcu çıktı. Şimdi onu ödemeye çalışıyor. Benim abim esaf ve bu parayı ödüyor. Benim abim sigortalı çalışırken bu borcun nasıl çıktığınıda anlamadık. Bu uygulamada çok boşluklar ve hatalar var. Yani bir yandan iyi bir yandan kötü bir uygulama diye düşünüyorum” dedi.

Kuş, “Hayata geçen bu uygulamanın yerinde bir tespit ve uygulama olduğunu düşünüyorum”

Anadolu Sofrası ve Anadolu Pide Lahmacun Salonu sahibi Sabri Kuş, “  Genel Sağlık Sigortası uygulamasının çalışmayan yada sigortasız çalışanlar için çok güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Sigortasız bir kişi hastaneye gittiği zaman sağlık hizmetleri için yüklü bir ödeme yapması gerekirken Genel Sağlık Sigortası ile ücretsiz olarak bu hizmetlerden yararlanabiliyor. Bu sebeple hayata geçen bu uygulamanın yerinde bir tespit ve uygulama olduğunu düşünüyorum. Toplu ödemesi çıkan vatandaşlara taksit imkanı sunmaları ayrıca çok güzel bir uygulama olduğunu gösteriyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.