DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Yarhisar Müze Gemisine yoğun ilgi devam ediyor

Yarhisar Müze Gemisine yoğun ilgi devam ediyor
 

 

Gölcük’ün ilk ve tek müzesi olan Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze gemisine ziyaretler aralıksız devam ediyor. Yoğun ilgi gören Yarhisar Müze Gemisi’ne bugüne kadar 206 bin 842 kişinin ziyaret ettiği açıklandı.

Gölcük’ün ilk ve tek müzesi

Türk Donanmasında kırk yıl “ Keşif-Karakol” gemisi olarak görev yapmasının ardından, Gölcük Belediyesi tarafından Kavaklı sahilinde, karada müze gemi olarak hizmet veren Yarhisar’a ziyaretler aralıksız devam ediyor. Baharın yaklaşması ve havaların ısınması ile Yarhisar Müze Gemi’ye olan ilgi daha da artış gösterdi. Donanma kenti Gölcük’ün simgelerinden, Gölcük’ün ilk ve tek müzesi olan Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi son zamanlarda “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Kocaeli’ne gelen öğrencilerin ziyareti ile oldukça hareketli günler geçiriyor. Bugüne kadar 23 grubun gezdiği Yarhisar Müze Gemisi’ne 7 grup daha ziyaret edecek. “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Ağrı’dan ilimize gelen öğrencilerin tur planında 3. gün Körfez turu yapılıyor ve ardından Yarhisar Müze Gemi geziliyor. Buna bağlı olarak Yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerin ziyaretleriyle birlikte Yarhisar Müze Gemisi’nin ziyaretçi sayısı 206 bin 842’ye yükseldi.

Yarhisar Müze Gemisi’ni 206 bin 842 kişi ziyaret etti

1980-1985 yılları arasında TCG Yarhisar’da makine astsubayı olarak görev yapmış olan geminin müdürü, emekli Astsubay İlhan Akbulut gerçekleştirilen ziyaretlerle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “ Yarhisar Müze Gemisi açıldığı günden beri yoğun ilgi görüyor. Kış aylarında bu yoğunluk az olsada geçtiğimiz kış aylarında “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında ilimize gelen öğrencilerin ziyareti ile oldukça hareketli bir kış geçirdik. Şimdi havaların ısınması ile hareketlilikte yavaş yavaş başladı. Özellikle hafta sonu müzemiz açık olduğu için sahile gelen aileler ve çocukların yoğun ilgisi oluyor. Kış aylarında havalar aşırı rüzgarlı olduğunda ya da kar yağdığında misafirlerimizin güvenliği için güverteye çıkarmadan iç bölmeleri gezdirerek detay bilgilendirme yapıyoruz. Bu güne kadar Yarhisar Müze Gemimize  toplam ziyaretçi sayımızın 206 bin 842’ye yükselmiş olması bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.