DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Yazar Habib Bektaş Uğur Mumcu Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi

Yazar Habib Bektaş Uğur Mumcu Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi

Yazar Habib Bektaş Uğur Mumcu Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi

Öykülerle Atasözleri ve Öykülerle Deyimler kitapları ile atasözleri ve deyimleri çocukların anlayacağı şekilde öyküleştiren ve eğlenceli bir şekilde anlatan Yazar Habib Bektaş Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu öğrencileri ile bir araya gelerek kitapları hakkında söyleşi yaptı.

Söyleşiye 5. ve 6. Sınıf öğrencileri katıldı

Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu Türkçe Zümre’si öncülüğünde davet edilen yazar Habib Bektaş okulun çok amaçlı salonda gerçekleşen söyleşiye 5. ve 6. Sınıf öğrencileri katıldı.  Öğrenciler daha öncesinde okudukları kitabın yazarı ile tanışma fırsatı buldular.

Yazar Bektaş öğrencilerin arasında

Büyük bir alkış ile çok amaçlı salona giren yazar Habib Bektaş kendine hazırlanan masaya oturmak yerine öğrencilerin arasında gezerek söyleşisini gerçekleştirdi. Söyleşi sırasında yazar ilk olarak kendini tanıttı ve diğer kitapları hakkında bilgi verdi. Söyleşinin ilerleyen dakikalarında öğrencilerden gelen soruları cevaplandıran yazar öğrenciler ile karşılıklı fikir alışverişi yaparak söyleşiyi sonlandırdı. Söyleşinin sonunda yazar Habib Bektaş katılım gösteren öğrencilerin kitaplarını imzaladı.

Öğrencilerin kitaplarını imzaladı

İmza törenin ardından Yazar Habib Bektaş okulun kütüphanesinde Okul Müdürü Mehmet Çakır’ın da katılımı ile söyleşiye katılamayan öğrencilerin kitaplarını imzalayarak sohbet etme fırsatı buldu. Okul Müdürü Mehmet Çakır, Yazar Habib Bektaş’a gerçekleştirmiş olduğu söyleşi için teşekkür ederek, “ Sizin gibi değerli bir yazarımızı okulumuzda ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Öğrencilerimiz sizin gibi bir yazarla tanışma fırsatı buldukları için çok şanslılar. Öğrencileri anlayan ve onların anlayacağı dilde eserler ürettiğiniz için ayrıca teşekkür etmek isterim” dedi.

Öykülerle Atasözleri ve Öykülerle Deyimler serisi öğrenciler tarafından oldukça beğeniliyor

Yazar Habib Bektaş’ın Türkiye’de ve Almanya’da şiir, öykü, roman ve tiyatro türünde birçok kitabı yayımlandı. İnkılâp Roman Ödülü’ne değer görülen Gölge Kokusu adlı romanı Eylül Fırtınası adıyla Atıf Yılmaz tarafından sinemaya uyarlandı. Türk Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü’ne değer görülen romanı Cennetin Arka Bahçesi Yunancaya çevrilerek Atina’da yayımlandı. Türkiye’de ve Almanya’da oyunları sahnelendi. Öğrencilerin deyim ve atasözlerini daha iyi anlamaları amacı ile yayınladığı Öykülerle Atasözleri ve Öykülerle Deyimler serisi öğrenciler tarafından oldukça beğeniliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.