DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Baba-oğul adaylık için yarışacak

Baba-oğul adaylık için yarışacak

TÜRKİYE’DE BİR İLK

 

Eğitimci-Yazar Ahmet Özen ve üniversite öğrencisi 21 yaşındaki oğlu Yusuf Sadra Özen, Türkiye’de bir ilke imza atarak Saadet Partisi Kocaeli milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu…

Erken seçim tarihinin açıklanması üzerine, siyasi partilerde başlayan hareketlilik gözlerden kaçmıyor. Özellikle seçime net bir şekilde “Hazırız” diyen Saadet Partisinde dikkat çekici gelişmeler yaşanıyor. Aday profili ile şehrin ileri gelenlerini bünyesinde barındıran Saadet Partisi, dün de dikkatleri üzerine çeken iki başvuru aldı. Eğitim sahasındaki başarılarıyla tanınmış, yurt içi ve yurt dışındaki yüzlerce konferansıyla ün yapmış Ahmet Özen; 21 yaşındaki oğlu Yusuf Sadra Özen ile birlikte Saadet Partisi Kocaeli İl Teşkilatına gelerek milletvekili aday adaylığı için müracaatta bulundu. Türkiye’nin ilk defa şahidi olduğu baba- oğul adaylık başvurusu, kamuoyunun dikkatini çekti.

BABA ÖZEN: “OĞLUMUN ADAYLIĞINA DAHA ÇOK SEVİNDİM”

Oğluyla rekabet edeceği adaylık başvurusunu değerlendiren Ahmet Özen: “Uzun yıllardan beri Milli Görüş bünyesinde bulunmuş biri olarak, bu seçimde de milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yapmak niyetindeydim. Seçim tarihi açıklandıktan bir gün sonra oğlum üniversiteli arkadaşlarının ısrarı üzerine Saadet Partisi’nden milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunmak istediğini söyledi. Üniversite öğrencisi oğlumun bu duruşu karşısında söylenecek çok fazla söz yoktu. Oğlumun adaylığına kendi adaylığımdan daha çok sevindim. Ben bu seçimde oğlumla yarışacağım. İnşaallah 24 Haziran yeni bir başlangıç olacak. Şimdiden bu başlangıcın habercisi bir havayı müşahede ediyoruz.” dedi.

OĞUL ÖZEN: “ÜNİVERSİTELİLER İKİ ÖĞÜNÜNÜ ÇAY SİMİTLE GEÇİRİYOR”

Dikkat çeken adaylık başvurusunun mimarı Özen: ‘’Türkiye’nin en kalabalık ve kozmopolit üniversitesinde; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğrenciyim. Bu sebepten dolayı bulunduğum üniversitedeki gençlerin ülkemize yönelik kanaatlerinin ve beklentilerinin farkındayım. Hiç abartmadan söyleyebilirim ki üniversite öğrencileri, ülkemizin problem ve sıkıntılarının çok net farkında olduğu gibi, iktidardaki büyüklerimizin de çözüm olmadığını görmektedirler.’’ dedi. Artık Türkiye’nin gençlere umut vaat etmeyen bir ülke olduğunu belirterek, “Biz üniversitelilerin ciddi anlamda gelecek kaygısı var. Mezun olduktan sonra istediğimiz işleri yapamayacağımızı biliyoruz. Şu anda ciddi emekler vererek okuduğumuz bölümlerin bir karşılığı olmayacağını fark ediyoruz. İki öğününü neredeyse çay simitle geçiren üniversiteli gençler, mezun olduktan sonra da çay simit hesabı yapmak istemiyor.” dedi.

‘’İKTİDARIN SÖYLEMİ TEK MİLLET OLMAMIZA ENGEL’’

Konuşmasına devam eden oğul Özen, “Ülkeyi yönetenlerin uygulamaları biz gençlerin beklentilerini karşılamıyor. Her görüşten ailenin evlatlarının bu ülke için şehit düştüğü bir dönemde, ‘Benden değilsen karşıdansın’ söylemi, tek millet olmamızı engelliyor. Böyle bir ortamda arayış içerisinde olan biz üniversiteli gençler beklediğimiz siyaset anlayışını kutuplaştırıcı değil birleştirici üslubuyla sayın Temel Karamollaoğlu’nda gördük. Ben de arkadaşlarımın öneri ve teklifleriyle gençlere en çok değer veren Saadet Partisinden aday adayı olma talebinde bulundum. Kim olursa olsun geleceğimizin bir kişi tarafından şekillendirilmesini istemiyoruz. Bu sebepten aday olma özgürlüğüme engel olmadığı için babama da teşekkür ediyorum.

“TÜRK SİYASİ TARİHİNDE BİR İLKE TANIK OLUYORUZ”

İlginç adaylık başvurusuna bir değerlendirme de Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik’ten geldi. Yusuf Özen’i yaptığı çıkıştan ötürü tebrik ederek şu açıklamada bulundu: “Allah’a hamd olsun ki bugün, Saadet Partimize inanılmaz bir teveccüh var. Bu teveccüh bizlere iktidarın ayak seslerini işittirmekle kalmıyor, aynı zamanda kurtulacağımızın da teminatını veriyor. Ahmet Bey genç yaştaki oğluyla beraber adaylık başvurusunda bulundu. Türk siyasi tarihinde baba-oğul yarış içinde başvuru alan ilk parti olduk. Ben, Yusuf kardeşimi inancı ve kararlılığından ötürü tebrik etmek istiyorum. Bu seçim inananların zaferi olacaktır. Bu seçim Milli Görüş kadrolarının iktidarıyla neticelenecektir. 25 Haziran sabahı umut vaat eden bir Türkiye’ye uyanacak ve değişimi gerçekleştireceğiz.”

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.