DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

15 MİLLETVEKİLİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

15 MİLLETVEKİLİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

CHP’li Gençler gündemi değerlendirdi

15 MİLLETVEKİLİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Gençlik Kolları Yönetimi, bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Başkan Yılmaz, ‘Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarihi demokrasi dersi verip, birilerinin hesaplarını bozmuştur. Bu oyunu bozan başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere 15 Milletvekiline teşekkür ediyoruz’ dedi.

Yılmaz, “Gençlerle dışarıdayız”

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz, toplantıda şu sözlerle gündemi değerlendirdi: “Biliyorsunuz ki seçim sürecine hızlı bir şekilde girdik. Bizler şu anda çeşitli görüşmeler yapıyoruz. AKP ile MHP’nin cumhur ittifakı oldu. Toplum bazında bu ittifak çok tutmadı. Sonrasında CHP’nin hamlesi ile birlikte adeta AKP’nin kalesine bir gol attık. 15 vekilimiz İYİ Parti’ye katıldı. Onlar için zor bir karardı. Ama onlar söz konusu vatansa gerisi teferruattır dediler. Kuvayi Milliye ruhunun yeniden oluşmasına olanak sağladı. Bu durum AKP’de bir panik havasına sebep oldu. CHP’nin İYİ Parti ile yaptığı bu atakla birlikte toplumda bir umut yeşerdi, heves ve canlanma oldu. Hiçbir menfaat beklemeden bir risk alarak böyle bir girişim oldu. Biz de bu 15 milletvekiline teşekkür ediyoruz. Bu durum, siyaseten özlenen bir tablo oldu. Gençlerle dışarıdayız. Saadet Partili, ülkücü, İYİ Partili arkadaşlarla konuşuyoruz. Gençlerin bir sıkıntısı var. Her genç aynı şeyi söylüyor. Çoğu gencin derdi belli. Gençler artık kavgadan, gürültüden, eskilerin sürekli önlerine konulmasından, ölen kişilerin konuşulmasından bıkmış durumda. Ülkede bir huzur ortamı olmasını istediklerini söylüyorlar. İki farklı siyasi partiye üye gençlerin birbirine düşman gözüyle bakmayacağı bir gelecek yönünde bir talep var. Toplumun huzur bulmasını istiyorlar. AKP ülkeyi öyle bir duruma getirdi ki; AKP’de olan çocukluk arkadaşlarımız var. Kendi içlerindeki fikirlere dahi eleştiri kabul etmiyorlar. Bir sinema dahi yok dediklerinde ‘Bu vatan hainlerinin ağzı’ diye yaftalamalarda bulunuyorlar. Kendi içlerinde eleştiriye tahammülleri yok, bizim eleştirilerimize zaten hiç tahammülleri yok. Gençler bunların bilincinde. Onların %70’i gençlerden korkuyor çünkü gençlerin onlara oy vermediğinin bilincindeler. Gençler, 90’larda Ecevit’in, Erbakan’ın, İnönü’nün, Mesut Yılmaz’ın birbirlerini ağır eleştirip hiç saygısızlık etmediği naif ortamda büyümek istediklerini söylüyorlar. Onların gitmesi için gençler, ellerinden geleni yapacaklarını söylüyor” dedi.

“Toplum ayrıştırılmamalı”

Yılmaz, “Onlar bir yerlilik, millilik sözünü söylüyor. Biz yıllardır milli bayramlarımızı içtenlikle, siyasi propaganda haline getirmeden, toplumun tamamını kucaklayacak şekilde kutladık. Kutlamalara siyasi parti amblemi götürmedik, parti ürünü dağıtmadık. Bunu yapmadık çünkü biz toplumun tümünü kucaklayan bir ideolojiye sahip bir partiyiz. 23 Nisan’da biz yine bunu yaptık. Türk bayraklı, Atatürk siluetli balon dağıttık. Çünkü oraya çocuklar geliyor. Çocuklar üzerinden siyaset yapılmamalı. AKP Gençlik Kolları Başkanı 23 Nisan’da, 23 Nisan’ın milli bir bayram olduğu, TBMM’nin kurulduğu, dünyada ilk defa bir liderin dünyaya çocuklar günü armağan ettiği bu günde adeta bir siyasi rant elde etmeye çalışarak AKP logolu balonları dağıtmışlar. Belediyenin kurmuş olduğu bir platform var. Rabia işareti yapıyorlar, siyasi işaretler yapıyorlar, siyasi parti logolu balonlar, araba kokuları dağıtıyorlar. Toplumun sana oy veren kısmını baz almışsın. Hani nerede bu millilik? Genç olarak keşke orada Türk bayrağı dağıtsaydı. Bu iyi bir şey değil. Toplumun hepsini kucaklamak gerekiyor. Biz ise Türk bayraklı, Atatürk siluetli balonlar dağıttık. Bir siyasi parti logolu balonlar dağıtmadık. Biz toplumun %100’ünü kucaklıyoruz. AKP toplumun tümünü kucaklayamıyor. Çocukları bile orada AKP’li veya CHP’li olarak mı ayıracağız? Atatürk, sadece çocukların önünde eğilmiştir. Başka hiç kimsenin önünde eğilmemiştir. Önümüzde bir seçim dönemi var. Umarım onlar bir daha böyle bir hataya düşmezler. Ben bir genç olarak böyle bir hataya düşmelerini hiç istemezdim. Bu şenliğin kurulmasında CHP Gençlik Kolları’nın etkisi var. Biz Anıtpark’ta çocuklar için ne zaman şenlik yapmaya başladıysak onlar da o zaman başladı. Etkili muhalefet budur. Ben böyle bir eğlenceyi beğendim. Olması gereken olmuş. Bütçe ayırdıkları için de onlara teşekkür ediyorum. Keşke Türk Bayrağı, Atatürk logolu afiş dağıtsalardı da parti logolu balonlar dağıtmasalardı. Öyle olsa tadından yenmezdi. Bu yaklaşımlar ile bu arkadaşları kınıyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.