DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Aras Et Dünyası Değirmendere halkına doğallığı sunuyor

Aras Et Dünyası Değirmendere halkına doğallığı sunuyor

TOKAT’TAN DEĞİRMENDERE’YE GELEN LEZZET

Değirmendere Başkomutan Caddesi No: 23/ A adresinde hizmet veren Aras Et Dünyası Tokat Turhal’da bulunan çiftliklerinde üretimini ve kesimini yaptıkları hayvanların etlerini Değirmendere halkı ile buluşturuyor.

Tek merkez yeri Değirmendere olan ve tamamen yerli üretim ve yerli kesim ile Anadolu’nun güzide ili Tokat’tan Değirmendere’ye taşıyan Aras Et Dünyası uzman kadrosu ile sağlık ve hijyenik şartlarda Değirmendere Halkına hizmet vermeye devam ediyor.

Ürer, “Değirmendere halkının güven noktasıyız”

Tokat’ın Turhal ilçesinde 2009 yılında kurdukları çiftliklerinde üretimden kesime tamamen kendilerine ait olan Aras Et Dünyası’nın işletme sahibi Metin Ürer, “ Türkiye’de yerli üretim özellikle son yıllarda çok büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Biz 2009 yılında Tokat’ın Turhal İlçesinde kurmuş olduğumuz çiftliğimizde yerli üretimin arttırılması için elimizden geleni yapmaktayız. Çiftliğimizde üretimden kesime tamamen kendimize aittir. Yani Aras Et Dünyası olarak yerli üretim yerli kesim hayvanların etleri satılmaktadır. Ayrıca çiftliğimizde kesilen hayvanların etlerini Marmara Bölgesine dağıtımını yapmaktayız. 2017 yılı itibariyle Değirmendere Başkomutan Caddesi No 23/ A adresinde de Değirmendere halkı ile kaliteli ve yerli eti buluşturmaya başladık. Değirmendere halkından yerli ve kendi üretimimiz olduğu için büyük bir talep gördük. Bu noktada da Değirmendere halkının güven noktası olduğumuza inanıyorum. Yerli üretim ve kesimde çizgimizden şaşmadan bize duyulan güvene layık olmaya çalışacağız” dedi.

“Yem fiyatlarının düşmesi, damızlık hayvanların kesiminin yasaklanması gerekiyor”

Türkiye’de et fiyatlarının düşmesi için yerli üretimin arttırılması gerektiğini ifade eden Metin Ürer, “ Türkiye’de et fiyatları gelir düzeyine göre oldukça yüksek ve bunun düşürülmesi için yerli üretime ağırlık verilmesi, damızlık üretiminin desteklenmesi, özellikle damızlık nitelikli dişi hayvanların kesiminin yasaklanması gerekmektedir. Buna istinaden Türkiye’de yem fiyatlarında artış bir türlü durdurulamamakta ve yem fabrikalarını paraya doyuramamalarından dolayı yerli besi yapılamamaktadır. Yem fiyatları et fiyatlarının üstüne çıktığı için insanlar üretim yapmıyor. Yerli üreticiler zarar ettikleri için damızlık hayvan ya da et işine girmiyorlar. Türkiye’de et fiyatlarının düşmesi için yem fiyatlarının düşürülerek destek verilmesi ve damızlık nitelikli hayvanların kesiminin yasaklanması gerekmektedir” dedi.

“Maliyeti 40 lira olan bir et 30’lu bir rakama satılıyorsa bu işte bir iş vardır”

Sağlıklı bir et tüketmek için 30’lu rakamlarda satılan etlere itibar edilmemesi gerektiğini belirten Metin Ürer, “ Bugün karkas etin fiyatı 30 lira olarak belirlenmişken, kemiksiz etin maliyeti 40 liranın üzerine çıkan bir ülkede 30’lu rakamlarda et ve kıyma satan işletmelere kesinlikle itibar edip güvenilmemelidir. 30’lu fiyatlarda satış yapan bir işletmelere kesinlikle güven ve itibar etmemeleri gerekiyor. Maliyeti 40 lira olan bir et 30’lu bir rakama satılıyorsa bu işte bir iş vardır.  Kesinlikle insan sağlığı hiçe sayılmıştır. Vatandaşların bu konuda oldukça hassas olması gerekmektedir” dedi.

İsim yazılacak

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.