DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ay’dan gençlere önemli uyarılar

Ay’dan gençlere önemli uyarılar

Ay’dan gençlere önemli uyarılar

AY-PA’da çalışan Osman Ay, önemli açıklamalarda bulundu. Gençlere önemli uyarılarda bulunan Osman Ay, gençlere zorluklar karşısında yılmamaları gerektiği telkininde bulundu.

Ay, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Gençler üzerimize düşünmediğimiz her gün yarınımızı kaybediyoruz. Çünkü istikbalin yegane teminatı gençliktir. Artık gençlerimizi partimizin ideolojimizin futbol takımımızın cemaatimizin grubumuzun tribün amigosu görmekten vazgeçmemiz gerekiyor Gençlere hayatımızda yer ayırıp onları gelecek kuşaklara armağan edebilecek şekilde yetiştirmemiz gerektiğinin farkında olmalıyız. Günümüz gençliğinin küçük müdahalelerle çözülebilecek sorunları yok. Sorunlar büyük ama çok derin değil. Üzerinde düşünmek ve bir an önce eyleme geçmek gerekiyor sorunları gençliğe boca edip geçmişi nostaljiyle anmak hem sorunları anlamadığımızı hem de çözüm için doğru noktada olmadığımızı bize göstermektedir. Geçmişin kıvamıyla günümüz gençliğine gün tayın etmek gerçekçi bir hedef değildir. Bu günün sorunlarını geçmişin kıvamıyla değil ancak geçmişin tecrübesiyle çözebiliriz. Geçmişin günümüze bir resim tablosu gibi taşıyamayız Bu şekildeki bir yaklaşım nostaljiye hayatımızda yer açmaktan ibarettir. O zaman gençlerin sorunlarına eğilirken rol model olarak geçmişe dair örnekleri sunmamız bu günkü genç nezdinde bir karşılık bulmayacaktır. Yirmili yaşlarda İstanbul’ u fetheden bir genci bugüne taşımamız bu ortamda mümkün gözükmüyor olgunlaşma yaşının otuzlara dayandığı bir ortamda lise ve üniversite seviyesindeki bir gencin fetih şuurunun kuşanmasını bekleyemeyiz.

Gençlerin sorunlarına çare ararken önceliklerimizi iyi belirlememiz gerekiyor

Değerli Kardeşlerim; Eğer gençlerin en temel sorunlarına çözümler ortaya koyabilirsek daha derinlemesine inme şansımız zaten olacaktır. Bu yüzden gençlerin görünür ve somut sorunlarına öncelikli el atmamız gerekiyor. Geleceğe dair kaygısı olan yarınını göremeyen bir gencin yeni bir dünya kurma arzusunu taşıması mümkün değildir. Hiçbir kazanımımız kaybedeceğimiz bir gencimize eş değer değildir. Bizler geçmişin ertelenmiş kazanımlarının peşinde koşarken geleceğimizi Bu yüzden gençlerimizle daha sade ve daha yakın ilişki kurmalıyız. Onları dinlemeden onları anlamadan anlattıklarımız suya yazı yazmaktan farksızdır. İstikbalin Yegane Temeli Gençliktir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.