DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Çelik’ten önemli çöp uyarısı

Başkan Çelik’ten önemli çöp uyarısı

 SP İl Başkanı Nurettin Çelik, yaptığı açıklamada, ‘ Çöplerin hepsini yakmak yerine, ayrıştırdıktan sonra yakmak neden düşünülmüyor” dedi.

Çelik, “Bildiğiniz gibi geçen hafta Umuttepe’ye açılacak olan çöp yakma fabrikasını eleştirmiş ve Umuttepe’nin Dilovası’na dönüştürülmemesi gerektiğini ifade etmiştik. Öyle görülüyor ki yetkililer yanlışlarında ısrar ederek hassasiyetimizi anlamak istemiyorlar. Biz de onlara sormak istiyoruz: Açılmak istenen bu fabrikanın yeri olarak neden Umuttepe tercih edildi? Çöpleri yakmak yerine, ayrıştırmak neden düşünülmüyor? Yetkililerin; Umuttepe’ye çöp kamyonlarının oluşturacağı yoğunluğu hesaplayabilmişler midir? Bu yönde bir çalışmaları var mıdır? Çöpleri ayrıştırıp hurdalarının geri dönüşüme, ayrıştırılamayanlarının da yakılarak enerji elde edilmesine yönelik 2 aşamalı planlama yapılmalıdır. Bunun için de 4-5 bölgede ayrıştırma üniteleri kurulmalı, ayrıştırılamayanları da yakılması için çöp fabrikasına taşınmalıdır. Böylece daha az maliyet ve sirkülasyon oluşur.

2019’DA LALE DEVRİ BİTECEK!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin, halkın gündemine dönmek gibi bir meselesi yok. Kocaeli’nin çözüm bekleyen onlarca sorunu varken, belediye kalkıyor yıllarıdır Lale Festivali düzenliyor. Sanayi kenti Kocaeli’de lale festivalinin ne işi var? Bu memleketin geleceğini festivallerle oyalamayın. Kaynakları boşuna tüketiyorsunuz. Soğanını birkaç kuruşa mal ettiğiniz lalenin festivali için yüz binlerce lira para harcıyorsunuz. Osmanlı Devleti son zamanlarında lale kafasıyla endüstri 1.0’ı kaçırdı. Biz de şimdiki laleler sayesinde sanayi 4.0’ı kaçırıyoruz. Neyse ki 2019 geliyor. 2019’da Lale Devri bitecek.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, plansız planlamalarının bir neticesi olarak E-5 karayolunu yeterli genişlikte yapamadı. Sayın Başkan etrafta övüne övüne; bol bol ağaç diktirmişti. Daha sonra da kendi diktirdiği bu ağaçları yolu genişletmek için kestirdi! Nitekim İbrahim Hoca; 15 sene evvel de özenle bıraktığı sakallarını kestirmişti. Allah kimseyi şaşırtmasın.

ZULMÜ ENGELLEMENİN TEK YOLU İSLAM BİRLİĞİ’DİR

Afganistan’da ABD destekli Afgan ordusu bir medreseyi bombalayarak icazet törenindeki 101 hafız kardeşimizi şehid etti. Toplam şehit sayısı 200’den fazla… Yani Amerika Birleşik Devletleri vahşetlerine bir yenisini ekledi. Ellerinde Kur’an’dan başka bir şeyi olmayan hafız çocukları bombalayarak İslam’a ve Müslümanlara karşı bir kez daha nefretini kustu. Buradan iktidara seslenmek istiyorum: Daha ne kadar Avrupa Birliği’nin kapısında yatmaya devam edeceksiniz? Yoksa müttefikiniz olan Amerika Birleşik Devletleri öyle mi istiyor? Bu vahşetleri engellemenin tek yolu İslam Birliği’ni yeniden canlandırmaktır. Biz, Milli Görüşçüler olarak bu tür hadiseleri basit kınama metinleriyle geçiştirmeyi utanç kabul ediyor ve zulme engel olmanın tek yolunu İslam Birliğinde görüyoruz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.