DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Çimen, “Kadına, Laikliğe, Özgürlüğe Düşman Bu Zihniyeti Kabul Etmiyoruz”

Başkan Çimen, “Kadına, Laikliğe, Özgürlüğe Düşman Bu Zihniyeti Kabul Etmiyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları İlçe yönetimi Başkan Türkan Çimen önderliğinde parti binasında gerçekleşti. Başkan Çimen, 18 Mart Çanakkale anması için hazırlanan tiyatro gösterisinde kadın tiyatroculara yapılan davranış için, “Kadına, Laikliğe, Özgürlüğe Düşman Bu Zihniyeti Kabul Etmiyoruz” dedi.

Çimen, ““ Bu İsmail Kahraman’nın kaçıncı gafı bilmiyoruz ama kadınlar her yerde olmalıdır”

CHP kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen haftalık toplantısında yaptığı basın açıklamasında, TBMM’de 18 Mart Çanakkale Anması için hazırlanan tiyatro gösterisinde rolleri olan kadın oyuncuların sahneye çıkması daha önce de benzer konularda pek çok hatalı yaklaşımına tanık olduğumuz Meclis Başkanı İsmail Kahraman tarafından engellenmesine karşı düşüncelerini ifade etti. Başkan Çimen yaptığı açıklamada “ Bu İsmail Kahraman’nın kaçıncı gafı bilmiyoruz ama kadınlar her yerde olmalıdır. Kadına, Laikliğe, Özgürlüğe Düşman Bu Zihniyeti Kabul Etmiyoruz. 18 Mart Çanakkale Anması için günler öncesinden gece yarılarına kadar prova yapan, kadınlar, gösteriye bir saat kala sahneye alınmadı. Atatürk’ün resimlerinin bile istenmediği oyunun süresi 12 dakikadan 4 dakikaya düştü, erkek oyuncular sahnede oyunu sergilerken, kadın oyuncular konukların arkasında merdivenlerin üzerinde bekletildi. 29 Mart günü gerçekleşen bu olay; kadın erkek eşitliği, kadın hakları ve laiklik adına kabul edilemez. Kadın oyunculara yönelik bu uygulama Anayasa’ya aykırıdır. Kadın ve erkeği bir arada görmek istemeyen, yan yana getiremeyen zihniyet bilsin ki; biz sahnenin tozunu birbirine katan Afife Jale’nin torunlarıyız, sahneye bir kere çıktık bir daha inmeyiz” dedi.

Çimen, “Partimize üye olan erkek üyelerimizin eşleri ile bu projede bir araya geleceğiz”

31 Mart’ta Kadın Kolları ve İlçe kadın Kolları Yönetimi olarak çok güzel bir eğitim aldıklarını belirten Başkan Çimen, “ Aldığımız eğitimde etkili iletişim, davranış ile ilgili çok güzel bir eğitim programına katıldık. Ayrıca CHP Kadın Kolları olarak yeni bir projeye başladık. Bilindiği üzere bizim bir projemiz var ve Partimize üye olan erkek üyelerimizin eşleri ile bu projede bir araya geleceğiz. İlk olarak iki pilot bölgemizde çalışmalarımıza başlayacağız. Bunlardan ilkini 3 Nisan’da Kavaklı Mahallesi’nde 4 Nisan’da da Yeni Mahalle’de ki üye eşlerimiz ile bir araya gelerek başlayacağız. Toplantıda bayanlarımız ile bir araya geleceğiz ve kendileri ile tanışacağız. Daha sonrasında bu uygulamayı bütün mahallerimizde bulunan üye eşlerimiz ile uygulamayı düşünüyoruz” dedi.

“Sazlı sözlü eğlenceler yapılırken 4 tane şehidimiz vardı”

Başkan Çimen sözlerinin devamında, “Sayın Cumhurbaşkanımız bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Hatay Sınır Karakolu’nda sanatçılarla beraber şarkılı, türkülü, sazlı, eğlenceyle gittiler. Sazlı sözlü eğlenceler yapılırken 4 tane şehidimiz vardı. Haberleri var mı acaba? Biz  hala eğlence , hala gösteriş, her yere davulla zurnayla gitmeye alışığız. Daha etik, daha batıl, daha sessiz gidilemezler miydi bunca şehit varken. Bu eğlenceler düzenlenirken 4 tane şehidimiz vardı. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

“Madem DNA tespiti yapılamayacaktı bu mezarlar neden açıldı”

Geçtiğimiz sene 17 Ağustos Mezarlığında DNA tespiti için açılan kimsesiz mezarların hala DNA tespiti yapılmadığını belirten Başkan Çimen, “Bilindiği gibi depremde kayıp olan kişiler için bir sene kimsesiz mezarlar açıldı. Bu mezarlarda yatan kişilerin kimlik tespitleri yapılacaktı. Bir yıldır DNA tespitleri yapılamadı. Madem DNA tespiti yapılamayacaktı bu mezarlar neden açıldı. Bu kadar ulusal basın peşine düştü. Bu mezarların akıbeti ne, bu DNA’ların akıbeti ne? Kayıp olanlar neden önemsenmiyor. Ülkemizin bu kadar parası varken gereksiz gereksiz yerlere reklamasyon harcamaları yapılırken bu mezarları açılan kişilerin DNA tespitleri neden yapılamıyor. Kendilerini bu kayıp ailelerin yerlerine koysunlar. Biz vicdanlarına sesleniyoruz” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.