DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

10 Nisan Dünya Sanat Günü’nde Ressam Devrim’in ve Kursiyerlerinin sergisi

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Gölcük Belediyesi tarafından Dünya Sanat günü kutlamaları kapsamında, Gölcük Belediyesi Değirmendere Sanat Evinde Ressam Banu Devrim ve Öğrencilerinin yaptığı resim sergisi açılışı gerçekleştirildi.

Sergiye katılım oldukça yoğun oldu

Serginin açılışını Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş’ın eşi Funda Altıntaş, Ünlü karikatürist Yaşar Tosun, Ressam Banu Devrim birlikte yaptılar.

Ellibeş, “Sanata ve Sanatçıya her zaman önem ve destek vermekteyiz”

10 Nisan Dünya Sanat Günü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen sergi açılışına katılım sağlayan Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, şunları söyledi: “Hepimizin hayatında sanat mutlaka vardır. Gölcük Belediyesi Sosyal bir Belediyecilik hizmeti gerçekleştirdiği için sanata ve sanatçıya değer veren, destek veren bir belediyeyiz. Bugün burada güzel bir anlam, ifade eden Dünya Sanat gününde Sanatçımız Banu hanım ve kursiyerlerinin yapmış olduğu eserleriyle bir aradayız. Dünya Sanat günü kutlu olsun” diyerek herkesin Sanat Gününü kutladı.

Ressam Devrim, “Hayatın içinde, resim yapma imkanı bulamamış yetişkinler bu imkanları bu kurslar sayesinde elde ediyor”

Daha sonra konuşma yapan Ressam Banu Devrim konuşmasında, “15 Nisan tüm dünyada Dünya Sanat Günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde 2012 yılından itibaren kutlamalar yapılmaktadır. Resim sergileri, tiyatrolar, gösteriler ve söyleşiler ile sanatın günlük hayat için ne kadar önemli olduğu vurgulanır. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Kadınlar Günü ve Dünya Sanat Günü sergileri için halkımızın çok ilgi gösterdiği sergilerdir. Gölcük Belediyesi ve Gölcük Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle açılan kurslar sayesinde birçok insan yapmak istediği her şeye ulaşmaktadır. Resim yapmakta bunlardan en önemlisi. Hayatın içinde, resim yapma imkanı bulamamış yetişkinler bu imkanları bu kurslar sayesinde elde ediyor. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yedi yıldır eğitim vermekte olduğum bu kurslar sayesinde güzel resim yapan yetişkinleri kazandırmıştır. Açılan sergiler ileri seviyelerde olduklarını göstermekte ve onlarla gurur duymaktayım. Bizlere bu süreçte her zaman destek veren değerli Protokolümüze ve herkese sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kursiyerlerin eserleri büyük beğeni topladı

Akabinde tüm davetliler 30 Kursiyerin yapmış olduğu açtığı resim sergisini  gezerek, kursiyerleri emeklerinden ötürü kutlayıp, tebrik ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.