DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

CHP’li gençler ilki gerçekleştirdi

CHP’li gençler ilki gerçekleştirdi

CHP’li gençlerden dev sempozyum

Göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları etkinliklerle adından söz ettiren CHP Kocaeli Gençlik Kolları İl Örgütü, yine büyük bir etkinliğe imza atarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiler. Hayır bileşenlerini bir araya getiren CHP Kocaeli Gençlik Kolları İl Örgütü’nün düzenlediği dev sempozyum büyük ilgi gördü. Gençler bu organizasyondan da alınlarının akıyla çıktı.

YOĞUN KATILIM

CHP Kocaeli Gençlik Kolları İl Örgütü tarafından düzenlenen ‘Adalet ve Demokrasi’ Sempozyumu Gebze Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Sempozyuma CHP Kocaeli Örgütü’nün yanı sıra İYİ Parti ve SP İl ve ilçe başkanları, yöneticileri ve çeşitli STK temsilcileri de katılım gösterdi. Adalet ve Demokrasi Sempozyumu; siyaset, ekonomi, dış politika, medya, eğitim ve hukuk olmak üzere altı başlıkta düzenlendi. Sempozyum sonunda konuşmacılara plaket verildi.

HAK HUKUK ADALET SLOGANLARI ATILDI

CHP Gençlik Örgütü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen Adalet ve Demokrasi Sempozyumunda CHP’li gençler bir aksilik çıkmaması için yoğun çaba harcadı. Salon hakimiyetini ellerinde tutan CHP’li gençler konuşma aralarında sık sık “Hak hukuk adalet ve çocuklar inanın inanın çocuklar güzel günler göreceğiz güneşli günler” sloganları attılar.

BERKİN ELVAN’IN AİLESİ DE KATILDI

Yoğun katılımın olduğu sempozyuma Gezi Parkı protestoları sırasında kafasına gaz kapsülünün isabet etmesiyle yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın anne ve babası Gülsüm-Sami Elvan ve avukatları Efkan Bolaç da katıldı.

GERİLİM İSTEMİYORUZ

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan sempozyumda ilk olarak CHP Kocaeli Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız bir konuşma yaparak, “Burada bir Türkiye’nin resmi var. Bir arada yaşama arzusunu gösteren bir tablo var. Bizler bir arada olduğumuz sürece güçlüyüz. Yaşadığımız coğrafyanın birlik ve bütünlüğü için bir aradayız. Biz arttık tüm Türkiye’de gerilim istemiyoruz, sağduyu istiyoruz.” diye konuştu.

BİRİNCİ OTURUMUN MODERATÖRLÜĞÜNÜ AV. YİĞİT TİMUR YAPTI

CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız’ın konuşmasının ardından ilk oturum başladı. Sempozyumun ilk oturumunda CHP Gençlik Kolları İl Sekreteri Av. Yiğit Timur moderatör olurken konuşmacı olarak Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ve ERG Politika Analisti Yeliz Düşkün kürsüde yer aldılar.

ÇOCUK VE İNSAN HAKKI İHLALİ

Türkiye’deki eğitim sistemi ile ilgili olarak ERG Politika Analisti Yeliz Düşkün, “Eğitimde okul öncesi eğitimin yoksul çocuklar için erişebilir ve nitelikli olması gerekir. Eğitimde özelleştirme artmasıyla birlikte adaletli bir durumdan söz etmek zorlaşıyor. Türkiye’de verilen eğitimin niteliğinden veliler de memnun değiller. Velilerin büyük çoğunluğu çocuklarını imkânı olduğunda özel okullara göndermek istiyor. Din eğitim anayasa gereği zorunlu. Çocuk hakları ve insan haklarının bir ihlali söz konusu. ” dedi.

OHAL KALDIRILMALI

Birden çok partinin bu tür bir etkinliği yapmanın çok güzel ve anlamlı olduğunu ifade eden Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, “Mahkemede adalet yoksa sosyal adalet ve başka alanlardaki adalet hep göreceli kalır. Adil yargılanma için sav, savunma ve karar olması gerekir. Savunmayı atarsanız hukuka uygun karar ortaya çıkmaz. OHAL kaldırılmalıdır. OHAL döneminde yürürlüğe konuluş KHK’lar kaldırılmalıdır. OHAL’de hazırlanan anayasa değişikliği yürürlüğe girerse OHAL’in kaldırılması anlamlı olur mu?

OHAL ANAYASANIN DEĞİŞTİRİLMESİ İÇİN Mİ YAPILDI

Demokrasi bizde seçimle indirgenin bir kavramdır. Ancak hak ve özgürlükle güvence altında değilse demokrasi olmaz. Bu kavramlar partiler üstü kavramlardır. Yargıcın verdiği kararın tüm toplumu ikna edici özelliğe sahip olması gerekir. Burada Zarfı yargılayamadık. Milletvekilleri bakanları yargı önünde aklanacaklardı. Ancak bunu yapamadık. OHAL tüm hukuk devletlerinde öngörülen geçici bir yönetim biçimidir. OHAL 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanlar için mi yoksa anayasanın değiştirilmesi için mi yapıldı?

OHAL İLE BİRLİKTE KHK’LARDA KALKARSA ANLAM KAZANIR

Meclisin temel yetkilileri neden bir kişiye verildi? OHAL ile birlikte KHK’larda kalkarsa anlam kazanır. Sadece OHAL’in ve KHK’ların kalkması değil 16 Nisan’daki referandumdaki 3 maddenin de yürürlüğe girmemesi gerekir. Bu anayasal düzen yürürlüğe girerse kalıcı tek kişi OHAL düzeni devreye girecektir” dedi.

İKİNCİ OTURUMDA MODERATÖR CHP PM ÜYESİ DOÇ DR. YUNUS EMRE YAPTI

Birinci oturumun ardından ikinci oturuma geçildi. İkinci oturumda moderatörlüğü CHP PM üyesi Doç Dr. Yunus Emre yaparken, konuşmacı koltuğunda CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aydın Adnan Sezgin ve SP GİK üyesi Ergün Kaya yer aldı.

KONUŞMALARIN ARDINDAN SORU SORULDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Türkiye’de OHAL ve OHAL’in gençler üzerindeki etkisinden, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aydın Adnan Sezgin 2000’li yıllarda Türkiye’de Dış Politika ve SP GİK üyesi Ergün Kaya ise Türkiye’de sosyal refah konularında konuşma yaptılar. Kaya’nın dış politika hakkında söylediği “diyorlar ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Necmettin Erbakan’ın ekonomi politikalarını uyguluyor. Ancak şunu açık ve net söyleyebilirim ki Erdoğan’ın uyguladığı ekonomi politikalarının Erbakan Hocamızın ekonomi politikasıyla hiçbir alakası yoktur” sözleri salonda büyük alkış aldı. Her iki oturumda da konuşmaların ardından dinleyiciler, konuşmacılara sorular sordular.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.