DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP’lilere hava kirliliği ve halk sağlığı sunumu

CHP’lilere hava kirliliği ve halk sağlığı sunumu
01.04.2018
779
A+
A-

CHP’lilere hava kirliliği ve halk sağlığı sunumu

CHP İl Çevre ve Sağlık Komisyonu üyesi KBB Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Almaç, hava kirliliği ve halk sağlığı konusunda CHP’lilere bir sunum yaptı. İl binasında yaklaşık bir saat gerçekleşen etkinliğe İl Yöneticileri Av. Hüseyin Acurman, Naim Keskin, Selim Yıldız, Bilgi Dehmen, Kadın Kolları İl Başkanı Songül Kaya, Kadın Kolları İl Yöneticileri ve partililer katıldı.

BU TÜR ETKİNLİKLER SIK GERÇEKLEŞTİRİLMELİ

CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay Almaç’a ve İl Çevre ve Sağlık Komisyonu üyelerine teşekkür ederek, daha bilinçli bir toplum için bu tür etkinlikler daha sık gerçekleştirilmeli” dedi. İl Çevre ve Sağlık Komisyonunun çalışmalarını da yakından takip ettiğini belirten Sarıbay, kentimizin yararına yönelik güzel konulara parmak basıyorsunuz. Yürüttüğünüz çalışmalarda bizlerde elimizden geleni yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

KİRLİLİĞİN YOĞUN OLDUĞU BÖLGELERDE KOAH RİSKİ ARTMAKTADIR

CHP İl Çevre ve Sağlık Komisyonu üyesi KBB Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Almaç bir saatlik sunumunda, “hava kirliliğine sebep olan önemli etkenler, hava kirliliğinin insan sağlığına etkinleri konusunda bilgiler verdi. Hava kirliliği, nüfusun artması, kentlerin büyümesi, endüstrinin gelişmesiyle artan oranda ve değişen içerikte etkilerini sürdürmektedir diyen Almaç, “Lokal bir kaynaktan salınan hava kirleticiler yerel etkiler gösterirken, kent merkezlerinde enerji tüketimi, fosil yakıt yanması, motorlu taşıtların artmasıyla hava kalitesinin bozulmasına neden olmaktadır. Bölgesel taşınımlar, asit depolanması, artan sera gazları, troposferik ozon üretimi bugün hava kirliliğinin küresel boyutlara ulaşan etkilerini ortaya koymaktadır. Trafik, ulaşım, endüstri ve ısınmadan kaynaklanan kirleticiler (antropojenik kaynaklı) hava kirliliğinin başlıcaları iken; meteoroloji, topografik yapı, dispersiyon ve kimyasal dönüşüm süreçlerinin hava kirliliği ve iklim üzerindeki etkileri artık daha iyi bilinmektedir. Hava kirleticilerinin çevreye ve insan sağlığına etkilerinin zaman, mekan, etki süresi, konsantrasyon ve diğer karakteristiklerine bağlı olduğu bilinmektedir. Hava kirliliği bir yandan kalp ve akciğer hastalıklarına bağlı ölüm oranını artırırken, diğer yandan bu hastalıklara bağlı hastane başvurularını artırmaktadır. Bundan başka, hava kirliliği özellikle çocukların akciğer gelişimini olumsuz etkilemekte ve kirliliğin yoğun olduğu bölgelerde astım ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) gibi kronik hava yolu hastalıkların prevalansını artırmaktadır “ diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.