DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Çocuk ayakkabısı alırken dikkat edilmesi gerekenler

Çocuk ayakkabısı alırken dikkat edilmesi gerekenler

Çocuk ayakkabısı alırken dikkat edilmesi gerekenler

İlçemizde 17 sene 17 Ağustos Kapalı Çarşısında hizmet veren ve son bir yıldır da Merkez Mahallesi 19 Mayıs Caddesi No: 18/A adresinde hizmet veren ayATTAbı Çocukların Ayakkabıcısı mağazasının işletmecisi Zafer Boz çocuk ayakkabısı alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

Güzellikten önce sağlıklı olmasına dikkat edilmeli

2000 yılından beri çocuk ayakkabısı sektöründe hizmet veren ayATTAbı mağazasının işletmecisi Zafer Boz ailelere çocukları için ayakkabı alacakları zaman nelere dikkat etmeleri konusunda bilgi verdi. Boz, “İlk adımdan başlayarak tüm ömür boyu ayaklarımızın üstünde gezerek seyahat etmekteyiz. Ancak ayaklarımıza ne kadar önem veriyoruz. Rahat bir ayakkabı ile uzun bir yol yürünse bile sorun yaşanmazken, rahatsız bir ayakkabı ile bir kaç adım atmak bir zulüm gelebilir. Bu nedenle küçük yaştan başlayarak doğru ayakkabıyı tercih etmek önceliğimiz olmalıdır. Özellikle ebeveynlerin çocuklarına ayakkabı seçiminde, güzellikten önce sağlıklı olmasına dikkat edilmesi çok önemlidir. Çocukların ayakkabı alırken daha çok göze hoş gelen, ışıklı diğer bir deyişle cicili olanları tercih etmekte, aileleri de onları üzmemek için çocuklarım istediği ayakkabıları satın almaktadırlar” dedi.

Boz, “Ayaktaki kemiklerin şekillenmesi, 2-5 yaş aralığında kıkırdaktan kemiğe dönüştüğü sürede gerçekleşmektedir”

Ayakkabı seçiminin ayak büyümesi ve şekillenmesinde büyük bir önem arz ettiğini belirten Boz, “Çocukların emekleme sonrası ilk adımlarından başlayarak, ayağı kavrayan ve deriden yapılmış ayakkabıları kullanmaya başlaması, ilerleyen yaşlarında daha sağlıklı adım atmalarına yardımcı olabilmektedir. Ayaktaki kemiklerin şekillenmesi, 2-5 yaş aralığında kıkırdaktan kemiğe dönüştüğü sürede gerçekleşmektedir. Bu nedenle bu yaş aralığında ayakkabı tercihi çok önem taşımaktadır. Elbette herkesin güzel ayakkabı giymek istemesi kadar doğal bir şey olamaz. Ama öncesinde bu ne kadar sağlıklı diye sormak gerekecektir. Aksi halde, güzel görünen ayakkabı, kullanılmaya başladıkça rahatsızlık vermeye başlayabilecektir. Sonrasına ya çocuk ayakkabıyı giymek istemeyecek ya da ayakkabı kısa zamanda deforme olup, kullanılmaz hale gelebilecektir. Öte yandan ayağı rahat ettirecek ayakkabılarına pek çoğu her zaman diğerleri kadar albenisi olan güzel ayakkabılardan olmayabilir. Burada öncelik sağlık denilerek, rahat ve kullanışlı olanı tercih etmek en doğusu olacaktır. Bununla birlikte ayakkabının ne büyük ne de küçük yani ayağa tam oturacak şekilde olmasına dikkat edilmelidir” dedi.

Her türlü çocuk ayakkabısı mevcut

2000 yılında hizmet vermeye başladığımız ve son bir yıldır  Merkez Mahallesi 19 Mayıs Caddesi  No:18/A adresinde bulunan, ayATTAbı [Çocukların Ayakkabıcısı] her zaman bu doğrultuda ürünleri sunmaya devam emekteyiz. İlk adımdan yani 18 numaradan başlayarak 35 numaraya kadar Abiye, Spor, Keten, Deniz ayakkabısı, Panduf, Halı Saha, Krampon, Babet, Bot, Çizme ve Sandalet çeşitleriyle her kesimden müşterisine göre ürün çeşitliğine sahip mağaza, aynı zamanda uzun yıllardır Vicco’ nun Gölcük bayiliğini yapmaya devam etmekteyiz. Türkiye’nin ilk Vicco bayilerindeniz. Türkiye’ nin en büyük çocuk ayakkabı markalarından olan Vicco, Antibakteriyel ve Anatomik ürünleriyle ön planda kalmaya devam etmektedir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.