DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Çocuk Festivali’nde 90’ların oyunları oynandı

Çocuk Festivali’nde 90’ların oyunları oynandı

23 Nisan Çocuk Festivali’nde 90’ların mahalle aralarında en revaçta çocuk oyunları olan geleneksel çocuk oyunları unutulmadı

 Türkiye’nin sayılı 23 Nisan etkinlikleri arasında gösterilen Kocaeli 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali, Uluslararası Fuar Merkezi’nde tüm heyecanıyla devam ediyor. 3 gün sürecek olan eğlence festivalinde, 90’ların mahalle aralarında en eğlenceli çocuk oyunları olan geleneksel çocuk oyunları unutulmadı. Çocuklar; mendil kapmaca, seksek, ip atlama, halat çekme, yakan top, yağ satarım bal satarım ve çuval yarışı gibi günümüzde unutulmuş oyunlarda gönüllerince eğlendi.

DOYASIYA EĞLENİYORLAR
Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından oluşturulan alanda çocuklar 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşamaya devam ediyor. Animasyon şovlar, Palyaço ve Dev Şirinler gösterileri sahne olurken burayı çok seven çocuklar gün boyunca seksek, mendil kapmaca, ip atlama, halat çekme, yakan top, çuval yarışı ve yağ satarım bal satarım oyunlarını oynadı. Eş zamanlı başlayan her oyun sonunda öğrencilere hediyeler armağan edildi. Çocuklar gün boyunca gönüllerince eğlendi.

EBEVEYNLER ÇOCUKLUĞUNU HATIRLADI
Günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle telefon, tablet ve bilgisayarda daha çok vakit geçiren çocuklar için festivalde yerini alan geleneksel çocuk oyunları ile çocukluklarını yaşadı. Çocuklar, oynadıkları oyunlarla sosyalleşti ve rekabet ortamını gördü. Evlatlarının bir zamanlar kendi oynadıkları oyunları oynaması ile ebeveynler, çocukluklarını hatırladı ve mutlu oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.