DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“DİN İSTİSMARI İLE MÜCADELE” SEMİNERİ VALİ AKSOY’UN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“DİN İSTİSMARI İLE MÜCADELE” SEMİNERİ VALİ AKSOY’UN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“DİN İSTİSMARI İLE MÜCADELE” SEMİNERİ VALİ AKSOY’UN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonluğunda başlatılan ve Kocaeli İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Din İstismarı ile Mücadele Semineri Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programa;  Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Diyanet  İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, İlçe Kaymakamları, Ankara Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mustafa Bodur, İstanbul Eyüp İlçe Müftülüğü Baş Vaizi Selime Eken ve İl Müftüsü Yusuf Doğan ile kamu kuruluşlarının il ve ilçe müdürleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda;  İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın açılış konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy’un yapmış olduğu konuşmalarında; “Değerli katılımcılar, Diyanet İşleri Başkanlığımızın koordinasyonluğunda istismar ile ilgili konuyu paylaşmak ve bu konuda kurumlarımızı, toplumlarımızı daha duyarlı hale getirmek için gerçekleştirilen bu programda sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duymaktayım. Diyanet İşleri Başkanlığımız kurulduğu günden itibaren toplumun ihtiyaç duyduğu din hizmetlerinin en iyi şekilde topluma sunulması konusunda çok önemli görevler yürütmüş bir kurumumuzdur. Bu kapsamda yürüttüğü çalışmalarla toplumu aydınlatan, dinle ilgili hususlarda her konuda bilgilendiren kurumumuz; değişen ve gelişen süreç içerisinde din istismarcılığına karşı da kurumlarımızı, toplumlarımızı, bireylerimizi bu konuda daha duyarlı hale getirmek için de böylesine bir çalışmayı başlatmış durumda. Hepimizin çok yakın bir tarihte tanıklık ettiği 15 Temmuz’da dini istismar eden bir grubun vatana,  millete, milli egemenliğe karşı bir darbe teşebbüsünü gerçekleştirmeye kalkışmasıyla ortaya çıktı. Bu ve buna benzer kuruluşların özellikle dini istismar ederek ve vatandaşın bu güzel duygularını farklı noktalara taşıyarak toplumu farklı bir alana çekme gayretlerini de görüyoruz. Özellikle Türkiye içerisinde biz bunları yaşarken Türkiye dışında da DAEŞ terör örgütünün de dini motifleri kullanarak çok farklı bir noktaya insanları taşıdığına tanıklık ediyoruz. Terör ve İslam bir araya getirilerek İslamiyet’in dünya üzerindeki olumlu algısını bozma gayretini de görüyoruz. Gerek DAEŞ terör örgütü gerek FETÖ terör örgütü dini motifleri ön plana çıkartarak, toplumları farklı bir noktaya taşıma gayreti içerisinde olan terör örgütleridir. Farklı noktalarda dine birtakım hurafeler katmak suretiyle dini farklı noktalara taşıyacak başka kurum ve kuruluşlarda olabilir. Bu noktada bizim için esas olan Diyanet İşleri Başkanlığımız, İslam dinini en iyi bir şekilde topluma sunan, aydınlatan ve bu konudaki düşüncelerini bizlerle paylaşan bir kurumumuzdur.  Ülkemizde yaşanan olayları da dikkate alarak ortaya çıkan son durum çerçevesinde kurumlarımızı ve insanlarımızı daha duyarlı hale getirmek için başlattıkları bu seminer çalışmaları da bu yönüyle oldukça önemli ve anlamlıdır. Diyanet İşleri Başkanımıza onun şahsında bu projede görev alan herkese teşekkür ediyorum.” diyen Vali Aksoy din ve istismar konuları hususunda daha duyarlı bir toplum olması adına bu çalışmaların  hayırlı olmasını diledi.

Sayın Valimizin konuşmalarının ardından,  Diyanet  İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Ankara Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mustafa Bodur ve İstanbul Eyüp İlçe Müftülüğü Baş Vaizi Selime Eken katılımcılara  “Din İstismarı ile Mücadele” konulu seminer verdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.