DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

DOĞU GUTA’YA BİR TIR YARDIM

DOĞU GUTA’YA BİR TIR YARDIM

Gölcük kendine yakışanı yaptı

DOĞU GUTA’YA BİR TIR YARDIM

Doğu Guta’nın Duma ilçesinde 9 Nisan günü gerçekleşen zehirli gaz içerikli kimyasal silah saldırısında 78 sivil yaşamını yitirmesi ile birlikte, Gölcük STK’lar Birliği aldıkları karar neticesi doğrultusunda geçtiğimiz günlerde Çarşamba Pazarı’nda, 20 Nisan gününe kadar 1 TIR dolusu un yardımı kampanyası başlatmıştı.

Kampanya amacına ulaştı

Gölcük Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer’in öncülüğünde, Gölcük Belediyesi ve Gölcük STK’lar Birliği desteği ile geçtiğimiz günlerde Gölcük Çarşamba Pazarı’nda başlatılan bir tır dolusu un yardımı kampanyası amacına ulaştı. Toplanan un yardımı ile doldurulan tır, dün düzenlenen programla Doğu Guta’ya gitmek üzere Anıtpark’tan yola çıktı. Programa, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Müftüsü İlyas Öztel, Gölcük AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Bilal Çakır, Saadet Partisi İlçe Başkanı Yaşar İsmail Yıldız, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, STK temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı.

Ellibeş, ‘’Bu oluşuma katkı koyan, destek veren her bir kardeşimden Allah razı olsun’’

Programda ilk konuşmayı yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, ‘’Bu kardeşlerimizin huzura ermesi bizler için büyük bir mutluluk. Bizler bunu gönüllülük esasına dayalı olarak yapıyoruz ve mesaj vermek istiyoruz. Oradaki kardeşlerimize yanında olduğumuzu hissetmelerinin gayreti içindeyiz. Allah inşallah bu zalimleri bu tür sıkıntıları tez zamanda kaldırır. Bu oluşuma katkı koyan, destek veren her bir kardeşimden Allah razı olsun. Yolunuz açık olsun’’ dedi.

Altıntaş, ‘’Katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum’’

Daha sonra konuşma yapan Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, ‘’Biz burada bizim milletimize yakışan bir yardıma şahit oluyoruz. Bu konuda, bizim toplumumuzun zor durumda olan kardeşlerimize yardım yapması ve onun acısını yüreğinde hissetmesi bizim milletimizin en has meziyetlerinden birisi. Burada da, yine sivil toplum örgütlerimiz, başta Belediyemiz olmak üzere bir araya gelmişler. Bir insanlık hareketini, insanlığa örnek davranışı gerçekleştirmişler. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Allah yollarını açık etsin’’ dedi.

Yardım Tır’ı yola çıktı

Konuşmaların ardından, Gölcük Müftüsü İlyas Öztel’in yaptığı dua ile Yardım Tır’ı Anıtpark’tan Doğu Guta’ya gitmek üzere yola çıktı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.