DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Eyisabuncular “Hizmette çifte standart uygulanıyor”

Eyisabuncular “Hizmette çifte standart uygulanıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Kandıra İlçe Başkanı Gülay Eyisabuncular, yaptığı basın açıklamasında Kandıra Belediyesi’nin köylerde siyasi tercihlere göre çifte standart uyguladığını söyledi.

EKSİKLERİ DEĞERLENDİRDİ

CHP Kandıra İlçe Örgütü, Nisan ayı belediye meclis toplantısında görüşülerek onaylanan yıllık faaliyet raporu ile belediyenin dört yıllık hizmet ve eksiklerini değerlendirmek adına basın açıklaması düzenledi.  İlçe binasında yapılan toplantıya CHP il yönetim kurulu üyeleri Naim Keskin ve Bilge Derman, ilçe yönetimi, belediye meclis üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları ile çok sayıda partili katılım sağladı.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

CHP Kandıra İlçe Başkanı Gülay Eyisabuncular açıklamasında, “Bugün burada kısa süre önce açıklanan ve onaylanan yıllık faaliyet raporu ile birlikte belediyemizin dört yıllık hizmet ve eksiklerini değerlendireceğiz. Bu değerlendirmeyi yaparken halka verilen her hizmet ve tutulan her söz için teşekkür ettiğimizi, halk yararına olan her hizmetin meclis üyelerimizce onaylandığını fakat yerine gelmeyen vaatlerin eksik yapılan yada hiç yapılmayan hizmetlerin halk yararına eleştiricisi ve takipçisi olduğumuzu da belirtmek istiyoruz” dedi.

ADİL HİZMET SUNMUYIORLAR

Kandıra Belediyesi’nin eşit ve adil hizmet sunmadığını savunan Eyisabuncular, “4 yılda yapılan hizmetlere sıralayacak olursak, Namazgah Düğün Salonu, mesire alanı, sahillerin planlanması, Gençlik Merkezi, Yelkencioğlu Müzesi, çok amaçlı kapalı spor salonu ve Karaağaç Düğün Salonu tamamlandı. Fakat bu sayılan hizmetlerin Namazgah mesire alanı dışında hiçbirisinin Kandıra Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yapılmadığını belirtmek isteriz. Yapılan hizmetlerin yerinde olup olmadığı eşit ve adil hizmet yapılıp yapılmadığına bakıldığında herşeyin gösterildiği yada anlatıldığı gibi olmadığınıda görmekteyiz. Yapılan çalışmaları incelediğimizde bazı köylere defalarca hizmet götürülmesine rağmen bazı köylere ayak basılmamış, hizmet götürülmemiş, yol tamirat çalışmaları dahi yapılmamış, bazı köylerde çalışmalar yarım bırakılmış, unutulmuş, tamamlanmamıştır. Ve siyasi tercihlere göre çifte standart uygulanmıştır. Faaliyet raporunda yenilendiği ve yapıldığı söylenen köy duraklarının bir kısmı hala atıl vaziyette durmaktadır. Yine faaliyet raporunda  bakımı yapıldığı söylenen umumi tuvaletler kullanılmayacak kadar bakımsız ve utanılacak haldedir” diye konuştu.

YÜKSEKOKUL İÇİN ADIM ATILMADI

Sözlerini sürdüren Eyisabuncular, “Dört yıl önce vaat edilip yapılmayan ve akibeti belli olmayan hizmetler ise belediye hizmet binası, kent meydanı, hayvan pazarı, mezbaha, mahalle ve köy konakları, köylerde meydan düzenlemeleri ve su altı müzesi yapılmamıştır. Yüzme havuzunun ise ihalesi yapılmış olup yerinin yanlış olması, pazar esnafı ve zaten var olan otopark sorunu konusunda yeni mağduriyetlere yol açacaktır. Akdurak Mahallesi’nde spor kompleksi için ayrılan 7 dönümlük yer varken yanlış tercih edilen ve yeni sorunlar oluşturacak bu yerde neden ısrar edilmiştir? Orhan Mahallesi’nde 6-7 yıldır devam eden imar belirsizliği hala çözülmemiştir. Hayırsever vatandaşlar tarafından arazi bağışı yapılmış olmasına rağmen yüksekokul konusunda ilgi gösterilmemiş ve hiçbir adım atılmamıştır” açıklamalarında bulundu.

YAPILANLAR HALKIN GÖZÜNÜ BOYAMAK ADINA

Halkı mağdur eden her konunun takipçisi olacaklarını belirten Eyisabuncular, “Kandıra merkeze baktığımızda kaldırımların bir kısmının uzun süredir bakımsız çökük ve yürünemez durumda olduğunu ve bu konuda da çalışma yapılmadığını, otopark sorununun çözülemez noktada olduğunu, okul servislerindeki düzensizliğin ve buna bağlı şikayetlerin giderilmediğini ve tehlike oluşturduğunu, çöplerin zamanında toplanmamasından mahalle sakinlerinin şikayetçi olduğunu ve bu sorununda çözülmediğini görüyoruz. Şimdiye kadar yapılmayan işlere, tutulmayan sözlere, uzatılan yarım bırakılan hizmetlere baktığımızda iktidarın genel politikası olduğu üzere yaklaşan yerel seçimler öncesi halkın gözünü boyamak, oy avcılığı yapmak, çalışıyor görüntüsü vermek gibi bir niyet içinde hizmetlerin aksatıldığı kanaatindeyiz. Gerek örgütümüz gerek meclis üyelerimizle gerek hizmet hakkı olan sıradan vatandaşlar olarak  gerçekleşen ve tamamlanan halka hizmet edip eksiklerini gideren her hizmetin ve her işin yanında ve arkasında olduğumuzu  fakat eksik bırakılan yapılmayan halkı mağdur eden her konunun da takipçisi olduğumuzu ve olacağımızı değerli Kandıra halkıyla paylaşıyoruz” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.