DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GELECEKTE BİZİ GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

GELECEKTE BİZİ GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan Türk İş ile buluştu

GELECEKTE BİZİ GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

Kongre süreci dolayısıyla yoğun bir çalışma dönemi geçiren AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan her Perşembe günü yaptığı STK buluşması programlarına yeniden başladı.

Kongre süreci dolayısıyla yoğun bir çalışma dönemi geçiren AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan her Perşembe günü yaptığı STK buluşması programlarına yeniden başladı.  Ceyhan kongrenin ardından ilk STK programını, başkan seçildikten sonra kendisini ilk ziyaret eden sendika olan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı sendikaların temsilcileriyle bir araya gelerek gerçekleştirdi. Toplantıda kent ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunuldu.

YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

Kasap Han Restaurant’ta gerçekleştirilen programa AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın yanı sıra Türk İş Marmara 1. Bölge Sorumlusu Adnan Uyar, Türk İş İl Temsilcisi Yakup Yıldız, Petrol İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman, Güvenlik İş Sendikası İl Temsilcisi Muhammet Ali Tatlıgül, Harb-İş Kocaeli Şube Başkanı Turhan Yıldız, Türk Metal Gölcük Şube Başkanı Mehmet Şener, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, AK Parti Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Uzuner, Türk İş’e bağlı sendikaların temsilcileri ve AK Partili yöneticiler katılım gösterdi.

YILDIZ, “BİZİM AMACIMIZ MERAMIMIZI İYİ ANLATABİLMEK ÜZERİNE BEKLENTİLERİMİZ SÖZ KONUSU”

Programda ilk konuşan Türk İş İl Temsilcisi Yakup Yıldız, “AK Parti İl Başkanlığı kongresi gerçekleşmiş ve biz de başkanımızı il binasında ziyaret etmiştik. İktidarın sosyal diyaloğa önem vermesi gerektiğini belirtmiştik. Bu uğurda sahada mücadele içerisinde olan Türk İş Konfederasyonu ile birbirimizi dinleyeceğimiz toplantıları yapmamız gerektiğini ifade etmiştik. O toplantının ardından konfederasyon üyesi sendikalarının temsilcilerinin bulunduğu bir sosyal diyalog toplantısının bugün ilkini gerçekleştiriyoruz. Bizim amacımız meramımızı iyi anlatabilmek üzerine beklentilerimiz söz konusu. Bundan öncede iktidarlar gelip gitti ama bu belki Türkiye’ye model olacak bir hadiseye imza atıyoruz. Önemli adımlar atılacağı kanaatindeyim” dedi.

UYAR, “EMEKÇİLER KARDEŞTİR”

Uyar, “Bu toplantı çok önemli. Bir masa etrafında oturabilen tüm STK’lara, siyasi partilere teşekkür ediyorum. Biz çok istisna bir iliz bu konuda. Bunlar önemli şeyler. Biz insanlara emredilen farklı görüşlere saygı duymaktır. Siyasi partilerin yarışı hizmet yarışıdır. Bu yarışı yaparken kırıcı olmamak gerekiyor. 15 Temmuz denilen belayı yaşadığımızda Perşembe Pazarı’nda toplandığımızda, “Biz emeği temsil eden kurumlarız. Biz bu mücadeleyi verirken siyasi iktidarlarla yeri geldiğinde kavga ederiz. Ama ülke bütünlüğü söz konusu olduğunda önce vatan deriz” demiştim. Biz bu düsturla hareket etmeye devam edeceğiz. 1 Mayıs var önümüzde. Emekçiler kardeştir.  Emeği temsil eden konfederasyonlar olarak kavga etmek gibi bir lüksümüz yok. Biz ortak taleplerimizi güçlü bir şekilde haykırabilmek için bir arada olmalıyız” dedi.

MAYIS’IN TATİL OLMASI AK PARTİ DÖNEMİNDE OLDU

Uyar, “AK Parti iktidarı zorunlu tasarruf haklarımızı vermiştir, 1 Mayıs’ın tatil olması AK Parti döneminde oldu.  Ama sorunlar bitti mi, bitmedi. Bizim üç önceliğimiz vardı. Biri taşeron konusuydu. Zaman içerisinde sorunlar da giderilecektir. İktidarın tarafsız tavrı bizi memnun ediyor. Ama şimdi önümüz 1 Mayıs. Biz kümülatif vergi meselesinin bir an önce ortadan kalkması noktasında talepte bulunuyoruz. Ankara’ya bunu ısrarla söylemenizi istiyoruz. Ankara’dan gelen yetkiye işverenin itirazı süreci 2 yıla kadar uzatıyor. Bunun da halledilmesi gerekir. Kayıtdışı sorunu da önemli bir sorundur. Bir bakkal dükkan açacaksa, esnaf odasına kayıtlı olması zorunluysa bizim de anayasal hakkımız olan örgütlenme özgürlüğümüzün bir an önce yasal olarak kolaylaştırılmalıdır. Amacımız iktidarları karalamak değildir. Bizlere verdiğiniz değeri biliyoruz, bizler de sizleri seviyoruz” diye konuştu.

“İLK SİZİNLE BULUŞTUK”

Uyar’ın ardından söz alan AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Bizler iktidarın temsilcileri olarak genel başkanımızın çizdiği rota çerçevesinde topluma dokunan bir yapıdayız. Bizi aşan ulusal konulardaki düşüncelerinizi, sıkıntılarınızı Ankara’ya taşımamız bizim en önemli görevlerimizden biri. Biz Türk İş ailesini ne zaman davet etsek, her biriniz geldiniz, katıldınız. Bugün de kongre sürecini tamamladıktan sonra seçimlere daha bir yıl varken bir durum tespiti yapalım dedim. Geçtiğimiz dönem yaptığımız bu kahvaltılı toplantılarda bir araya gelelim istedik. İlk programı da sizlerle yapıyoruz. Uzun uzun konuşmak yerine sizleri dinleyelim. Sendikalarımız varsa ortak temennileri onları not edelim. Kocaeli bir birlik kenti. Sadece siyasi partiler değil, diğer kurumlar arasında da köprü olmayı sağlamak adına çalışıyoruz” dedi.

“SENDİKAL ENGELLERİN AŞILMASI İÇİN BU KONULARDA SİZİN GİBİ DÜŞÜNDÜĞÜMÜ BİLMELİSİNİZ”

Ceyhan konuşmasını, “En önemli konu olan taşeron meselesinde çok önemli bir aşamayı geçtik. Son durumda tüm taşeronları kadroya alalım dedik ve 1 milyon arkadaşımızın kadro sorunlarını nihayete erdirdik. Bunu çözmenin ayrı bir keyfi içerisindeyiz. İşçilerin sendikal hakları gibi konuların önümüze geleceğini de biliyoruz.  Sendikal engellerin aşılması için bu konularda sizin gibi düşündüğümü bilmelisiniz. Bu halledilmiş bir meseledir. Hükümlü arkadaşlarla ilgili bir sorun vardı. Onu da KHK ile nihayete erdirdik. Bu konu il başkanı olarak benim çözebileceğim bir konu değildi. Ama konuları Ankara’ya ileteceğimi ifade etmiştim. Türkiye’nin içinden geçtiği bu dönemde muhakkak bu talepler önemli. Ama yapılan mücadeleleri görmek lazım. Bu taleplerinizi ben Ankara’ya ileteceğim. Hep beraber daha iyi günlere gideceğiz. Ama biraz daha omuz omuza olmamız lazım. Aslolan millet, aslolan vatandır. Rabbim birliğimizi daim eylesin” ifadeleriyle sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.