DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“GENÇLİK GELECEĞİMİZDİR”

“GENÇLİK GELECEĞİMİZDİR”
08.04.2018
869
A+
A-

“GENÇLİK GELECEĞİMİZDİR”

İzmit Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Ensar Vakfı Nebi Güdük Gençlik Merkezinin açılış töreni, Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Törene; Vali Hüseyin Aksoy’un yanısıra, Kocaeli Milletvekilleri Sami Çakır ve Mehmet Akif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili  Zekeriya Özak, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Ensar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan, Ensar Vakfı Genel Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, Ensar Vakfı Kocaeli Şube Başkanı Musa Taşcı, İlçe belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende;  İzmit İmam Hatip Lisesi öğrencisi İbrahim Yılmaz’ın Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından geçtiğimiz Kasım ayında vefat eden Nebi Güdük’ün oğlu Zafer Güdük, Güdük ailesi adına bir konuşma gerçekleştirdi.

Ensar Vakfı Kocaeli Şube Başkanı Musa Taşcı, Ensar Vakfı Genel Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Ensar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan, Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’ın  konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy ise yaptığı konuşmalarında; Bir gençlik Merkezinin açılış töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Gençlik geleceğimizdir. Gençlerimizin en iyi şekilde eğitilmesi hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur. Özellikle gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmeleri hepimizin sorumluluğudur. Bu yönüyle baktığımızda bir çok kurum ve kuruluşumuzun yürüttüğü önemli çalışmalar var. Bunlar gençliğimizi daha iyi bir noktaya taşıma, sorunlara bulaşmadan, suçluluk duygusu yaşamadan daha iyi bir noktaya gelebilmelerini sağlamak adına yapılmakta olan çalışmalardır.

“SOKAKTA ÇOCUKLARIN ÇALIŞTIRILMASI VE DİLENMESİNİN YASAK OLDUĞUNU VALİLİK KARARIYLA KAMUOYUNA DUYURDUK.”

Özellikle sokaklarımızda dilenen ve çalışan çocuklarımız var. Uluslararası literatür ve bizim mevzuatımızda da 18 yaşın altı çocuk olarak değerlendiriliyor. Sokaklar risklidir ve sokaklarda dilenen, çalışan çocuklarımızın suça bulaşma ihtimalleri oldukça yüksektir. Almış olduğumuz Valilik kararıyla sokakta çalışan, dilenen çocuklarla ilgili Kabahatler Kanununa göre bir düzenleme gerçekleştirdik. Sokakta çocukların çalıştırılması ve dilenmesinin yasak olduğunu Valilik Kararıyla kamuoyuna duyurduk. Sokakta çalışan çocuğun ailesine ilk kez tespit ettiysek bir uyarı yazısı veriyoruz. 2.  Kez bir  daha sokakta aynı çocuğunu görürsek aileye idari para cezası uygulayacağız ve hakkınızda Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız diyoruz. Sokakta çalışan veya dilenen çocuktan bir şey alınması durumunda da alan kişilere de idari ceza uygulayabileceğimiz bir düzenlemeyi 10 Ocak tarihi itibariyle hayata geçirdik. Bugüne kadar Kocaeli genelinde 414 çocuğumuzu sokaktan topladık ve müdahale ettik. Bunun 288’i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 126’sı da Suriye kökenli çocuklarımızdır. Bugüne kadar birden çok yakaladığımız için 55 aileye idari para cezası uyguladık. 26 aile hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Bu çocuklarımızdan, eğitim çağında olup da okula devam etmeyen 128 çocuğumuzu da okula kazandırma adına Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  çalışmalar gerçekleştirildi.

Özellikle gençlerimizin suça bulaşmaması, olumsuz alışkanlıklar edinmemesi için Gençlik Merkezleri büyük önem taşıyor. Bu yönüyle burada yapılmış olan Gençlik Merkezide başta bu mahallede olmak üzere Kocaeli’de yaşayan gençlerimize hizmet sunma adına önemli bir hizmeti burada ortaya koyuyor. Türkiye’nin bir çok bölgesinde önemli faaliyetler gerçekleştiren Ensar Vakfının İzmit Belediyemizle ortak çalışması nedeniyle güzel bir Gençlik Merkezine kavuşmuş oldu. Bu çalışmayı birlikte gerçekleştirmelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Nebi Güdük hocamızın buraya isminin verilmesi çok anlamlı, bu vesileyle Nebi Güdük hocamıza Allah’tan rahmet” diliyorum diyen Sayın Valimiz emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın yaptığı dualarla Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri Nebi Güdük Gençlik Merkezinin açılış kurdelesini keserek, merkezi gezdiler

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.