DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

GÖLCÜK’Ü ÇOK SEVİYORUZ

GÖLCÜK’Ü ÇOK SEVİYORUZ
11.04.2018
850
A+
A-

Vanlılar Dernek Başkanı Kenan Çelik, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi

GÖLCÜK’Ü ÇOK SEVİYORUZ

Gölcük Vanlılar Derneği Başkanı Kenan Çelik, ile yaptığımız röportajda dernek çalışmaları, dernek faaliyetleri ve hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz Mart ayı’nda ilçemizde kurulan ve açıldığı günden bugüne çalışmalarıyla beğeni toplayan Gölcük Vanlılar Derneği Başkanı Kenan Çelik ile önemli röportajda bulunduk. Başkan Çelik, kendisine yönelttiğimiz soruları içtenlikle cevapladı.

Amacımız bu ilçede kardeşlik ve sevgi köprüsü oluşturmaktır

Gölcük’te neden dernek kurdukları açıklayan Başkan Çelik, şunları söyledi: ‘Gölcük’te kurulmamızın hedefi güzel Van’ımızın zengin kültürünü yaşadığım bu kente getirmek ve bu ilçede kardeşlik ve sevgi köprüsü oluşturmaktır. Ayrıca yöremizin kültürünü Gölcük’te yaşatmak ve Batı-Doğu kardeşliğine katkı sağlamaktır.

Gölcük’te dernek kurmak 2 yıllık bir düşünceydi

Bizler 3 Mart’ta derneğimizin açılışını yaptık. Yani hızlı bir oluşum sağladık. Bizim burada dernek kurma düşüncemiz 2 yıllık bir düşünceydi. Gölcük’te 1500 Van’lı hemşehrimiz bulunmakta. Bizler dernek olarak bir çoğuna ulaşarak kendimizi tanıttık ve derneğimize davette bulunduk. Biliyorsunuz ki bizler Gölcük’te kısa süre önce kurulmamıza rağmen bir çok programa katılım sağlıyoruz, cenazelere katılıp, insanların acılarına ortak oluyoruz. Bizler Gölcük’te yaşayan Van’lı hemşehrilerimizin her zaman yanındayız. Van’lı kardeşlerimiz Gölcük sevdalılarıdır. Gölcük’ü çok seviyoruz. Kendileri de bu konuda seslerinin duyurulmasını istiyor. Yerel yönetimlerine bu konuda hemşehrilerimizin her zaman yanlarında olduklarını biliyoruz.

Gölcükspor ve Vanspor benim takımım

Biliyorsunuz ki bizler Gölcükspor’un Van maçında yerimizi aldık.Her iki takımda benim takımımdı. Şunu şöyle belirteyim ki Van’daki maçta ben Gölcükspor’luyum, buradaki maçta ben Van’lıyım. İki takımda benim takımım. Bu yüzden bizler hem doğduğumuz yeri hem de doyduğumuz yeri çok seviyoruz. Bizler kardeşiz.

Gölcük’te sıcak ve samimi tepkiler alıyoruz

Dernek Çalışmaları hakkında açıklama yapan Gölcük Vanlılar Derneği Başkanı Kenan Çelik, ‘Öncelikli bizler Gölcük’te birliğimizi sağlamak amacında derneğimizi kurduk. Bizler her yöreli insanlarımızın da yanında kendi hemşehrilerimizin de sıkıntılarında, mutluluklarında yanlarında olacağız. Gölcük’te gerçekten çok sevecen, sıcak tepkiler aldık.Derneğimizi yeni kurmamıza rağmen Hakkari’de ihtiyaç sahiplerine ve öğrencilere maddi yardım yaptık. Bizler güvendiğimiz, gerçekten ihtiyaç sahibi olduğunu bildiğimiz insanlara her yardımı yaparız. Gölcük’te açılış törenimizde Van’ımıza özgü kahvaltımızı ücretsiz yaptık, geçtiğimiz günler Van’ımızın 100. Düşmandan kurtuluşunun yıldönümünde Anıtpark’ta vatandaşlarımıza Van’a özgü Ayran aşı (Gırar) dağıtarak, birçok vatandaşın beğenisini topladık.

Dernekler desteklenmeli

Bizler devletimizden ve yerel yönetimden derneklerin ve STK’ların desteklenmesini bekliyor, bu konuda derneklerin kendi kaderlerine terk edilmemesini istiyoruz.

Kenan Çelik Kimdir?

“Kendimi tanıtmam gerekirse;1969 Van’ın Erciş ilçesinde dünyaya gelen, hayatını ülkenin birlik ve beraberlik hizmetlerine adamış, Açık Öğretim Kamu Yönetimi bölümü mezunuyum. Evliyim ve Veysel Ali adında bir oğlum bulunmaktadır. Yıllardan beri AKUT, Arama Kurtarma, ülke dışı deprem afetlerinde görev alan ve Kızılay Kurucu Üyeliği olan ve Kızılay’da birçok faaliyetlerde statü başkanı, AFET komite  Başkanı ve bir çok STK’larda kamu yararı yapan, STK’larda yöneticilik idarecilik yaptım. 10 yıldan beri Gölcük’te yaşamaktayım ve bu ilçeyi çok sevmekteyim.’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.