DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

HAKLARIMIZI SAVUNURUZ

HAKLARIMIZI SAVUNURUZ
03.04.2018
789
A+
A-

MHP Basın Sözcüsü İbrahim İnanç Çakıroğlu,

HAKLARIMIZI SAVUNURUZ

Milliyetçi Hareket Partisi Gölcük İlçe Basın Sorumlusu İbrahim İnanç Çakıroğlu dün parti binasında önemli açıklamalarda bulundu.  MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır’da Çakıroğlu’nun yanında yer aldı.

Çakıroğlu, “Lozan’a aykırı davranıyorlar”

MHP İlçe Basın Sözcüsü İbrahim İnanç Çakıroğlu, ‘’Malumunuz üzere Doğu Akdeniz’de doğalgaz ve petrol rezervlerinin ortaya çıkması neticesinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında birkaç yıldır ekonomik münhasır bölge oluşturmak yönünde bir gerginlik mevcut ve taraf olan Türkiye, Yunanistan arasında da zaman zaman problem çıkarmaktadır. Geçtiğimiz hafta konu ile ilgili olarak Yunanistan Başbakanı Çipras,‘’Ege’de sıcak temas oluşturmak isteyen kendi ayağına sıkar’’ şeklindeki açıklaması akıllara bir kez daha Ege sularındaki Türk adalarını getirmiştir. Kurtuluş Savaşı’ndan sonra İtilaf Devletleri ve Türkiye’nin taraf olduğu ve imza altına aldığı Lozan Antlaşması’nın 12,15 ve 16. Maddelerinde Ege Adalarının hukuki durumları ve silahsızlandırma ile ilgili durumu belirlenmiştir. Kamuoyunda ve basında pek yer bulmasa da, ki dile getirilse de hükümet tarafından pek ciddiye alınmayan, hatta tekzip dahi edilmeyen 18 Türk adası ve 1 Türk kaya parçasının işgali Türkiye Cumhuriyeti’nin nasıl bir tehditle karşı karşıya kaldığını göstermektedir. İlk olarak 18 Mayıs 2011’de Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliği’nden emekli asker Ümit Yalım tarafından dile getirilen işgal durumu üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen yetkili merciler tarafından önlenmemiştir. Öyle ki Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’da TBMM’de 26 Mart 2015’te Lozan ve Paris Antlaşmalarına göre adaların hukuken Türkiye’ye ait olduğunu ama fiili olarak Yunanistan tarafından işgal edildiği şeklinde beyanda bulunmuştur.

FETÖ’cülerin kaçtıkları yer

Ayrıca Binali Yıldırım, 20 Temmuz 2015’te hukuki olarak bizim olan İzmir’e bağlı Koyun adasında pasaportla girmiştir. Burnumuzun dibindeki adalarda kendi bürokrasisini kuran Yunanistan, bununla kalmamış bir de bu adalara asker göndermiştir. Medali İdea (Büyük İdeal) hayalleri peşinde koşan Yunanistan bunun için Türk adalarında girmiştir. Yunanistan bu adaları askeri üs olarak kullanmasının yanı sıra siyasi amaçları içinde kullanmaktadır. Geçtiğimiz Aralık ayında 33 FETÖ üyesi, 19 Şubat 2018’de 17 FETÖ üyesi Koyun adasına kaçmış ve buradaki Yunan Sahil Güvenlikler tarafından Sakız adasına götürülmüştür. Bu kaçaklar verdikleri ifade de Erdoğan rejimi tarafından tutuklanma tehdidi altında bulunmaktayız demişlerdir. Görüldüğü üzere adalar ülkemizin en büyük iç sorunlarından birisi olan FETÖ üyelerinin kaçış yolu olmuştur.

Jeopolitik önem arz ediyor

Jeopolitik açıdan önemi haiz adalarımızın durumunun eskiye dönmesi en büyük temennimizdir. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin dediği gibi ‘’Ege’nin dibi bugün ki boş konuşanların dedeleri ile doludur’’. Nasıl ki 1923’te Lozan’da Ege adalarını, 1974’te Kıbrıs’ı düşmana bırakmamışsak, yine bugün bize ait olana sahip çıkmalıyız. Hükümet verdiği bu tavizden bir an önce geri dönmeli ve bizim olanı geri almalıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.