DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İşeri, “Atılan yanlış adımlar turizme olumsuz yansımıştır”

İşeri, “Atılan yanlış adımlar turizme olumsuz yansımıştır”

İşeri, “Atılan yanlış adımlar turizme olumsuz yansımıştır”

CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri,  Turizm Haftası münasebetiyle önemli açıklamalarda bulundu. Başkan İşeri, yaptığı açıklamada hükümetin stratejik hataları yüzünden ülke turizminin olumsuz etkilendiğini söyledi.

Başkan İşeri’nin Turizm Haftası hakkında yaptığı açıklamada şöyle: “Turizm, iş istihdamı ve kazandırdığı ekonomik gelirleri ile ülkelerin gelişmesini ve kalkınmasını sağlayan sektörlerin başında yer almaktadır. Turizm, Ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra, insanların ve toplumların birbirini tanımasında, kaynaşmasında ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında da önemli bir araçtır. Ülkelerin kalkınmasında önemli bir gelir kaynağıdır.Yaklaşık 60 farklı sektöre destek veren turizm, ekonomiye sağladığı katkılar nedeniyle de adeta Ülkemiz için olmazsa olmaz sektörlerden biri haline gelmiştir.Dövizin turizm yoluyla elde edilmesine yönelik faaliyetler, bu sektörün milli ekonomide önem kazanması sonucunu doğurmuştur.2014 yılında 828 dolar olan ortalama kişi başı harcamanın, 2017 yılında 681 dolara düştü. 2014 yılından bu yana sürekli düşmekte olan kişi başı turizm gelirinin 2017 yılında en dip seviyeyi gördü. 2010 yılında 33 milyon turistle 25 milyar gelir elde ederken, 2017 yılında 38 milyon 620 bin turist ağırlayıp 26 milyar gelir elde ettik. Bu katma değeri yüksek turizm geliri elde etmediğimiz anlamına gelmektedir. Ülkemiz gelir bırakacak varlıklı turist yerine daha düşük gelirli turist profili tarafından tercih edilmeye başlamıştır. Turizm verileri dünya turizm gelirlerinden geçmiş yıllara göre daha düşük pay aldığımızı ortaya koymaktadır. Dünya turizm harcamalarında yıllık %7 civarında büyüme ve gelir artışı yaşanırken, 2014 yılında dünya turizm pastasından aldığımız pay 2,76’ dan, 2017 yılında %2 seviyesinde gerileyerek sürekli pay kaybetmeye de devam etmekteyiz. Turizm gelirlerimizin dış ticaret açığını kapama oranı giderek düşmektedir. 2016 yılında %39 olan bu oran 2017 yılında %34’ e düşmüştür. Turizmdeki bu acı tablonun sorumlusu da OHAL koşulları, istikrarsız ekonomi ve güvenlik sorunları,Türkiye’nin dünyada değişen imajıdır. Türkiye’yi bu tabloya mahkum eden AKP hükümetin çizdiği pembe tabloların ardındaki gerçekleri, halktan saklamaya çalışmak yerine, OHAL’i kaldırmalı demokrasiyi, hukuku yeniden tesis etmeli ve ülkeyi güvenilir, saygın,sözü geçen eski imajına kavuşturmalıdır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.