DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kandıra ilçe sergisi pembe renkte açtı

Kandıra ilçe sergisi pembe renkte açtı

Başkan Karaosmanoğlu KO-MEK’e katılan Kandıralılara teşekkür etti

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mesleki ve Sanat Eğitim Kurslarının (KO-MEK)ilçe sergi açılışları Kandıra ile devam etti. “KO-MEK’le Gönülden Renkler” temasıyla yola çıkan ve her ilçenin farklı bir renk ile yer aldığı açılışa, Kandıra pembe renk ile katıldı. Sergi açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez’in incisi olan Kandıra’ya 14 yıldan bu yana önemli yatırımlar yaptıklarına dikkat çekerek, “Eğitim alanında da KO-MEK ile Kandıra’mıza hizmet veriyoruz ve vatandaşlarımızdan büyük ilgi görüyoruz. Halk Üniversitemize katılan tüm Kandıralı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Emeklerinize sağlık” dedi.

AÇILIŞTA KURSİYERLERİ YALNIZ BIRAKMADILAR

Turan Güneş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sergi açılışına Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Kandıra AK Parti İlçe Başkanı Erol Ölmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, okul müdürleri, muhtarlar, meclis üyeleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

PROF. DR. KARATAŞ, HOŞGÖRÜ VE SABIR’I ANLATTI

Sergi açılışı öncesinde Prof. Dr. Mustafa Karataş, “Hoşgörü ve Sabır” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Konuşmasına başlamadan önce KO-MEK ile ilgili aldığı bilgilere değinen Prof. Dr. Karataş, “KO-MEK Kandıra kurslarına yılda bin 200 kişinin katıldığını memnuniyetle öğrendim. Her emeğin karşılığını Cenabı Hak veriyor. Kur’an’da Cenabı Hak, “Allah kimseye borçlu kalmaz” diyor. Bu söz sizlere çok uyuyor. Rabbim emeğinizin karşılığını, hem dünyada hem ahirette ihsan eylesin” dedi.

SABIR OLMAZSA ZAFER OLMAZ

Hoşgörü ve sabır konusundaki söyleşide konuklara önemli bilgiler veren Prof. Dr. Mustafa Karataş, sabrın, Kur’an-ı Kerim’de namaz ile birlikte geçtiğini söyledi. Konuklara, yüce Allah’ın “Ey inananlar, namaz ve sabırla Allah’tan yardım talep edin” sözünü hatırlatan Prof. Dr. Karataş, “Namaz her türlü zikre ibadete içinde yer verir. İnsan sabredemezse, namaz kılamaz, oruç tutamaz, abdest alamaz, sabır ibadetin temelidir. Sabır olmazsa zafer olmaz” dedi. Prof. Dr. Karataş, ilgiyle izlenen konuşmasın sonunda konuklara dua yaptırdı.

KO-MEK, UMUT VE MORAL OLDU

Kandıra ilçe sergisi açılış töreni Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun alana gelmesiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, diksiyon kursiyeri İlhan Sarı arkadaşları adına bir konuşma yaptı. 2008 yılında lösemi hastalığına yakalandığını ve tedavi sürecine başladığını anlatan Sarı, “Hastalığım ve maddi imkânsızlıklardan dolayı Kandıra’ya dönmek zorunda kaldım. Eşim KO-MEK’te hasta kabul işlemleri kursuna katıldı. Onun sayesinde KO-MEK ile tanıştım. Girişimcilik kursuna katıldım. KO-MEK ile kendime olan güvenim yeniden geldi. Diksiyon kursuna da katıldım. KO-MEK, benim hayatımda, hiçbir şeyin bitmediğini, insanın isterse her şeyi başarabileceğinin umudu oldu. Hayatımıza ışık tutan KO-MEK’e ve bu imkânı bize sağlayan Başkan Karaosmanoğlu’na, KO-MEK çalışanlarına teşekkür ederim” dedi.

 KANDIRA’YA VERİLEN ÖNEM

Sergi açılışında konuşan Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ise, KO-MEK’in kurulduğu ilk günden itibaren Kandıra’daki vatandaşların hayatında önemli bir yer edindiğini söyledi. Binlerce insanın KO-MEK kurslarında meslek öğrendiğine dikkat çeken Başkan Köken, “Başkanımız, Kandıra’ya yönelik hizmetleriyle her zaman bize önem verdiğini ortaya koydu. Bunlardan biri de KO-MEK’tir. Kendisine, katkıları ve ilçemize yönelik hizmetleri için teşekkür ediyorum” dedi.

 EMEKLERİNİZE SAĞLIK

Törende son konuşmayı Başkan Karaosmanoğlu yaptı. Kandıra Kurs Merkezi’nin ilçe sergisini tebrik eden Başkan Karaosmanoğlu, kursiyerlere “Elleriniz dert görmesin, emeklerinize sağlık” dedi.

KANDIRA’YA YAPILAN HİZMETLER

Konuşmasında Kandıra’ya yönelik Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinden bahseden Başkan Karaosmanoğlu, “Kandıra, eskiden kenarda köşede kalmıştı. Ama, hamdolsun 14 yıldır Kandıra’mıza hizmet ediyoruz. Doğal gazı getirdik, alt yapısını yeniledik, Namazgâh Barajı ile su sorununu çözdük. Sahillerimizi temizledik, terminalimizi yeniledik, yeni hastanemiz yapıldı. Köylere doğal gaz vermeye başladık” dedi. Bunun yanı sıra sosyal projelerle de Kandıra’nın yanında ve hizmetinde olduklarını anlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Bu çalışmaların en önemlilerinden biri KO-MEK’tir ve yediden yetmişe herkese açıktır. Bize müracaat eden kardeşlerimizin yanındayız. KO-MEK’in yanı sıra çocuklarımız için Bilgievlerimiz de hizmet veriyor. Yakın bir zamanda lise öğrencileri için Akademi Lise’yi kuracağız” şeklinde konuştu.

KANDIRALI KARDEŞLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM

“Öğrenmenin yaşı yok” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Halk Üniversitemize katılan tüm Kandıralı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Emeklerinize sağlık” dedi.Konuşmanın ardından her zaman olduğu gibi kısa bir süre sonra dünya evine girecek olan kursiyere Başkan İbrahim Karaosmanoğlu tarafından KO-MEK Bohçası verildi. Başkan Karaosmanoğlu bohçayı verirken, “İşte bizim medeniyetimiz budur. Ablaları, kızımıza bohça hazırlamışlar. Paylaşmak şükrün en güzel halidir. Ben bunu düşünen, emek veren, bohçayı hazırlayan kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi. KO-MEK usta öğreticisi Raif Sevilmiş de öğrencileriyle yaptığı iğne oyasından bir tabloyu Başkan Karaosmanoğlu’na hediye etti.

SERGİYİ AÇTILAR

KO-MEK Kandıra İlçe Sergisi’nin açılışını vatandaşlar, kursiyerler ve protokol üyeleriyle birlikte açan Başkan Karaosmanoğlu daha sonra el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği alana geçti. Arıcılık branşı kursiyerlerinin standında kursiyerler tarafından üretilen balı tadan Başkan Karaosmanoğlu kursiyerleri başarılarından dolayı kutladı. Başkan Karaosmanoğlu, Türk Mutfağı kursiyerlerinin hazırladığı çiğ köfteden hem tattı hem de elleriyle konuklara ikram etti. Sergi alanında ayrıca ilahi grubu, en güzel ilahilerini konuklar için seslendirdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.