DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kanser ve Beslenme Seminerinde Gebzeliler Buluştu!

Okan Üniversitesi Hastanesi ve Gebze Belediyesi tarafından Gebze Kültür Merkezi’nde düzenlenen sağlık seminerinde, Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar ile Onkolog Dr. Yavuz Dizdar’ın Gebzelilere kanserden korunmanın yollarını anlattı.

Hazır Gıda ve Stres Kanser Yapıyor!

Gebze Belediyesi Nisan ayı kültür-sanat etkinlikleri çerçevesinde Gebze Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Okan Üniversitesi Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar ile Onkolog Dr. Yavuz Dizdar’ın konuşmacı olarak katıldığı sağlık semineri Gebzeliler’in yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar’ın moderatörlüğünü gerçekleştirdiği seminerde Onkolog Dr. Yavuz Dizdar ve katıldığı “Kanser ve Beslenme” konusunda vatandaşlara bilgiler aktardı. Seminerde konuşan Dizdar, “Ucuz gıda o kadar çok hayatımıza girmiş ki insanlar artık çabalamıyor. Bu sistemin ürettiği ürün hayatı ucuzlatıyor fakat şunu unutmamak lazım ki çocuklarımızın yarınlarından çalıyoruz. O yüzden hazır gıdalardan elinizden geldiğince kaçının. Stresten uzak durun neşenizi yeniden kazanın. Stres insanı hasta eder. Fazla kasmayın biraz olurunu bırakın ve sağlığınızı koruyun” dedi.

Önce Sigarayı Bırak, Sonra Sağlıklı Beslen!

Okan Üniversitesi Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar ise konuşmasında sigaranın kanser yapma olasılığının ne kadar yüksek olduğundan bahsederek, “Özellikle akciğer kanserinin yüzde doksanı sigaradandır. Geri kalan yüzde on ise ya sigara içilen ortamda fazla bulunmuştur ya da eşi sigara içiyordur. Ne kadar sağlıklı beslenirseniz beslenin sigarayı bırakmadığınız sürece pek bir anlamı yok. Çocuklarımızı elimizden geldiğince mikroplardan bakterilerden korumaya özen gösteririz. Çok fazla hijyenik ortamda aslında sanıldığını aksine çok iyi bir şey değil. Çocuklarınız çok abartılı bir şekilde büyütmeyin” diye konuştu.

Etkinlik, Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar ile Onkolog Dr. Yavuz Dizdar’ın vatandaşların sorularını cevaplaması ile son buldu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.