DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Karaosmanoğlu, ‘’Yaptığımız her işin merkezine insanı koyuyoruz’’

Karaosmanoğlu, ‘’Yaptığımız her işin merkezine insanı koyuyoruz’’

Başkan Karaosmanoğlu, Gebze İyilik Kervanı irtibat ofis açılışını gerçekleştirdi. Karaosmanoğlu açılışta, “Peygamber efendimizin hadisinde de buyurduğu gibi “Veren el, alan elden hayırlıdır” Allah veren ellerden razı olsun” dedi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2016 yılında birkaç kadınla birlikte iyilik kervanını oluşturan Asiye Gül başkanlığındaki Gebze İyilik Kervanı irtibat ofisinin açılışına katıldı. Eşya, gıda, yakacak gibi muhtaçların temel ihtiyaçlarının karşılandığı irtibat ofisinin hizmete alındığı törende konuşan Karaosmanoğlu, “Biz yaptığımız her işin, verdiğimiz her hizmetin merkezine insanı koyuyoruz. Şeyh Edebali’nin Osman Beye nasihati olan ”İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” sözünü gönlümüze işlemişizdir, insanı da sosyal yaşamdan yoksun düşünemeyiz” dedi.

“EL ELE VERİRSEK DÜNYA DAHA GÜZEL BİR YER OLUR”

“Yaşadığımız dünyada herkes aynı imkânlara sahip değil” diyerek konuşmasını sürdüren Karaosmanoğlu, “Bu nedenle de soframızda ya da her gün sıcacık evimizde otururken bir başkasının ihtiyacı var mıdır? diye düşünmemiz gerekir Çünkü komşusu açken tok gezmek bize yakışmaz. Bu nedenle bugün olduğu gibi her daim iyilik sarmalının içinde yer almalıyız. El ele verirsek dünya daha güzel bir yer olur. Aç doyar, açıkta olanın bir damı olur. Peygamber efendimizin hadisinde de buyurduğu gibi “Veren el, alan elden hayırlıdır” Allah veren ellerden razı olsun.” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞIMIZIN HER DAİM YANINDA OLUYORUZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik örneklerinin en güzellerini sergilediğini de dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “İyilik Kervanı Gebze’mize, kentimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun inşallah. Çok güzel işler yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşmada bugüne kadar nasıl hızlı olmuşsa bundan sonra da çok hızlı olacağına inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de gariplerimize sahip çıkıyoruz. Bu noktada Barınma Evimiz başta olmak üzere hayata geçirdiğimiz sosyal yardımlarımızla vatandaşımızın her daim yanında oluyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.