DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KASIM’DA ERKEN SEÇİM

01.04.2018
960
A+
A-

KASIM’DA ERKEN SEÇİM

Ankara siyasi kulislerini mecliste kulak kabartarak dinlemeye çalıştım. Farklı yerlerde farklı insanlarla da görüş alışverişinde bulundum. Aldığım izlenim, resmen seçimler zamanında yapılacak dense de Kasım’da erken seçim olacağı şeklinde. Mahalli İdareler Seçimi zamanında, yani 2019’un Mart’ında yapılacak. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri için zikredilen takvim 4 Kasım olarak ağırlık kazanıyor. Aslında doğru olanı da bu olur. Çünkü Türkiye’nin bir buçuk yıl daha siyasi belirsizlikleri kaldıracak hali yok. Bunu İktidar Partisi de gayet iyi biliyor. O nedenle sürekli olarak kamuoyu araştırmaları yapılıyor. Geçenlerde şu söz çok dikkatimi çekmişti; “Belediye başkan adaylarımızı sadece delegeye değil, halka da soracağız.” Bak işte bu son derece güzel bir yaklaşım. Halkın nabzı seçimlerde her zaman ön plana çıkmıştır. Özellikle Yerel Seçimlerde vatandaşların siyasi parti tercihlerinin daha az ağır bastığını aday tercihlerinin ve adayların çok daha ön plana çıktığını biliyoruz. AK Parti ve MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı seçim pusulasında biraz daha büyük bir hacimle ama aynı karenin içerisinde yer alacak. Baktığınızda bu ikili ittifakın çok ciddi durduğunu ve önemli bir güç olduğunu görüyoruz. Muhalefet partileri bu konuda nasıl bir yaklaşım izleyecek, ittifaklar olacak mı, olacaksa nasıl olacak? Bunlar son derece önemli. Cumhur İttifakının Başkanlık Seçimindeki en önemli hedefi ilk turda 50+1’i bulmak. Muhalefet ise bunu engellemek için önemli bir model seçmediğinde ve bunu uygulamadığında ilk turda iş biter.

 

KAMUOYU YOKLAMALARI

Ben kırk yıldır seçimleri takip eder, kamuoyu yoklamaları yaparım. Yılların vermiş olduğu tecrübeyle, kanaatlerimin ve çalışmalarımızın doğru çıktığını herkes bilir. Kamuoyu araştırmaları son derece önemli ve Türkiye’de araştırmaların rengi gelişen olaylara göre son derece değişken bir durum arz ediyor. Bizler de tabi, tecrübeli bir araştırma yapısı olarak Gölcük’ün mahallelerini, sokaklarını, caddelerini arşınlayacağız. Sadece onlarla kalmayacak, kimi zamanda kapıları çalıp, vatandaşlarla yüz yüze görüşeceğiz. Bölgenin en güçlü yerel ilçe gazetesi olan Gölcük Haber her zaman doğru ve objektif analizlerle ve zaman zaman da vatandaşa “Kimi aday görmek istiyorsunuz?” sorusunu bizzat sorarak, pusulalarımızı daha doğrusu anket kağıtlarımızı uzatacağız.

 

BASIN SADECE SEÇİMLERDE DEĞİL

İşin şekli böyledir. Seçimlere yaklaştıkça yerel basına da yaklaşmalar başlar. Bizim bir türlü kabul etmediğim enteresan bir anlayışımız var. İşimiz düştüğünde “Haydi çocuklar” diyelim, iş bittiğinde ceketimizi alıp gidelim. Biz dört yıldır kimin ne olduğunu iyi biliyoruz. Samimiyetleri, samimiyetsizlikleri de iyi biliyoruz. Ve ben zaman zaman şunu söylerim “Gölcük Haber sizin nerenize battı!” diye. Bu sefer muallak ve muğlak yazı yazmam direk adres ifade ederim.

 

Oğlunuz Büyümüş

Fadime, pazarda elbise satan Temel’den oğluna tişört almış. Çocuk tişörtü çok beğendiği için hemen giymiş. Biraz sonra bir yağmur bulutu ile gelen yaz yağmuru ve arkasından güneş.

Bir ıslanıp bir kuruyunca tişört çekmiş. Fadime hemen soluğu Temel’in yanında almış ve;

– Hani Ula pu tişört çok kaliteliydu! diye bağırmış çocuğun açıkta kalan göbeğini göstererek.

Temel hemen elindeki mezurayla çocuğun yanına gelip, pantolonu ile tişörtü arasındaki açıklığı ölçmüş ve;

– Müjde hanumefendiciğum! Demiş. Oğlunuz tam 11.1 cm büyümüş!

 

Temel Değişti Dedirtmem

Temel lotodan çok büyük bir ikramiye kazanınca pazarcılığı bırakmış. Ancak eskiden olduğu gibi hiç kimseye borcunu ödemiyormuş.

Bir gün Dursun;

– Ula sen ne biçum pir adamsun? demiş Temel’e, Dünya kadar paran oldi niye porçlarinu ödemeysun?

– Yoo! Uşağum! demiş büyük bir ciddiyetle Temel, Pen kimseye Temel zengun oldi da değiştu dedurtmem!

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.