DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KO-MEK, Kocaeli’nde “Vefa”nın adı oldu

KO-MEK, Kocaeli’nde “Vefa”nın adı oldu

KO-MEK, Kocaeli’nde “Vefa”nın adı oldu

KO-MEK Vefası Projesi, bizi biz yapan değerlerimizi hatırlamamızı sağlıyor

Kurulduğu günden itibaren halk eğitimine verdiği destekle Türkiye’ye örnek bir eğitim projesi haline gelen ve ortaya koyduğu başarı ile “Halk Üniversitesi” ünvanını alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), yeni bir sosyal proje ile gönüllere taht kurdu. KO-MEK Vefası adını taşıyan ve kursiyerlerin bir anlamda aldıkları eğitimin zekâtını verdikleri bu anlamlı proje, vefanın Kocaeli’nin her köşesinde en güçlü şekliyle yaşadığını ortaya koydu.

KO-MEK VEFASI

Proje, ihtiyaç sahibi kişi ya da kurumlara, KO-MEK kursiyerleri tarafından dikilen ürünlerin gönderilmesi ve bunun yanı sıra yine ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki küçük onarımların yapılmasını içeriyor.

ALDIKLARI EĞİTİMİN ZEKÂTINI VERİYORLAR

Yardımseverliğin, paylaşmanın, sevinçte ve hüzünde bir araya gelmenin en güzel anlamlarını taşıyan proje, KO-MEK kursiyerlerinin aldıkları eğitimin bir anlamda zekâtını vermelerini sağlıyor. Projeye en büyük destek ise KO-MEK Giyim ve Mefruşat Branşı kursiyerlerinden geliyor. KO-MEK’te dikiş dikmeyi öğrenen ya da bu yeteneğini geliştiren kursiyerler, eğitimleri süresince ortaya koydukları ürünleri ihtiyaç sahiplerine bağışlıyor. KO-MEK kursiyerleri tarafından dikilen, gömlek, pantolon, elbise, perde, örtü ve nevresimler ihtiyaç sahibi kişi ve kurumlara gönderiliyor. Proje ile kursiyerler, yaşadıkları mahallelerine karşı vefasını göstererek, sosyal farkındalık projelerinin içinde yer alıyor ve kazandıkları el becerilerinin bir nevi zekatını veriyor.

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU’NU DUYGULANDIRAN PROJE

Üzerinde bir süredir titizlikle çalışılan KO-MEK Vefası Projesi’nin tanıtımı, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu tarafından gerçekleştirilen,  Gölcük İlçe Sergisi’nin açılışında yapıldı. Projenin tanıtımı sırasında duygulandığı gözlerden kaçmayan Başkan Karaosmanoğlu, bu anlamlı davranışları için kursiyerleri alkışlarıyla kutladı.  “KO-MEK kursiyerlerimiz son derece anlamlı bir projeye daha imza atmışlar” diyen Başkan Karaosmanoğlu, duygularını, “Kardeşlerimiz, imece usulü ile ihtiyaç sahiplerine ellerini uzatıyorlar. Bunu Almanya’da, Amerika’da göremezsiniz.  Allah tuttuğunuzu altın etsin, Allah sizlerden razı olsun kardeşlerim” sözleriyle dile getirdi.

İLK ZEKÂT İPEK YOLU’NDAN

KO-MEK Vefası Projesi’nin ilk zekâtı da yine Gölcük İlçe Sergisi’nin açılışında verildi. KO-MEK İpek Yolu Giyim ve Mefruşat Branşı usta öğreticileri ve kursiyerleri Gölcük Sevgi Evi’nde kalan çocuklar için ihtiyaç duyulan 41 adet nevresim takımı ve 15 adet tekvando kıyafetini üretti. 2017-2018 eğitim öğretim yılında proje kapsamında KO-MEK kurs merkezleri alım bölgelerinde usta öğretici ve kursiyerler tarafından belirlenen 83 kişi ve 14 kurum için binlerce ürün üreterek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağladı. KO-MEK Vefası, sosyal bir proje olarak her geçen yıl büyüyerek, kurs merkezlerinin etki alanındaki ihtiyaç sahipleri ile kucaklaşmasını sağlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.